Închide meniul

Americanii au sărit în apărarea Simonei Halep: „Îşi strigă nevinovăţia! Cei care o urăsc sunt penibili”

Alex Masgras Publicat: 27 decembrie 2023, 12:27

Reclamă
Americanii au sărit în apărarea Simonei Halep: „Îşi strigă nevinovăţia! Cei care o urăsc sunt penibili

Americanii au sărit în apărarea Simonei Halep

Simona Halep, la US Open 2021 / Profimedia

Americanii au sărit în apărarea Simonei Halep! Fostul număr 1 WTA a primit o suspendare de patru ani, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la un test anti-doping după înfrângerea din primul tur de la US Open 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acum, românca aşteaptă decizia de la TAS. Cazul său se va judeca în perioad 7-9 februarie 2024, iar Halep speră la o reducere a pedepsei.

Americanii au sărit în apărarea Simonei Halep

Până atunci, Simona Halep a fost apărată de presa din Statele Unite ale Americii. Jurnalistul Lorenzo Ciotti a semnat un editorial cu titlul „Simona Halep îşi strigă nevinovăţia! Cei care o urăsc sunt penibili” prin care îi pune la zid pe cei care o atacă pe româncă. Reacţia vine şi în contextul celor mai recente evenimente.

Britanica Tara Moore a fost depistată pozitiv în vara anului 2022 după un test anti doping la Bogota. Recent, Moore a fost declarată nevinovată, după ce a demonstrat că nu a luat substanţa respectivă cu bună ştiinţă.

„Am scris asta foarte des în ultimele mele editoriale: ce s-a întâmplat cu Simona Halep sau mai bine zis, modurile în care a fost interzisă pentru că aparent încălca regulile de dopaj, e profund îndoielnic. Și, mai presus de toate, am susținut întotdeauna că sentințele nu pot fi strigate fără a avea mai întâi dovezi certe.

Reclamă

Simona își strigă nevinovăția și, în lumina a ceea ce s-a întâmplat cu interdicția de dopaj care a fost ulterior anulată pentru Tara Moore, «haterii» româncei ar trebui să fie atenți la acuzațiile lor. Este cu siguranță o perioadă foarte complicată în cariera lui Halep, care a fost suspendată provizoriu pentru dopaj”, au scris Lorenzo Ciotti, pentru tennisworldusa.com.

Darren Cahill a răbufnit la adresa WTA și cere o schimbare radicală în privința cazurilor de dopaj

Darren Cahill a răbufnit la adresa WTA și cere o schimbare radicală în privința cazurilor de dopaj. Tara Moore s-a aflat într-o situație asemănătoare cu cea a Simonei Halep. Britanica a fost suspendată provizoriu de dopaj. După ce a stat 19 luni departe de tenis, ea a reușit să își demonstreze nevinovăția.

Moore a demonstrat că nu a luat cu bună știință substanțele interzise și că acestea au ajuns în corpul ei prin intermediul unor alimente. Cu toate acestea, ea trebuie să o ia acum de la zero. Același lucru se poate întâmpla și cu Simona Halep, în cazul în care românca va avea parte de același verdict.

Reclamă 4 / 0/3

Tara Moore a fost suspendată provizoriu în 2022 după ce a ieșit pozitivă la un test anti-doping. În corpul ei s-au găsit substanțele nandrolon și boldenonă, dar britanica a demonstrat că nu a luat în mod conștient aceste substanțe. Un tribunal independent a stabilit că sursa a fost carnea contaminată consumată de Tara Moore și de Barbara Gatica, o altă jucătoare, cu câteva zile înaintea testului.

Practic, Tara Moore a stat departe de terenul de tenis timp de 19 luni și și-a pierdut clasamentul, iar acum trebuie să o ia de la zero. Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, jucătoare care se află într-o situație asemănătoare, a tras un semnal de alarmă și cere o schimbare a regulamentului. Australianul consideră că WTA trebuie să ia măsuri și să protejeze clasamentul jucătoarelor care se află în astfel de situații, pentru a nu fi nevoite să o ia de la zero în momentul în care revin pe teren:

„Această cronologie este atât de proastă. Îi va lua Tarei 18-24 de luni pentru a-și recupera clasamentul, dacă totul merge perfect. Tenisul este un sport unic, în care suntem distruși și revenim la zero după 12 luni. WTA ar trebui să-i redea clasamentul sau cel puțin să-i ofere clasament protejat”, a scris Darren Cahill, pe contul său de Twitter.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:33 VIDEOLeeds – Norwich 4-0 a fost în AntenaPLAY! „Păunii”, în finala play-off-ului de promovare în Premier League de pe Wembley 23:29 VIDEOKazahstan – Suedia 1-3 și Canada – Norvegia 4-1 au fost LIVE în AntenaPLAY. A fost o seară spectaculoasă la CM de hochei 23:19 „Îţi vine să faci glume!” Darius Olaru, explicaţii pentru ironiile devastatoare adresate rapidiştilor: „Căpriorii, căpriorii!” 23:09 Forbes a publicat TOP 10 al celor mai bine plătiți atleți din lume. Cristiano Ronaldo câștigă aproape de 2 ori mai mult ca Messi 22:51 Aris – PAOK, finala campionatului pentru Răzvan Lucescu, e live în AntenaPLAY (duminică, 20:00). Românul, condamnat să câştige 22:37 VIDEOStatuie pentru Kylian Mbappe, înainte de EURO 2024! Cum arată „sosia” superstarului care și-a anunțat plecarea de la PSG 22:33 Cum pregăteşte Răzvan Lucescu finala campionatului Aris – PAOK (duminică, 20:00, AntenaPLAY). Mesaj de luptă: „Încă o provocare!” 22:11 „Foarte urât!” Andrea Compagno a reacționat, după ce FCU Craiova a retrogradat în Liga a 2-a. Mesaj direct pentru Adrian Mititelu 22:00 Didier Deschamps a anunțat lotul Franței pentru EURO 2024! Jucătorii care vor străluci lângă Kylian Mbappe 21:49 Adi Popa şi Gheorghe Mustaţă, scandal în direct din cauza „războiului” CSA Steaua – FCSB: „Nu mă interesează justiţia pe mine!” Vezi toate știrile
Citește și