Închide meniul

Elena Zaharia, medalie de argint la Campionatul European U21 de tenis de masă

Alex Masgras Publicat: 28 ianuarie 2024, 19:16

Reclamă
Elena Zaharia, medalie de argint la Campionatul European U21 de tenis de masă

Elena Zaharia, medalie de argint la Campionatul European U21

Elena Zaharia, la Campionatele Europene de tenis de masă U21 / Facebook Federaţia Română de Tenis de Masă

Elena Zaharia a obţinut o medalie de argint la Campionatul European U21 de tenis de masă de la Skopje, după ce a obţinut şi medalia de aur în proba de dublu alături de Bianca Mei-Roşu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În finala probei de simplu, românca a întâlnit-o pe Veronika Matiunina din Ucraina. Matiunina s-a impus la capătul unui meci extrem de echilibrat, cu 4-3 la seturi.

Elena Zaharia, medalie de argint la Campionatul European U21 de tenis de masă

Până în finală, Elena Zaharia a avut un parcurs foarte bun, pierzând doar trei seturi în cele trei partide.

„Elena Zaharia încheie zilele magice de la Campionatul European U21 cu titlul de vicecampioană europeană în proba de simplu și cu un total de trei medalii cucerite în Skopje, în toate probele în care a participat!

Tricolora a fost aproape de a atinge din nou performanța din 2022, când a devenit campioană europeană la U21 simplu feminin, iar în Skopje a avut un prestații solide, din grupe și până în finala europeană.

Reclamă

Elena Zaharia a abordat cu încredere duelul pentru aur contra sportivei din Ucraina, Veronika Matiunina, într-un meci în care ambele sportive au făcut un efort mare pentru a câștiga, cu lovituri și schimburi la nivel înalt.

Deși a dus meciul în decisiv, după ce a salvat o minge de meci la 2-3, 9-10, în setul al șaselea, finalul i-a aparținut sportivei din Ucraina, iar întâlnirea Elena Zaharia – Veronika Matiunina s-a încheiat 3-4 (9-11, 11-6, 4-11, 11-4, 9-11, 14-12, 5-11)”, a scris FRTM pe pagina de Facebook.

Bianca Mei-Roşu şi Elena Zaharia au câştigat medalia de aur la Campionatul European U21 de tenis de masă

Bianca Mei-Roşu şi Elena Zaharia au câştigat medalia de aur la Campionatul European U21 de tenis de masă, în proba de dublu.

Reclamă 4 / 0/3

De asemenea, Camelia Mitrofan a devenit vicecampioană europeană. Jucătoarea din România a făcut echipă cu Sara Tokic.

„Podium istoric în proba de dublu feminin, la Campionatul European U21. Bianca Mei-Roșu și Elena Zaharia au devenit împreună campioane europene, iar Camelia Mitrofan și partenera slovenă Sara Tokic sunt vicecampioanele continentului!

Trofeul la U21 dublu feminin aparține României, datorită perechii Bianca Mei-Roșu/Elena Zaharia, cu cea mai bună clasare tricoloră până în acest moment la competiția din Skopje, în timp ce colega de lot, Camelia Mitrofan, se poate mândri cu argintul european.

Aflate în premieră în această componență într-un concurs major, ambele perechi au mers umăr la urmă de-a lungul zilelor pentru șansa întâlnirii directe din marea finală. În meciul pentru titlul european, Bianca Mei-Roșu și Elena Zaharia au avut inițiativa și s-au impus contra perechii Camelia Mitrofan/Sara Tokic (Slovenia) cu scorul de 3-1 (11-5 8-11, 11-0, 11-3)„, a anunţat Federaţia Română de tenis de masă.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:24 FotoJuventus a câştigat pentru a 15-a oară Cupa Italiei! Massimiliano Allegri, eliminat după o criză de nervi: „Nu ţi-e ruşine?” 11:05 AS.ro LIVE | Andrei Mihail şi Răzvan Voinea au fost invitaţii lui Dan Pavel. Poveşti de senzaţie 11:01 Florin Răducioiu a spus care a fost cea mai mare greşeală din cariera lui: „Nu eram pregătit pentru aşa ceva” 10:20 Gigi Becali, avertizat după ce a câştigat campionatul! Afaceriştii români care ar investi la marea rivală: „Adună 10 miliarde” 9:28 Ilie Dumitrescu a văzut „pătrăţelele” jucătorilor de la Corvinul şi a reacţionat imediat: „Vrei să-ţi spun ceva?” 9:24 Ovidiu Ionescu s-a calificat pe tabloul principal al turneului preolimpic de la Sarajevo 8:55 Prima reacţie a lui Radu Drăguşin după evoluţia spectaculoasă din Tottenham – Manchester City 0-2 8:22 Cum a fost supranumit Răzvan Lucescu de greci după ce a adus-o miraculos pe PAOK la un pas de un titlu istoric 8:14 FotoPe cine poate întâlni Corvinul Hunedoara în preliminariile Europa League! Un posibil adversar a „spulberat” FCSB! 7:42 Reacţia lui Mircea Lucescu după ce Corvinul a câştigat Cupa României: „Sunt mândru”! Pe cine a lăudat: „E mulţumită lui” Vezi toate știrile
Citește și