Închide meniul

Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 27 martie 2024, 17:42 / Actualizat: 27 martie 2024, 21:51

Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile

Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"

Simona Halep, în timpul unui meci la Roland Garros / Profimedia

George Cosac a făcut un anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris. Proaspăt revenită după suspendare, dubla câştigătoare de Grand Slam speră să poată evolua în întrecerile care vor avea loc vara aceasta, la Roland Garros.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a revenit pe teren după un an şi jumătate, după ce suspendarea ei a fost redusă la 9 luni. În primul meci de la revenire, ea a întâlnit-o pe Paula Badosa, în primul tur de la Miami. Jucătoarea din Spania s-a impus cu 1-6, 6-4, 6-3.

Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice: „Există o portiţă. Am început demersurile”

Acum, pentru Halep urmează sezonul de zgură. George Cosac a anunţat că nu crede că Halep va fi prezentă la confruntarea cu Ucraina de la Billie Jean King Cup, criteriu de calificare la Jocurile Olimpice. Cu toate acestea, Cosac a anunţat că se face tot posibilul pentru ca Halep să joace la Paris, mai ales că a fost locul 1 WTA şi are şi două turnee de Grand Slam în palmares.

„Din punctul meu de vedere, nu cred. Însă nici mie nu mi-a zis clar Horia (n.r. – Tecău, căpitanul echipei feminine a României). Ce știu este că și agentul, toată lumea, se preocupă să ajungă la Jocurile Olimpice. E dorința Simonei foarte mare de a ajunge la JO.

Mai mult sau mai puțin ar trebui să fie prezentă în SUA, pentru meciul cu Ucraina din cadrul Billie Jean King Cup. Ar fi trebuit să joace de două ori în acest ciclu olimpic, pentru România, dar ea nu a fost. Însă poate reușește să obțină participarea prin alt demers.

Reclamă

Sunt 59 de sportive acceptate direct și, până la numărul maxim de 64, sunt cinci sportive care primesc tot felul de derogări, invitații. Competiția și-a lăsat o marjă, o portiță, prin care aceste cinci sportive pot beneficia de wildcard-uri având în vedere problemele pe care le-au avut.

Da, am început și noi demersurile, cu federația, cu Comitetul Olimpic, cu toată lumea. Simona poate apela la această metodă. Având în vedere că se joacă și la Paris, că a fost număr 1 mondial, că a și câștigat un turneu de Mare Șlem la Paris (n.r. – Roland Garros), plus situația prin care a trecut, sigur, pentru că de acolo plecăm… Poate se reușește.

Da, sunt șanse. Dacă ei spuneau: ‘nu, doar clasament, prezențe la Billie Jean King Cup și cu asta basta’, era una. Dar faptul că există această portiță… Facem tot ce se poate pentru Simona”, a declarat George Cosac, potrivit iamsport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Anunţul făcut de Simona Halep despre participarea la Jocurile Olimpice!

Anunţul făcut de Simona Halep despre participarea la Jocurile Olimpice a venit pe aeroportul Otopeni, la întoarcerea în ţară a româncei.

Fostul lider mondial a precizat că îşi doreşte să evolueze la Jocurile Olimpice. Ea a recunoscut, însă, că sunt şanse minime să se întâmple acest lucru.

Mi-aş dori foarte mult să încerc să mă calific, dar din ce am înţeles sunt şanse minime. Ce să zic, la Paris să joc Olimpiada ar fi minunat, dar nu vreau să îmi fac speranţe prea mari.

Pentru că nu am clasament (n.r. motivul pentru care are şanse mici) şi trebuie să fiu în primele 60-70, cam aşa”, a spus Simona Halep, pe aeroport.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și