Închide meniul

Darren Cahill a răbufnit la adresa WTA și cere o schimbare radicală în privința cazurilor de dopaj: ”Tenisul e un sport unic”

Alex Masgras Publicat: 25 decembrie 2023, 19:24

Reclamă
Darren Cahill a răbufnit la adresa WTA și cere o schimbare radicală în privința cazurilor de dopaj: ”Tenisul e un sport unic”

Darren Cahill a răbufnit la adresa WTA

Darren Cahill și Simona Halep

Darren Cahill a răbufnit la adresa WTA și cere o schimbare radicală în privința cazurilor de dopaj. Tara Moore s-a aflat într-o situație asemănătoare cu cea a Simonei Halep. Britanica a fost suspendată provizoriu de dopaj. După ce a stat 19 luni departe de tenis, ea a reușit să își demonstreze nevinovăția.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Moore a demonstrat că nu a luat cu bună știință substanțele interzise și că acestea au ajuns în corpul ei prin intermediul unor alimente. Cu toate acestea, ea trebuie să o ia acum de la zero. Același lucru se poate întâmpla și cu Simona Halep, în cazul în care românca va avea parte de același verdict.

Darren Cahill a răbufnit la adresa WTA și cere o schimbare radicală în privința cazurilor de dopaj

Tara Moore a fost suspendată provizoriu în 2022 după ce a ieșit pozitivă la un test anti-doping. În corpul ei s-au găsit substanțele nandrolon și boldenonă,  dar britanica a demonstrat că nu a luat în mod conștient aceste substanțe. Un tribunal independent a stabilit că sursa a fost carnea contaminată consumată de Tara Moore și de Barbara Gatica, o altă jucătoare, cu câteva zile înaintea testului.

Practic, Tara Moore a stat departe de terenul de tenis timp de 19 luni și și-a pierdut clasamentul, iar acum trebuie să o ia de la zero. Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, jucătoare care se află într-o situație asemănătoare, a tras un semnal de alarmă și cere o schimbare a regulamentului. Australianul consideră că WTA trebuie să ia măsuri și să protejeze clasamentul jucătoarelor care se află în astfel de situații, pentru a nu fi nevoite să o ia de la zero în momentul în care revin pe teren:

„Această cronologie este atât de proastă. Îi va lua Tarei 18-24 de luni pentru a-și recupera clasamentul, dacă totul merge perfect. Tenisul este un sport unic, în care suntem distruși și revenim la zero după 12 luni. WTA ar trebui să-i redea clasamentul sau cel puțin să-i ofere clasament protejat”, a scris Darren Cahill, pe contul său de Twitter.

Reclamă
Reclamă

Ce i s-a întâmplat Simonei Halep, cu trei zile înaintea ultimului meci jucat

Simona Halep a bifat ultimul meci în circuitul WTA pe 26 august 2022. La momentul respectiv, românca pierdea dramatic în primul tur de la US Open, în faţa Dariei Snigur.

La trei zile după partida din turul inaugural al Grand Slam-ului american, Halep a ieşit pozitivă la un test anti-doping. La mai bine de un an distanţă de la acel episod, românca a dezvăluit ce i s-a întâmplat, cu trei zile înaintea testului pozitiv. Aceasta a transmis că alte două teste i-au ieşit negative, lucru pe care l-a susţinut şi în faţa judecătorilor.

Reclamă

„Nivelul de Roxadustat găsit în testul meu de urină, pe 29 august 2022, e mult prea mic pentru ca randamentul meu să fie îmbunătățit. Mai ales că, în ziua respectivă, Roxadustat nu apare și în testul meu de sânge.

Cu trei zile înainte, pe 26 august, ambele teste, de urină și de sânge, au fost negative. Și n-am mai avut vreun test pozitiv după cel de urină de pe 29 august. Contaminarea nu e sub semnul îndoielii, iar noi am susținut acest lucru în tribunal”, a declarat Simona Halep, într-un interviu acordat pentru Paris Match.

Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:34 29 sept.

Cum a fost surprins Dan Şucu, după ce Rapid a rămas fără victorie în Giuleşti! Reacţia nervoasă a lui Victor Angelescu

0:21 29 sept.

„Facem prea multe greşeli!” Marius Şumudică şi-a taxat jucătorii, după Rapid – Oţelul 0-0! Ce a spus despre N’Jie şi Boupendza

0:01 29 sept.

„Am pierdut două puncte!” Dorinel Munteanu, discurs ferm după Rapid – Oţelul 0-0! Mesaj dur pentru contestatari

23:25

Rapid – Oțelul 0-0! Marius Şumudică rămâne fără victorie în Giuleşti! Dorinel Munteanu, neînvins în Liga 1

23:18

Accidentare teribilă în Rapid – Oţelul! Jucătorul a început să plângă pe teren şi a fost scos pe targă

22:59

Dan Petrescu, mesaj direct despre FCSB după CFR Cluj – UTA 1-3! Ce a spus despre marea rivală

1 VIDEOAdina Diaconu și Andreea Dragoman, învinse dramatic la China Smash 2024. Competiția continuă în AntenaPLAY 2 VIDEOBenfica a dat recital cu Gil Vicente, live în AntenaPLAY. Spectacol total pe Da Luz 3 CFR Cluj – UTA 1-3! Fanii i-au cerut demisia lui Dan Petrescu! Omondi, Costache şi Kadiri i-au adus punctele lui Rednic 4 „Ce inconştienţi!” Gest scandalos al fanilor dinamovişti în finalul meciului cu Botoşani. Echipa lui Kopic, aproape de dezastru 5 Prima izbucnire nervoasă a lui Zeljko Kopic în România: „De ce mă tot întrebați?”. Antrenorul lui Dinamo a cedat 6 „Vrei război? Acum e război!” Pep Guardiola, reacție de necrezut după ce a auzit declarațiile rivalilor din Premier League
Citește și