Închide meniul

Iga Swiatek și Aryna Sabalenka, calificate în finala de la Madrid! A doua confruntare directă din ultima lună între cele două

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 5 mai 2023, 11:25

Iga Swiatek și Aryna Sabalenka, calificate în finala de la Madrid! A doua confruntare directă din ultima lună între cele două

Iga Swiatek și Aryna Sabalenka, calificate în finala de la Madrid

Aryna Sabalenka și Iga Swiatek, în timpul unui meci/ Profimedia

Iga Swiatek, numărul unu mondial, s-a calificat în finala turneului de 1000 de puncte WTA de la Madrid, acolo unde o va înfrunta pe belarusa Aryna Sabalenka.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iga Swiatek a eliminat-o pe Veronika Kudermetova în semifinale, în timp ce Aryna Sabalaneka a trecut de Maria Sakkari.

Iga Swiatek și Aryna Sabalenka, calificate în finala de la Madrid

Cele mai bune jucătoare ale lumii s-au înfruntat şi în finala turneului precedent, în aprilie, la Stuttgart, Swiatek câştigând cu 6-3, 6-4.

Dubla campioană de la Roland Garros (2020 şi 2022) rămâne neînvinsă pe zgură în acest an, cu nouă victorii consecutive, un parcurs ideal cu trei săptămâni înaintea turneului parizian de Mare Şlem (28 mai-11 iunie).

Pentru Swiatek (21 ani) este a patra finală a sezonului, după cele de la Doha, Stuttgart (câştigate) şi Dubai (pierdută), anunță agerpres.ro.

Reclamă

Belarusa, care şi-a trecut în palmares primul său titlu de Mare Şlem, la Australian Open, a ajuns în a cincea sa finală în acest an (două trofee câştigate) la şapte turnee disputate. Sabalenka împlineşte vineri 25 de ani, ea având deja un titlu cucerit la Madrid, în 2021.

Iga Swiatek a cerut premii egale între bărbaţi şi femei

Iga Swiatek a cerut premii egale între bărbaţi şi femei în turneele ATP şi WTA, aşa cum este deja cazul turneelor ​​de Grand Slam, relatează lequipe.fr.

Situaţia în tenis „este mai bună decât în ​​majoritatea celorlalte sporturi, dar mai sunt lucruri de făcut în ceea ce priveşte egalitatea premiilor în bani în turneele WTA faţă de cele ale ATP”, a explicat ea, în cadrul unei conferinţe de presă, la Madrid.

Reclamă 4 / 0/3

Poloneza, deţinătoarea titlurilor la Roland Garros şi US Open, a câştigat săptămâna trecută turneul WTA 500 de la Stuttgart, obţinând puţin peste 100.000 de euro. Spaniolul Carlos Alcaraz, nr. 2 mondial, a obţinut un cec de 475.000 de euro pentru victoria sa la turneul ATP 500 de la Barcelona.

„Grand Slamurile sunt deja la acelaşi nivel, e bine, dar ar fi bine dacă WTA s-ar concentra pe acest subiect, dar nu vreau să spun mai multe pentru că sunt multe afaceri şi uneori politică”, a adăugat Swiatek. .

„Pot să spun doar că ar fi bine ca sportul nostru să fie egalitar, mai ales că facem cam aceeaşi treabă”, a insistat ea. Admiţând că tenisul masculin poate fi „mai frumos de văzut, deoarece jucătorii pot face mai multe lucruri fiind mai puternici fizic şi biologic”, Swiatek a subliniat că tenisul feminin este „mai consistent în ceea ce priveşte jocul” şi că au existat „uneori mai multe emoţii, deoarece suntem femei şi dăm un pic mai multă emoţie”.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și