Închide meniul

TAS a respins contestaţia americanilor, care au atacat decizia de a-i acorda Anei Bărbosu medalia de bronz

Valentin Pîrcălabu Publicat: 12 august 2024, 23:10 / Actualizat: 13 august 2024, 0:48

Reclamă
TAS a respins contestaţia americanilor, care au atacat decizia de a-i acorda Anei Bărbosu medalia de bronz

TAS a respins contestaţia americanilor, care au atacat decizia de a-i acorda Ana Mariei Bărbosu medalia de bronz

Ana Bărbosu, la Jocurile Olimpice 2024 / Profimedia

TAS a respins contestaţia americanilor, care au atacat decizia de a-i acorda Anei Bărbosu medalia de bronz. Anunţul a fost făcut de Federaţia Română de Gimnastică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Americanii au cerut redeschiderea cazului şi au susţinut că au o înregistrare în care contestaţia depusă în cazul notei lui Jordan Chiles a fost în timp regulamentar. Astfel, Ana Maria Bărbosu rămâne cu medalia de bronz în dinala de la sol.

TAS a respins contestaţia americanilor, care au atacat decizia de a-i acorda Anei Bărbosu medalia de bronz

„Federația Română de Gimnastică dorește să anunțe faptul că TAS, printr-o comunicare oficială transmisă în urmă cu câteva minute, a respins solicitarea formulată de Federația de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles, și Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul.

TAS a subliniat că pe parcursul procedurilor “s-a stabilit în mod concludent prin înregistrările oficiale furnizate de Federația Internațională de Gimnastică, necontestate de nicio parte în timpul procedurilor” faptul că acea contestație depusă de dna. Landi a fost transmisă tardiv, după limita de 1 minut”, este mesajul publicat de forul național, pe contul oficial de Facebook.

Americanii au atacat la TAS medalia de bronz câştigată de Ana Maria Bărbosu

Americanii au atacat la TAS medalia de bronz câştigată de Ana Maria Bărbosu. Comitetul Olimpic și Paralimpic al Statelor Unite a anunţat că va merge la TAS, după ce Jordan Chiles a rămas fără medalia de bronz. Aceasta a fost reatribuită Ana Mariei Bărbosu.

Reclamă
Reclamă 4

„Eroarea inițială a avut la stabilirea scorului de către FIG, iar a doua eroare a fost în timpul procesului de la TAS, unde USOPC nu a fost informat şi nu a avut timpul adecvat pentru a contesta decizia în mod eficient.
Ca rezultat, nu am fost corect reprezentați și nu ni s-a oferit oportunitatea de a ne susține cazul în mod cuprinzător. Având în vedere aceste circumstanțe, suntem hotărâți să ne continuăm apelul pentru a ne asigura că Jordan Chiles primește recunoașterea pe care o merită. Rămânem dedicați să o sprijinim ca o campioană olimpică și vom continua să lucrăm asiduu pentru a rezolva această problemă rapid și corect”, a se arăta în motivarea contestaţiei făcută de USOPC.

Ana Bărbosu, mesaj superb pentru Sabrina Voinea și Jordan Chiles, după decizia TAS

Ana Bărbosu a oferit prima reacţie după verdictul TAS. După contestaţia depusă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, românca a avut câştig de cauză. Nota americancei Jordan Chiles a revenit la 13.666, potrivit anunţului făcut de Federaţia Română de Gimnastică, iar medalia de bronz în revine gimnastei din România.

Vestea a luat-o prin surprindere pe Ana Bărbosu, care şi-a găsit cu greu cuvintele. Ea le-a mulţumit celor care au susţinut-o şi care au fost alături de ea în această luptă la TAS şi a spus că abia aşteaptă să intre în posesia medaliei.

Reclamă

„Wow! Nici nu ştiu ce să zic. M-aţi luat atât de repede… Ce pot să spun e că le mulţumesc din suflet antrenorilor, celor din Federaţie pentru că au fost alături de mine şi pentru că au continuat această luptă la nivelul TAS. Sunt foarte fericită. Le mulţumesc părinţilor mei, prietenilor mei şi tuturor apropiaţilor.

Eu n-am făcut nimic altceva la acest concurs decât să-mi fac cât mai bine treaba şi pot spune că abia aştept să intru în posesia medaliei!”, a declarat Ana Bărbosu, potrivit orangesport.ro.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:33 13 aug.

Zeljko Kopic, încântat după Poli Iaşi – Dinamo: „Sunt foarte mulţumit”. Ce a spus despre cei doi accidentaţi

0:20 13 aug.

„Cu Rapid este un meci ca oricare altul!” Cătălin Cîrjan, dezlănţuit înaintea derby-ului din Giuleşti: „Mergem să câştigăm!”

23:57

Concluzia lui Cătălin Chirilă, după experienţa de la Jocurile Olimpice de la Paris: „Sper să reuşesc să fiu bun şi pe valuri”

23:56

Poli Iaşi – Dinamo 2-2! „Câinii” rămân fără victorie în deplasare, dar sunt pe loc de play-off după cinci etape

22:42

Coşmar pentru Dinamo şi Zeljko Kopic la Iaşi! Doi titulari s-au accidentat în primele 30 de minute

22:26

Penalty după 20 de secunde în Poli Iaşi – Dinamo! Eroare colosală comisă de Samayoa

1 FotoIubita lui Valentin Mihăilă, răvăşitoare pe plaja din Monaco: „Sirenă”. Ami l-a dat peste cap pe atacantul român 2 FotoImagini rare cu părinţii Mihaelei Cambei! Confesiunea emoţionantă a mamei: „Tot timpul îmi venea să plâng!” 3 „Era o nenorocire!” Mihai Stoica a venit cu replica, după ce Louis Munteanu a spus că nu a vrut să se transfere la FCSB 4 Louis Munteanu, discurs incredibil la adresa celor de la FCSB: „Nu mă interesează! Nu am vrut să merg acolo!” 5 Reacţia lui Dan Petrescu, după ce a fost eliminat: „A stat cu ochii numai pe banca noastră!” Ce a spus despre Louis Munteanu 6 Răsturnare de situaţie! Americanii nu renunţă la bronz! Proba video care i-ar putea lua Anei Bărbosu medalia
Citește și