Închide meniul
Video

Antrenorul României, primele concluzii după medalia de argint câştigată la Campionatele Europene: „Să nu fim trişti!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 septembrie 2023, 21:02

Reclamă

Antrenorul României, primele concluzii după medalia de argint câştigată la Campionatele Europene

Viorel Filimon, alături de componentele naţionalei României / Captură AS.ro.

Antrenorul României, Viorel Filimon, a venit cu primele concluzii după medalia de argint câştigată la Campionatele Europene. Elizabeta Samara, Bernadette Szocs şi Andreea Dragoman au fost învinse în finala cu Germania, care a putut fi urmărită LIVE VIDEO în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Selecţionerul tricolorelor a amintit că rezultatul este unul important pentru sportul românesc şi că nu sunt motive de tristeţe. Clasarea pe a doua treaptă a podiumului e una remarcabilă, în condiţiile în care România a cedat doar în faţa Germaniei, naţională care a cucerit cea de-a 8-a medalie de aur la Europene.

Antrenorul României, primele concluzii după medalia de argint câştigată la Campionatele Europene

Viorel Filimon este convins că fetele pe care le antrenează vor reuşi să obţină, în cele din urmă, calificarea la Jocurile Olimpice 2024.

Cum spuneam şi ieri, cine va greşi mai puţin, acela va câştiga. Din păcate noi am pornit destul de nesigur, nu era acela cel mai important meci. Bernie a avut clar şansele ei, 1-0, 8-4 şi după greşim şi nu am mai avut curaj să dăm. Andreea, după mine, a făcut tot ce a putut. Cu puţină şansă, putea să fie 2-1 pentru ea. Zic eu că este un meci din care trebuie să învăţăm. Cred eu că tinereţea fetelor va face ca, în continuare, să avem o echipă bună pentru viitor. Atât la Campionatele Europene, cât şi la Mondiale. Chiar dacă am pierdut calificarea pentru Olimpiadă acum, zic eu că avem şanse mari să mergem la Olimpiadă cu echipa. Avem în vedere că atât ranking-ul, cât şi valoarea fetelor este suficientă pentru a ne da dreptul să participăm la această Olimpiadă.

Nu jucăm singuri în Europa, nu jucăm singuri în lume. Toată lumea trage. Am pierdut cu o echipă foarte bună, cu mult mai multă experienţă decât noi. Nu avem decât de învăţat. Acum 2 luni am câştigat noi, acum au câştigat ele, şansele au fost egale. Tot aşa am făcut şi atunci. Atunci a ieşit, acum nu a ieşit. Tragem nişte concluzii, nu este vorba de dat vina pe unul sau pe altul.

Reclamă

Trebuie să înţelegem că responsabilitatea de a juca şi a câştiga partida revine tuturor. Nu trebuie să fim trişti… ok, nu am câştigat… faptul că am luat locul 2 la un campionat, nu pentru prima dată, zic eu că este un lucru bun pentru sportul românesc, pentru Federaţie, pentru cluburi„, a declarat Viorel Filimon.

Tricolorele au ratat titlul european, dar şi calificarea la JO 2024. Mai au o șansă la Campionatele Mondiale de anul viitor, care vor avea loc în Busan, Coreea de Sud, în perioada 16 – 25 februarie 2024. În cadrul acestei competiții, toate selecționatele care vor ajunge în faza sferturilor de finală vor primi biletele Jocurile Olimpice de la Paris.

 

Reclamă 4 / 0/3

România, învinsă de Germania în finala Campionatelor Europene

Echipa feminină de tenis de masă a României a fost învinsă, duminică, de Germania, scor 3-0, în finala Campionatuluii European de la Malmo. Naţionala a obţinut argintul şi în 2021, la Cluj-Napoca. Germania a câştigat aurul continental şi a obţinut calificarea la JO de la Paris.

Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Elena Zaharia şi antrenorii Viorel Filimon, Mihaela Şteff au ţinut echipa României în topul continental.

“În ciuda scorului finalei, România – Germania 0-3, tricolorele au luptat, ne-au oferit noi momente de mândrie şi de tenis de masă de calitate, în Malmo Arena, unde au urcat pe a doua treaptă a podiumului, la finalul zilelor în care au avansat treptat, din grupe până în ultimul act. Elizabeta Samara, Bernadette Szocs şi Andreea Dragoman ne-au făcut să visăm la revenirea titlului european în România, însă momentele cheie şi ultimul cuvânt le-au aparţinut adversarelor”, notează FR Tenis de masă în social media.

Desfăşurarea finalei România – Germania 0-3

Elizabeta Samara – Xiaona Shan 0-3 (6-11, 8-11, 8-11)

Bernadette Szocs – Ying Han 1-3 (16-14, 8-11, 8-11, 10-12)

Andreea Dragoman – Nina Mittelham 2-3 (11-5, 9-11, 11-8, 6-11, 10-12)

Reclamă

La Campionatul European de la Malmo, România a trecut în grupe de Slovenia şi Croaţia, cu 3-0, în optimi de Serbia, scor 3-1, în sferturi de Spania, scor 3-2, iar în semifinale de Franţa, scor 3-1.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:36 FotoKyren Wilson a câştigat Campionatul Mondial de snooker! L-a învins pe Jak Jones în finala de la Crucible 0:19 Marius Niculae a vorbit de un transfer „bombă” la Sporting Lisabona după ce „Leii” au luat titlul: „Sper să vină Ronaldo” 0:15 Gigi Becali, anunțul momentului despre revenirea lui Florin Tănase la FCSB! A spus totul după 0-2 cu Universitatea Craiova 0:00 Jucătorii făcuți praf de Gigi Becali după 0-2 cu Universitatea Craiova. Cine l-a impresionat: „O să fie fotbalist mare!” 6
mai
23:58
Gigi Becali, „aroganţa” serii după înfrângerea cu Universitatea Craiova: „Aduceţi-ne antrenori, Gâlcă nu e de talia mea”
6
mai
23:41
Decizie peste capul lui Gigi Becali la FCSB! Jucătorul care a lipsit fără acordul milionarului: „I-a dat drumul fără să-mi spună”
6
mai
23:31
Alex Mitriţă a dat răspunsul final în privinţa ofertei de la FCSB! Ce a spus despre echipa naţională
6
mai
23:26
„Trebuie să fim serioși!” Elias Charalambous, prima reacție după Universitatea Craiova – FCSB 2-0!
6
mai
23:18
Octavian Popescu a anunţat că se operează: „În ultimul an am jucat cu o problemă la gleznă”! Cât va lipsi de pe teren
6
mai
23:11
„Nu au jucat cu nicio presiune” Andrei Ivan rămâne cu picioarele pe pământ după ce a marcat în Universitatea Craiova – FCSB 2-0!
Vezi toate știrile
Citește și