Închide meniul

David Popovici, analizat înainte de Jocurile Olimpice 2024: „Dacă îi va ieși la 200 metri, va ieși și la 100 metri”

Dan Roșu Publicat: 24 iulie 2024, 14:02

Reclamă
David Popovici, analizat înainte de Jocurile Olimpice 2024: „Dacă îi va ieși la 200 metri, va ieși și la 100 metri

David Popovici, analizat înainte de Jocurile Olimpice 2024

David Popovici, înaintea unei probe - Getty Images

David Popovici a fost analizat de Beatrice Câşlaru, fosta înotătoare care a căştigat o medalie de argint şi una de bronz la Jocurile Olimpice. Campionul nostru este favorit la proba de 200 de metri liber şi va lupta pentru medalii şi la 100 m liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Dacă îi va ieși la 200 metri, va ieși și la 100 metri. Va câștiga ambele titluri olimpice. Așa mi s-a întâmplat și mie la Sydney. Un rezultat bun îți dă aripi. De aceea, cred că a renunțat să fie port-drapelul delegației României, pentru a avea prima zi liberă, pentru că în a doua zi concurează la 200 metri liber.

David Popovici, analizat înainte de Jocurile Olimpice 2024

Nu cred însă că va merge pentru record mondial. La Jocurile Olimpice, obiectivul este medalie, nu timpul înregistrat. Cel mai greu lucru de suportat este locul 4, să te uiți la cei de pe podium cum își pun medaliile. Mai bine termini pe 5 sau pe 6

Dacă ar fi să ne raportăm la Europenele de la Belgrad, nu are cine să-l bată. Dar nu i-am văzut pe australieni, pe chinezi și, foarte puțin, pe americani în ultimele luni. Dacă ne uităm la timpi, David este singurul sub 47 de secunde în perioada premergătoare JO, iar după vine o adevărată turmă de sportivi.

Însă vorbim despre competiții desfășurate în iarnă și primăvară. Au avut concursurile interne italienii, francezii și americanii. Și nu au concurat la formă maximă, ci doar atât încât să-și asigure calificarea la Jocurile Olimpice.

Reclamă
Reclamă 4

Și în cazul lui David, mi-e greu să cred că a fost în vârf de formă la Belgrad, ci doar pe un parcurs ascendent. Pentru că nici el nu a mers la multe concursuri în afară de Europene. A mai înotat la Barcelona și pe plan intern.

Și mai este un lucru. Lui David i-au ieșit extraordinar concursurile în bazin descoperit. În schimb, la cele în bazin acoperit a cam terminat pe locul 4. Iar La Defense, unde se vor ține Jocurile Olimpice, este acoperit”, a spus Câşlaru, citată de gsp.ro. 

David Popovici e favoritul specialiştilor la medalia de aur olimpică la 200 m liber

David Popovici e favoritul specialiştilor la medalia de aur olimpică la 200 m liber, la Paris. De asemenea, campionul român e printre favoriţi şi la „proba regină” a nataţiei, de 100 m liber. Finalele la 200 şi 100 m liber sunt pe 29 iulie, de la ora 21:43, respectiv pe 31 iulie, de la ora 23:15.

Reclamă

La proba de 200 de metri liber, David Popovici e favoritul bookmakerilor, cu o cotă de doar 1.40. Următorii la acest capitol sunt Lukas Martens (cotă 7), Matt Richards (9), Hwang Sunwoo (11), Pan Zhanle (15) sau Duncan Scott (15).

La proba de 100 m liber, totul pare o afacere în 2, între Pan Zhanle şi David Popovici. Chinezul are cotă de 2 la câştigarea medaliei de aur, în timp ce David are o cotă de 2.75. Cei doi au obţinut cei mai buni timpi din 2024, Zhanle fiind deţinătorul recordului mondial (46.80).

În afară de Zhanle şi Popovici, cu şanse mai sunt creditaţi Jack Alexy (7), Kyle Chalmers (10), Chris Guiliano (15), Maxime Grousset (20) sau Joshua Liendo (35).

Ce rezultat va fi la Maribor - Universitatea Craiova?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:03

Mihai Căpăţînă, încrezător înainte de Maribor – Universitatea Craiova (joi, AntenaPLAY): „Ar fi ceva extraordinar pentru oraş”

16:49

VideoAntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 24 iulie

16:29

„Gică Hagi sau Mircea Lucescu selecţioner?” Marius Şumudică a ales fără să stea pe gânduri: „E cel mai mare. Asta e părerea mea”

15:39

Ansu Fati s-a „rupt” și ratează turneul Barcelonei din Statele Unite. O nouă accidentare suferită de starul de 21 de ani

14:52

Maribor – Universitatea Craiova e exclusiv în AntenaPLAY, joi, de la 21:15, în turul 2 preliminar al Conference League 2024-2025

14:24

Ferland Mendy rămâne la Real Madrid! Francezul a refuzat petrodolarii șeicilor și continuă pe Santiago Bernabeu

1 FotoScoţienii anunţă că Ianis Hagi s-a înţeles că noua echipă: „Este clar!” Salariul uriaş pe care îl va avea 2 FotoO campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini 3 FotoTeodora Meluţă se căsătoreşte! Cine e bărbatul care îi va deveni soţ: „Mai mult de o viaţă!” 4 FCSB – Maccabi Tel Aviv 1-1. Dawa, salvatorul din preliminariile UCL! Returul, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (31 iulie, 21:00) 5 FotoCu cât a putut să îi vândă fiica lui Ilie Năstase un tablou lui Ion Ţiriac: „Cu atât l-a cumpărat, e suma corectă!” 6 FotoDavid Popovici, primul antrenament la Paris, înainte de startul Jocurilor Olimpice! Anunţul COSR
Citește și