Închide meniul

Edi Iordănescu a anunțat lotul pentru bătăliile din Nations League! Nicolae Stanciu, Ianis Hagi şi Dennis Man, marii absenţi. Hai România! În fiecare zi

Dragoș Vasile Publicat: 24 mai 2022, 12:49 / Actualizat: 26 mai 2022, 11:45

Edi Iordănescu a anunțat lotul pentru bătăliile din Nations League! Nicolae Stanciu, Ianis Hagi şi Dennis Man, marii absenţi. Hai România! În fiecare zi

Edi Iordănescu a anunțat lotul pentru bătăliile din Nations League

Edi Iordănescu este selecţionerul României / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

  • Edi Iordănescu a anunțat lotul pentru bătăliile din Nations League
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Edi Iordănescu a anunțat lotul pentru bătăliile din Nations League.  România va juca 4 meciuri în 10 zile, iar selecţionerul a pregătit mai multe surprize. Drumul spre EURO 2024 trece prin Nations League, iar Antena 1 transmite meciurile ”tricolorilor” în următorii 6 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România va disputa patru partide oficiale în luna iunie, toate în cadrul competiției care ne poate asigura locul în barajul pentru EURO 2024. Muntenegru (deplasare şi acasă), Bosnia şi Herţegovina (deplasare) şi Finlanda (acasă) sunt adversarele „tricolorilor” luna viitoare.

Edi Iordănescu a anunțat lotul pentru bătăliile din Nations League

Nicolae Stanciu, Dennis Man şi Ianis Hagi sunt marii absenţi. Din informațiile AS.ro, Edi Iordănescu a decis să nu se bazeze pe mijlocașul transferat în China pentru că nu a evoluat în niciun joc oficial. De cealaltă parte, fiul „Regelui” încă se recuperează după accidentare.

Reclamă

De asemenea, din lotul final fac parte 3 jucători convocați în premieră – Ștefan Târnovanu (portar, 22 de ani, FCSB), Marius Ștefănescu (extremă, 23 de ani, Sepsi) și Nicolae Păun (mijlocaș defensiv, 23 de ani, Sepsi), potrivit FRF.ro.

PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 15/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0)

Reclamă

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 6/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 16/2), Adrian Rus (Fehervar | Ungaria, 12/0), Iulian Cristea (FCSB, 3/0), Virgil Ghiță (KS Cracovia | Polonia, 1/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 71/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 9/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 23/1), Mario Camora (CFR Cluj, 7/0), Marius Ștefănescu (Sepsi OSK, 0/0)

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow Czestochowa | Polonia, 5/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 22/3), Darius Olaru (FCSB, 3/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 52/6), Sergiu Hanca (KS Cracovia | Polonia, 5/0), Florin Tănase (FCSB, 11/1), Octavian Popescu (FCSB, 2/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 0/0), Valentin Mihăilă (Atalanta | Italia, 7/1), Alexandru Mitriță (PAOK Salonic | Grecia, 17/3), Alexandru Crețu (Universitatea Craiova, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 37/2), Marius Marin (Pisa | Italia, 3/0)

ATACANȚI: Denis Alibec (Atromitos | Grecia, 23/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 15/1), George Pușcaș (Pisa | Italia, 27/8)

Reclamă 4 / 0/3

FCSB, 5 jucători la echipa naţională

FCSB are cei mai mulţi jucători convocaţi la echipa naţională, cinci la număr. Ştefan Târnovanu, Iulian Cristea, Darius Olaru, Florin Tănase şi Octavian Popescu vor face parte din lotul pentru bătăliile din Nations League.

Campioana CFR Cluj are 3 jucători convocaţi: Cristi Manea, Andrei Burcă şi Mario Camora. Universitatea Craiova are şi ea tot trei fotbalişti. Este vorba despre Nicuşor Bancu, Alexandru Creţu şi Andrei Ivan.

