Închide meniul
Foto

Finală românească la Wimbledon 2022! Alexia Tatu și Andreea Soare, urmașele Simonei Halep, se luptă pentru trofeu la U14

Alexandru Ivan Publicat: 9 iulie 2022, 19:35

Alexia Tatu și Andreea Soare

Alexia Tatu și Andreea Soare au jucat finala la Wimbledon U14

Alexia Tatu și Andreea Soare / Facebook

  • Finală românească la Wimbledon 2022
  • Alexia Tatu și Andreea Soare s-au calificat în ultimul act la U14

Avem finală 100% românească la Wimbledon 2022, în competiția sub 14 ani, unde se vor lupta pentru trofeu Alexia Tatu și Andreea Soare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru prima dată în acest an, la Wimbledon a fost organizată şi o întrecere pentru cei mai buni copii de sub 14 ani, la care au participat 16 băieţi şi 16 fete, calificați după ce au câştigat diverse turnee regionale sau continentale. Sportivii au fost împărţiţi în patru grupe, iar câştigătorii acestor grupe s-au calificat direct în semifinale.

Finală românească la Wimbledon 2022, între Alexia Tatu și Andreea Soare

Alexia Tatu, din Buzău, s-a calificat în finala Wimbledon U14, după o victorie fabuloasă, în semifinale în faţa argentiniencei Sol Ailin Larraya Guidi, scor 6-0, 6-3!

Reclamă
Sursa: Wimbledon

Alexia a câştigat Grupa A, după trei victorii din tot atâtea partide: 3-6, 6-0 (10-2) cu mexicanca Marianne Angel, 6-2, 6-4 cu australianca Giselle Guillen şi 6-2, 6-0 cu reprezentanta gazdelor, Arabella Loftus.

Diana Andreea Soare, din Medigida, a trecut în semifinale cu 6-0, 7-5 de Isabelle Britton (Marea Britanie).

Reclamă
Sursa: Wimbledon 2022

Andreea Soare a obținut și ea tot trei victorii în grupa B: 1-6, 6-4 (10-3) cu britanica Mika Stojsavljevic, 6-4, 6-4 cu australianca Aishi Das și 6-3, 6-2 cu indianca Aishwarya Jadhav.

Alexia Tatu este legitimată la Tenis Club Buzău, unde este antrenată de Gabi Caloian. Andreea Soare se antrenează la Clubul Sportiv Medgidia

România are un reprezentant și în turneul masculin de under 14 la Wimbledon: clujeanul Matei Todoran joacă în semifinale cu americanul Ngounoue.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep, eliminată în semifinale la Wimbledon

La competiția pentru senioare, Simona Halep a avut un parcurs fabulos, ajungând până în semfinale. Simo a fost învinsă doar de Elena Rybakina, cea care ulterior a câștigat trofeul.

Simo” s-a întors în țară vineri seară cu un sentiment de mulțumire față de jocul prestat în ultimele săptămâni, la turneele de iarbă.

„A fost foarte bine, a fost un sezon pe iarbă foarte bun. Mă bucur că mi-am regăsit încrederea și jocul bun. Am fost un pic obosită, mai mult mental. Au fost 4 săptămâni pline, cu multe meciuri, în ultima perioadă n-am jucat atât de mult. S-a simțit un pic în semifinală, dar și ea a jucat foarte foarte bine.

Sunt foarte mulțumită de tot sezonul de iarbă. Normal că am încrederea și curajul să spun că puteam să o fac mai bine, dar nu e rău nici ce s-a întâmplat. Cu Rybakina am jucat un meci puțin mai slab, un tenis mai slab, serviciul nu mi-a intrat deloc. Dar și ea a jucat bine, a fost un nivel ridicat.

Simt că am din nou plăcerea, dorința de a fi pe teren. Pasiunea pentru tenis nu mi-a dispărut, încă este, dar m-a ajutat tare mult Patrick, mi-a readus plăcerea de a fi pe teren și de a munci. Cred că n-am muncit niciodată așa cum o fac acum”, a spus Simona Halep, la revenirea în România.

Elena Rybakina a câștigat Wimbledon 2022

La 23 de ani, Elena Rybakina, din Kazahstan, a câştigat turneul de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a trecut de tunisianca Ons Jabeur, scor 3-6, 6-2, 6-2.

Rybakina s-a impus după un meci de o oră şi 47 de minute. Locul 23 mondial, ea a mai câştigat doar două turnee, în 2019 la Bucureşti şi în 2020 la Hobart.

Reclamă

Ons Jabeur, locul 2 mondial, era prima sportivă africană prezentă în finală de Grand Slam.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Alexia Tatu şi Andreea Soare, la Wimbledon U14
Tenis • 30 sept., 12:53
Fabulos! Alexia Tatu va juca la Turneul Campioanelor U16 de la Monte Carlo. Performanţă fantastică pentru câştigătoarea de la Wimbledon
Wimbledon • 23 aug., 15:23
Poștaaaa! A venit poștaaa! Alexia Tatu și-a primit trofeul de la Wimbledon!
Colaj cu Alexia Tatu, Andreea Soare și Ion Țiriac
Tenis • 12 aug., 19:00
Ion Țiriac, plan uriaș pentru Alexia Tatu și Andreea Soare: „Ce facem cu ele? Următorii doi ani sunt cruciali!”
Alexia Tatu continuă să impresioneze lumea tenisului
Tenis • 6 aug., 19:14
Alexia Tatu continuă să impresioneze! Campioana de la Wimbledon U14 a câştigat al 10-lea trofeu din 2022, după o săptămână de coşmar
Simona Halep şi Toni Iuruc
Extra • 16 iul., 19:26
FOTO
Simona Halep, primele imagini din vacanţă: „Îmi reîncarc bateriile!”. Campioana noastră face senzaţie în Grecia alături de Toni Iuruc