Închide meniul
VIDEO

Alexia Tatu a câştigat finala 100% românească de la Wimbledon U14! A învins-o în două seturi pe Andreea Soare

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 10 iulie 2022, 16:40

Alexia Tatu a câştigat finala 100% românească de la Wimbledon U14! A învins-o în două seturi pe Andreea Soare

Alexia Tatu a câştigat finala 100% românească de la Wimbledon U14

Facebook Tenis Club Buzău

Alexia Tatu a câştigat finala 100% românească de la Wimbledon U14. A obţinut o victorie în două seturi în confruntarea cu Andreea Soare, scor 7-6, 6-4.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Confruntarea a durat o oră şi 30 de minute. Tânăra sportivă din România calcă pe urmele Simonei Halep, câştigătoarea Wimbledon din 2019.

Alexia Tatu a câştigat finala 100% românească de la Wimbledon U14

Alexia Tatu este legitimată la Tenis Club Buzău, unde este antrenată de Gabi Caloian. Andreea Soare se antrenează la Clubul Sportiv Medgidia.

„A fost cu foarte multe emoții, nu mai jucasem pe o arenă așa de mare. Au fost primele antrenamente, meciuri, puncte jucate vreodată pe iarbă. Cel mai important este să stai jos pe picioare, genunchii flexați, să ții de linia de fund, cât mai în față.

Reclamă

Cu lovitura de dreapta fac multe puncte, dar simt spectacolul când închid puncte cu un rever în lung de linie”, spunea Alexia, înaintea meciului, potrivit prosport.ro.

Simona Halep a câştigat o finală 100% românească la junioare în 2008, la Roland Garros

În urmă cu 14 ani, Simona Halep a câştigat Trofeul Turneului de junioare de la Roland Garros 2008.

Campioana noastră le învingea atunci, până în semifinale, pe Charlotte Rodier, 6-4, 6-1, Karen Barbat, 6-3, 6-1, Jessica Moore, 6-0, 6-1, Ksenia Lykina, 6-1, 6-2.

Reclamă 4 / 0/3

În penultimul act a învins-o pe Arantxa Rus, 6-3, 7-5, iar în marea finală, tot 100% românească, pe Elena Bogdan, scor 6-4, 6-7, 6-2.

Cum au ajuns Alexia Tatu și Andreea Soare în finala de la Wimbledon U14

Alexia Tatu, din Buzău, s-a calificat în finala Wimbledon U14, după o victorie fabuloasă, în semifinale în faţa argentiniencei Sol Ailin Larraya Guidi, scor 6-0, 6-3.

Diana Andreea Soare, din Medigida, a trecut în semifinale cu 6-0, 7-5 de Isabelle Britton (Marea Britanie).

Andreea Soare a obținut și ea tot trei victorii în grupa B: 1-6, 6-4 (10-3) cu britanica Mika Stojsavljevic, 6-4, 6-4 cu australianca Aishi Das și 6-3, 6-2 cu indianca Aishwarya Jadhav.

Simona Halep, eliminată în semifinale la Wimbledon

La competiția pentru senioare, Simona Halep a avut un parcurs fabulos, ajungând până în semfinale. Simo a fost învinsă doar de Elena Rybakina, cea care ulterior a câștigat trofeul.

Simo” s-a întors în țară vineri seară cu un sentiment de mulțumire față de jocul prestat în ultimele săptămâni, la turneele de iarbă.

„A fost foarte bine, a fost un sezon pe iarbă foarte bun. Mă bucur că mi-am regăsit încrederea și jocul bun. Am fost un pic obosită, mai mult mental. Au fost 4 săptămâni pline, cu multe meciuri, în ultima perioadă n-am jucat atât de mult. S-a simțit un pic în semifinală, dar și ea a jucat foarte foarte bine.

Reclamă

Sunt foarte mulțumită de tot sezonul de iarbă. Normal că am încrederea și curajul să spun că puteam să o fac mai bine, dar nu e rău nici ce s-a întâmplat. Cu Rybakina am jucat un meci puțin mai slab, un tenis mai slab, serviciul nu mi-a intrat deloc. Dar și ea a jucat bine, a fost un nivel ridicat.

Simt că am din nou plăcerea, dorința de a fi pe teren. Pasiunea pentru tenis nu mi-a dispărut, încă este, dar m-a ajutat tare mult Patrick, mi-a readus plăcerea de a fi pe teren și de a munci. Cred că n-am muncit niciodată așa cum o fac acum”, a spus Simona Halep, la revenirea în România.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și