Închide meniul

Aryna Sabalenka a câştigat turneul de la Madrid! Victorie uriașă cu Iga Swiatek

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 7 mai 2023, 9:14

Aryna Sabalenka a câştigat turneul de la Madrid! Victorie uriașă cu Iga Swiatek

Aryna Sabalenka a câştigat turneul de la Madrid

Aryna Sabalenka, cu trofeul câștigat la Madrid/ Profimedia

Aryna Sabalenka a câştigat turneul de la Madrid! Aryna a învins-o sâmbătă pe Iga Swiatek în finala turneului de la Madrid, 6-3, 3-6, 6-3, impunându-se în turneul WTA 1000 Mutua Madrid Open.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aryna Sabalenka a reuşit un rezultat surpriză la Madrid, impunându-se în trei seturi într-un meci spectaculos disputat în compania polonezei Iga Swiatek.

Aryna Sabalenka a câştigat turneul de la Madrid

Aryna Sabalenka (25 de ani, locul 2 WTA) a câştigat primul set al finalei din capitala Spaniei cu 6-3. Iga Swiatek (21 de ani, locul 1 WTA) a revenit în setul secund, pe care l-a luat cu 6-3, iar Sabalenka s-a impus în decisiv, tot cu 6-3, câştigat finala Mutua Madrid Open după două ore şi 26 de minute.

Este a doua finală disputată de cele două jucătoare în acest an, după cea de la Stuttgart, câştigată de Swiatek. Pentru Aryna Sabalenka este a treia victorie obţinută în cele opt partide disputate împotriva polonezei care conduce clasamentul WTA.

Iga Swiatek a cerut premii egale între bărbaţi şi femei

Iga Swiatek a cerut premii egale între bărbaţi şi femei în turneele ATP şi WTA, aşa cum este deja cazul turneelor ​​de Grand Slam, relatează lequipe.fr.

Reclamă

Situaţia în tenis „este mai bună decât în ​​majoritatea celorlalte sporturi, dar mai sunt lucruri de făcut în ceea ce priveşte egalitatea premiilor în bani în turneele WTA faţă de cele ale ATP”, a explicat ea, în cadrul unei conferinţe de presă, la Madrid.

Poloneza, deţinătoarea titlurilor la Roland Garros şi US Open, a câştigat săptămâna trecută turneul WTA 500 de la Stuttgart, obţinând puţin peste 100.000 de euro. Spaniolul Carlos Alcaraz, nr. 2 mondial, a obţinut un cec de 475.000 de euro pentru victoria sa la turneul ATP 500 de la Barcelona.

„Grand Slamurile sunt deja la acelaşi nivel, e bine, dar ar fi bine dacă WTA s-ar concentra pe acest subiect, dar nu vreau să spun mai multe pentru că sunt multe afaceri şi uneori politică”, a adăugat Swiatek. .

Reclamă 4 / 0/3

„Pot să spun doar că ar fi bine ca sportul nostru să fie egalitar, mai ales că facem cam aceeaşi treabă”, a insistat ea. Admiţând că tenisul masculin poate fi „mai frumos de văzut, deoarece jucătorii pot face mai multe lucruri fiind mai puternici fizic şi biologic”, Swiatek a subliniat că tenisul feminin este „mai consistent în ceea ce priveşte jocul” şi că au existat „uneori mai multe emoţii, deoarece suntem femei şi dăm un pic mai multă emoţie”.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” Vezi toate știrile
Citește și