Închide meniul

Jocurile Olimpice 2020 | „Vrem să revoluţionăm înotul”. David Popovici, prima reacţie după ce a ratat semifinalele la 50 metri liber. „Degeaba dai din mâini tare, ca un câine turbat!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 30 iulie 2021, 15:53

Jocurile Olimpice 2020 | „Vrem să revoluţionăm înotul. David Popovici, prima reacţie după ce a ratat semifinalele la 50 metri liber. „Degeaba dai din mâini tare, ca un câine turbat!

David Popovici, prima reacţie după ce a ratat semifinalele la 50 metri liber

Profimediaimages

Puştiul de 16 ani, care a fost în finală la 100 metri liber şi 200 metri liber, a avut al 40-lea timp din serii şi a ratat calificarea în penultimul act. Popovici a ţinut să asigure că nu este dezamăgit pentru ceea ce s-a întâmplat astăzi şi că aşteaptă următoarea ediţie a competiţiei supreme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici, prima reacţie după ce a ratat semifinalele la 50 metri liber

E puțin diferit, e un alt stil de înot. Trebuie să antrenezi la alte chestii, să fii mai bun la alte chestii. Momentan, sunt mai bun la înotul puțin mai lung și mai de anduranță. Dar o să fiu mai bun și la 50.

Explozia e una dintre calitățile principale pe care trebuie să le ai în proba de 50m, dar cred că cel mai important e să menții viteză și să ai control asupra ei. Degeaba dai din mâini tare, ca un câine turbat, dacă nu scoți ceva din asta.

Cred că eram obosit, dar nu mi-am dat seama. Nu am simțit, creierul meu nu a înregistrat asta. Poate s-au simțit oboseala și presiunea. Eu m-am simțit bine, dar își spun și ele cuvântul.

Rămân cu extrem de multă experiență și cu, probabil, cel mai frumos concurs la care am fost. Aștept cu nerăbdare următoarele Jocuri și nu numai. Dar eu și antrenorii aveam planuri mărețe. Eu și antrenorii mei vrem să revoluționăm înotul. Avem timp, răbdare și pasiune. Dar mă opresc aici. După vorbe trebuie să demonstrezi treaba asta„, a declarat Popovici pentru gsp.ro.

Reclamă

David Popovici a ratat medaliile la 100 metri liber şi 200 metri liber

David Popovici a ratat la limită câștigarea unei medalii în proba de 200 metri liber de la Jocurile Olimpice 2020. Puștiul minune al natației românești a făcut spectacol și în finală, dar a ratat la limită podiumul.

David Popovici a obținut un timp incredibil pentru un junior. I-au lipsit numai două sutimi pentru a câștiga medalia de bronz. A terminat în 1:44.68, spre deosebire de Scheffer, care a avut timpul de 1:44.66.

Nu a avut mai mult succes nici în proba lui favorită. David Popovici a ocupat locul 7 în finala de la 100 de metri liber. La doar 16 ani, Popovici a încheiat cursa în 48.04.

Reclamă 4 / 0/3

Titlul olimpic i-a revenit americanului Caleb Dressel, cu record olimpic (47.02), urmat de australianul Kyle Chalmers (47.08) şi de rusul Kliment Kolsenikov (47.44).

David Popovici a câștigat trei medalii de aur la Campionatul European

Până să scrie istorie la Jocurile Olimpice 2020, David Popovici a făcut-o la Campionatul European de Nataţie pentru juniori. Tânărul de 16 ani a cucerit patru medalii, dintre care trei de aur. Popovici a doborât recordurile mondiale la juniori în probele individuale pe care le-a câştigat.

Cele patru medalii ale lui David Popovici la Campionatul European de la Roma sunt:

– argint cu ştafeta României (David Popovici, Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu) de 4×100 m liber – timp: 3:19.93;

– aur la 100 de metri liber – timp: 47.30;

– aur la 200 de metri liber – timp: 1:45.95;

– aur la 50 de metri liber – timp: 22.22.

Reclamă

În cadrul finalei la 100 de metri liber, Popovici a stabilit un nou record mondial de juniori (după cel realizat tot de el, în calificări), nou record european de juniori, nou record al competiţiei de juniori, cel mai bun rezultat din istoria înotului realizat la vârsta de 16 ani, dar şi cel mai bun timp mondial (seniori) în 2021 în proba de 100 de metri.

Pe 9 iulie, David Popovici a doborât recordul mondial de juniori și în proba de 200 de metri liber. Vechea performanță în aparținea sud-coreeanului Sunwoo Hwang și data din 19 noiembrie 2020.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:08 VIDEOImaginile durerii lui Răzvan Lucescu. Ce a declarat românul, după ce PAOK a smuls o remiză în minutul 90+10! 20:00 Improvizaţia lui Bogdan Lobonţ, catastrofală în Farul – Rapid! Dan Şucu, devastat după golul marcat de Louis Munteanu 20:00 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele de start 19:42 U Cluj a „ajutat-o” pe Dinamo! Clujenii, victorie la limită cu Poli Iaşi! Cum arată clasamentul din play-out 19:40 LIVE TEXTFarul – Rapid 1-1. Louis Munteanu a marcat din nou. Albion Rrahmani, gol din penalty în minutul 45+4! 19:30 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos LIVE VIDEO (20:30)! Duel pentru titlul din Grecia! Aris – Olympiacos se joacă ACUM în AntenaPLAY 18:59 FotoPrima reacţie a iubitei lui Olimpiu Moruţan, după ce mijlocaşul român a suferit o accidentare horror şi e OUT de la EURO 2024 18:36 Programul României de la Campionatul European de handbal! Când va avea loc meciul de debut al „tricolorelor” 18:16 Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării 18:10 VIDEOLamia – PAOK 1-1 a fost live în AntenaPLAY! Remiză dramatică pentru Răzvan Lucescu! PAOK a egalat în minutul 90+10 Vezi toate știrile
Citește și