Închide meniul

Detaliul care l-a făcut campion olimpic pe David Popovici! Inspiraţie senzaţională a înotătorului român

Bogdan Stănescu Publicat: 30 iulie 2024, 9:12

Reclamă
Detaliul care l-a făcut campion olimpic pe David Popovici! Inspiraţie senzaţională a înotătorului român

Detaliul care l-a făcut campion olimpic pe David Popovici!

Matthew Richards şi David Popovici, după finala de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice / Profimedia Images

Detaliul care l-a făcut campion olimpic pe David Popovici a fost dezvăluit de fostul înotător britanic Mark Foster.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acesta susţine că David Popovici ar fi atins peretele de la finalul cursei cu degetele, în timp ce compatriotul lui Foster, Matthew Richards, ar fi apăsat panoul cu palma.

Detaliul care l-a făcut campion olimpic pe David Popovici! Inspiraţie senzaţională a înotătorului român

Popovici probabil a atins peretele cu degetele, în timp ce Matt a ridicat palma și a apăsat panoul cu palma, în loc să folosească degetele.

Nu e o greșeală, sunt mici decizii pe care trebuie să le iei la finalul unei curse”, a declarat Mark Foster, citat de metro.co.uk.

David Popovici, care a devenit campion olimpic în proba de 200 de metri liber la Paris, a încheiat cursa cu timpul 1:44:72. Britanicul Matthew Richards, clasat pe 2, a avut timpul 1:44:74. Americanul Luke Hobson, medaliat cu bronz, a terminat cursa cu timpul 1:44:79.

Reclamă
Reclamă 4

David Popovici, postare superbă după ce a devenit campion olimpic în proba de 200 de metri liber! Ce a transmis înotătorul român

David Popovici a avut o postare superbă după ce a devenit campion olimpic în proba de 200 de metri liber!

Pe contul de Facebook, după cursa fantastică ce i-a adus aurul la Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici a avut un mesaj din doar trei cuvinte.

Amor Fati! (n.r: ‘Iubeşte-ţi destinul’ sau ‘Iubirea de destin’)”, a scris David Popovici pe Facebook. Sub acest mesaj, Popovici a scris România şi a pus două steaguri ale ţării noastre.

Reclamă

Expresia „Amor Fati” a devenit celebră datorită apariţiei sale în cunoscuta carte „Ecce homo” a filozofului german Friedrich Nietzsche. Cartea lui Nietzsche a fost publicată în 1908.

Postarea lui David Popovici a adunat în câteva ore 68.000 de like-uri, circa 7.350 de comentarii şi 2.500 de distribuiri pe Facebook.

„Nu mi-a păsat de medalie!” David Popovici, discurs uriaş cu medalia olimpică de aur la gât: „A fost ca o luptă de câini”

David Popovici a avut un discurs uriaş cu medalia olimpică de aur la gât. David Popovici a dezvăluit că a eliminat presiunea pentru că nu s-a gândit neapărat să câştige o medalie, ci ca să se dueleze cu cei mai buni din lume.

David Popovici a scris istorie pentru România şi a devenit primul campion olimpic la înot masculin. Popovici a explicat ce a simţit în ultimii 25 de metri ai finalei, acolo unde s-a decis noul campion olimpic al probei de 200 de metri liber. Mai mult, Popovici a dezvăluit şi momentul în care şi-a dat seama că a devenit campion olimpic.

„Nu mi-a păsat de medalie. Aşa am câştigat-o. Nu acesta este obiectivul. obiectivul este să te simţi bine. Vii la Jocurile Olimpice să concurezi cu cei mai buni din lume. E un privilegiu doar să fii aici. Tocmai că nu am luptat pentru medalie, am reuşit să o câştig. A fost o luptă de câini, fix aşa o descriu. Pe ultimii 50 de metri, îl vedeam pe american că este în faţa mea, ştiam că neamţul e undeva în stânga mea. Văzusem că plecase tare. Chiar dacă nu te uiţi la ei, îi simţi acolo respinrându-ţi în ceafă. Ştiam că sunt acolo şi nu mi-am permis în nicio secundă să o las mare. Am făcut cursa pe care o doream.

Au fost lacrimi de bucurie în tribune, şi la mine au fost”

Chiar dacă nu acesta era obiectivul, mă bucur pentru medalie. Mi-am dat seama când am atins plăcuţa pentru că au nişte lumini. Dacă atingi primul, vezi doar o lumină. Au fost lacrimi de bucurie în tribune, şi la mine au fost. Nu sunt cel mai deschis om, dar am plâns şi eu când am dat primul interviu. Inclusiv pe podium m-am abţinut. Am visat la acest moment, la 11 ani tortul meu a fost cu Jocurile Olimpice de la Tokyo,. Eu de la 11 ani ştiam că îmi doresc să ajung la Jocuri. Dacă eu am reuşit, un băiat crescut în Titan – Pantelimon, complet obişnuit, absolut oricine poate. Prin determinare, perseverenţă şi multă muncă. Aş vrea să profit de ocazie şi să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut”, a spus David Popovici la zona mixtă.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
8:23

Erling Haaland a „demolat-o” de unul singur pe Chelsea. Performanţa fabuloasă a starului norvegian

23:59 3 aug.

„E idolul tuturor, persoana ideală!” Gică Hagi, încântat că Mircea Lucescu va fi selecţionerul României: „Alegerea perfectă!”

23:40 3 aug.

Katie Ledecky, a noua medalie de aur la Jocurile Olimpice. Americanca a intrat în istorie

23:38 3 aug.

„Îmi e frică să nu greşesc!” Gabi Iancu, reacţie incredibilă când a fost întrebat despre decizia lui Hagi de a refuza naţionala

23:26 3 aug.

Lorenzo Musetti a cucerit medalia de bronz la simplu, la Jocurile Olimpice 2024

23:20 3 aug.

România – Italia 7-18. Tricolorii nu au făcut faţă vicecampioanei mondiale. Ultimul meci va fi cu Muntenegru

1 FotoImagini de senzaţie cu Ianis Hagi şi Elena în luna de miere. Paradisul unde au plecat cei doi: „Ce frumuseţe!” 2 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 8 | O nouă MEDALIE DE AUR la canotaj! Echipajul de 8+1 feminin a făcut spectacol 3 Farul Constanța – Poli Iași 2-0. Prima victorie pentru Gică Hagi în noul sezon. Meciul de la Ovidiu, întrerupt de două ori! 4 Foto„Băi, nu vă e ruşine?” Sandu Lungu a răbufnit din cauza scandalului uriaş de la Jocurile Olimpice: „Până unde merge nesimţirea?” 5 Andrei Nicolescu a anunţat noi transferuri la Dinamo! Ce i-a transmis Mircea Lucescu: „M-a încântat” 6 David Popovici, martorul unui scandal incredibil. Dezvăluirea momentului. „Am vrut să şterg acea umilinţă”
Citește și