Închide meniul

Ajutor pentru Novak Djokovic. Federaţia Americană de Tenis şi US Open insistă pentru primirea liderului ATP la Indian Wells şi Miami Masters

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 martie 2023, 12:28

Ajutor pentru Novak Djokovic. Federaţia Americană de Tenis şi US Open insistă pentru primirea liderului ATP la Indian Wells şi Miami Masters

Novak Djokovic încă nu a primit viză pentru Statele Unite

Novak Djokovic este liderul ATP / Profimediaimages

Ajutor pentru Novak Djokovic de la Federaţia Americană de Tenis şi US Open, înainte de startul competiţiilor din Statele Unite. Se fac presiuni astfel încât sârbul în vârstă de 35 de ani să primească viza şi să poată participa la următoarele competiţii din circuitul ATP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Federaţia Americană de Tenis şi organizatorii US Open şi-au anunţat sprijinul pentru Novak Djokovic în cererea sa de a intra în Statele Unite, deşi este nevaccinat împotriva Covid, pentru a concura la Indian Wells şi Miami Masters 1000, relatează AFP.

Ajutor pentru Novak Djokovic

Novak Djokovic este unul dintre cei mai mari campioni pe care sportul nostru i-a cunoscut vreodată. USTA şi US Open speră că va avea succes în încercarea sa de a intra în ţară şi că fanii îl vor putea vedea în acţiune la Indian Wells şi Miami”, au scris cele două organizaţiii într-o declaraţie comună.

Numărul 1 mondial a cerut autorităţilor americane o autorizaţie specială de intrare în Statele Unite, pentru care aşteaptă un răspuns.

Washingtonul nu permite intrarea în ţară călătorilor nevaccinati. Administraţia de Securitate a Transporturilor din SUA (TSA) a indicat recent că această măsură nu se va schimba până cel puţin la jumătatea lunii aprilie, anunţă news.ro.

Reclamă

Turneul de la Indian Wells începe însă miercuri, în deşertul din California, până pe 19 martie, şi va fi urmat de Miami Open, din 22 martie până pe 2 aprilie.

Djokovici, co-deţinător al numărului de Grand Slamuri câştigate (22) alături de Rafael Nadal, a declarat săptămâna aceasta la Dubai că încă aşteaptă să vadă dacă Statele Unite îi vor acorda această autorizaţie.

Încă aștept vești din America. Dacă nu există America, cred că voi juca pe zgură. Monte Carlo este probabil următorul turneu. Dacă va fi cazul, îmi voi lua o pauză, mă voi pregăti. Zgura, așa cum am spus, este cea mai solicitantă suprafață. Este nevoie de timp mai mult decât pentru orice altă suprafață ca să te pregătești„, a spus Novak Djokovic.

Reclamă 4 / 0/3

Din cauza statutului său de vaccinare, Djokovici a fost expulzat din Australia cu puţin timp înainte de ediţia din 2022 a turneului de la Melbourne. Şi nu i s-a permis să meargă în Statele Unite pentru Indian Wells sau US Open.

Djokovic a „bătut” recordul lui Steffi Graf

Novak Djokovic a scris o nouă pagină de istorie în tenisul mondial. Sârbul în vârstă de 35 de ani a „bătut” recordul lui Steffi Graf după o nouă săptămână pe care a început-o pe primul loc în clasamentul ATP.

Djokovic a reuşit o performanţă cu adevărat istorică. A devenit jucătorul cu mai multe săptămâni în calitate de numărul 1 mondial, atât la feminin, cât şi la masculin.

Sârbul deţinea deja recordul pentru cele mai multe săptămâni ca numărul 1 în istoria clasamentului Pepperstone ATP (din 1973), când l-a depăşit pe Roger Federer, care avea 310 săptămâni, în martie 2021. Acum a trecut de Graf şi a început săptămâna a 378-a în fruntea ierarhiei ATP.

Djokovic, aflat în prezent la 6.980 de puncte în clasamentul ATP, a revenit luna trecută pe locul 1 pentru prima dată din iunie anul trecut, după ce a câştigat Australian Open.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor 14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor Vezi toate știrile
Citește și