Hai, România! În fiecare zi. Ce meciuri transmite Antena 1 din luna iunie

Antena 1 a cumpărat drepturile pentru meciurile echipei naţionale de fotbal a României pentru următorii 6 ani. Primele partide sunt programate în luna iunie, când echipa antrenată de Edi Iordănescu dispută partidele din Nations League, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Două meciuri în luna iunie şi unul în luna septembrie din grupa 3 a Ligii B UEFA Nations League sunt programate pe Antena 1, duelurile de foc cu Bosnia în deplasare şi întâlnirea tur-retur cu Finlanda.

Programul partidelor transmise de Antena 1

Cele mai tari meciuri ale naționalei României vor fi în direct pe Antena 1. Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024.

7 iunie 2022, 21:45: Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA
11 iunie 2022, 21:45: ROMÂNIA – Finlanda
23 septembrie 2022, 21:45: Finlanda – ROMÂNIA

EXCLUSIV | Edi Iordănescu, decizie fără precedent la echipa națională

Edi Iordănescu, decizie fără precedent la echipa națională. Selecţionerul vrea cu orice preț să schimbe mentalitatea la echipa națională. Înaintea startului din noua campanie a Ligii Națiunilor, selecționerul a purtat discuții cu majoritatea jucătorilor pe care-i are în vederi pentru a-i convoca și le-a transmis un mesaj clar.

Reclamă

Din informațiile AS.ro, Edi Iordănescu i-a informat pe jucători că nu va accepta nicio abatere de la programul și regulile impuse de el. Iordănescu, împreună cu staff-ul său, sunt deciși să renunțe la orice jucător care nu va respecta cu strictețe programul. Conform informațiilor noastre, indiferent de numele fotbalistului, acesta nu va mai fi selecționat niciodată dacă se va abate de la reguli.

Disciplină, acesta pare a fi cuvântul de ordine pe care selecționerul vrea să îl impună la echipa națională. Edi Iordănescu vrea să schimbe mentalitatea jucătorilor și să construiască un grup puternic la prima reprezentativă. Cunoscut ca un antrenor exigent, actualul tehnician al primei reprezentative are mână liberă să ia orice măsuri dorește, dacă jucătorii nu se conformează cerințelor sale.

Naționala României se va reuni în aceste zile la Mogoșoaia, acolo unde Edi Iordănescu va pregăti primele meciuri din Liga Națiunilor. Tricolorii vor susține patru partide la începutul lunii iunie.

Preţurile biletelor la meciurile României cu Finlanda şi Muntenegru

În iunie, naționala României debutează în noua ediție a Ligii Națiunilor. După două jocuri în deplasare, în Muntenegru (sâmbătă, 4 iunie, ora 21:45, Podgorica) și în Bosnia și Herțegovina (marți, 7 iunie, ora 21:45, Zenica), „tricolorii” pregătiți de Edward Iordănescu revin în țară pentru două jocuri, la București.

Prețul biletelor variază între 45 RON (peluze) și 80 RON (tribună), dar fanii pot opta şi pentru un pachet pentru ambele meciuri.

Copiii cu vârsta sub 14 ani au accesul gratuit şi locurile destinate vor în la ”Tribuna 2 Family Zone”. „În cazul achiziționării pachetelor, biletul folosit la meciul cu Finlanda (11 iunie) va fi valabil și pentru acces la partida cu Muntenegru (14 iunie)”, mai anunţă frf.ro.

Fanii naţionalei României îşi pot achiziţiona şi bilete pentru meciurile din deplasare cu Bosnia Herţegovina şi Muntenegru. Cu Bosnia, un bilet costă 27 de lei, în timp ce suporterii care vor să vadă partida din Muntenegru vor plăti 11 lei pe un bilet.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon Vezi toate știrile
Pe același subiect
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: "La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine"
Echipa naţională • 28 mart., 23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
Echipa naţională • 28 mart., 22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
Suporter.as.ro • 28 mart., 21:37
Alimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa "tricolorilor"
Echipa naţională • 28 mart., 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi
Echipa naţională • 28 mart., 16:39
Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi