Închide meniul
VIDEO

Carlos Alcaraz – Novak Djokovic 6-7, 7-5, 7-6. Noua senzație din tenis, calificare miraculoasă în finala de la Madrid! Spaniolul a intrat în istorie

Dragoș Vasile Publicat: 7 mai 2022, 22:27

Carlos Alcaraz – Novak Djokovic 6-7, 7-5, 7-6. Noua senzație din tenis, calificare miraculoasă în finala de la Madrid! Spaniolul a intrat în istorie

Carlos Alcaraz, victorie uriaşă la Roland Garros 2022

Carlos Alcaraz a salvat o minge de meci / Profimedia

  • Carlos Alcaraz s-a calificat în finala de la Madrid, după succesul uriaş cu Novak Djokovic
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

 

 

Spaniolul Carlos Alcaraz, locul 9 mondial, l-a eliminat, sâmbătă, pe liderul ATP, sârbul Novak Djokovic, în semifinalele turneului de la Madrid. În confruntarea din sferturile de finală, puştiul-minune a trecut şi de Rafael Nadal, idolul copilăriei sale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Noua senzație din tenis s-a impus în faţa liderului ATP cu scorul de 6-7 (5), 7-5, 7-6 (5), în trei ore şi 35 de minute.

Reclamă

Carlos Alcaraz, victorie uriaşă cu Novak Djokovic

În urma succesului, Carlos Alcaraz a devenit cel mai jucător care îi învinge pe Rafael Nadal și pe Novak Djokovic, în meciuri consecutive, pe zgură.

Reclamă

Spaniolul îl va întâlni în ultimul act pe câştigătorul semifinalei dintre grecul Stefanos Tsitsipas (5 ATP) şi germanul Alexander Zverev (3 ATP).

În acest sezon, Carlos Alcaraz a câștigat turneele de la Rio de Janeiro, Miami și Barcelona.

Noua senzație din tenis l-a învins şi pe Rafael Nadal

Carlos Alcaraz – Rafael Nadal 6-2, 1-6, 6-3, în sferturile turneului de la Madrid. Tânărul jucător l-a învins pe marele campion iberic la o zi după ce a împlinit 19 ani. Nadal e idolul copilăriei lui Alcaraz.

Reclamă 4 / 0/3

La 19 ani, Carlos Alcaraz s-a calificat în semifinale la Mastersul 1000 de la Madrid, după ce l-a învins pe Rafael Nadal într-un meci de două ore şi 28 de minute. Acesta s-a impus cu scorul de 6-2, 1-6, 6-3.

Puștiul de 19 ani a devenit primul adolescent din istorie care îl învinge pe Nadal pe zgură, suprafața favorită a fostului lider mondial! Alcaraz a închis meciul cu un schimb de mingi spectaculos. A fost a treia confruntare directă dintre Rafael Nadal și Carlos Alcaraz. Bilanțul victoriilor este acum 2-1 pentru „Rafa”. Marele Nadal e idolul copilăriei lui Alcaraz.

„Înseamnă foarte mult pentru mine! Toată muncă grea pe care o depun zi de zi începe să dea rezultate!”, a spus Alcaraz, după meci.

Rafael Nadal: „Alcaraz e unul dintre jucătorii cu cel mai bun fizic din lume!”

Nadal a avut doar cuvinte de laudă la finalul meciului pentru Carlos Alcaraz. „Rafa” l-a lăudat pe puștiul de 19 ani pentru fizicul său impresionant.

„Este un turneu în care am jucat trei meciuri, în condiţiile în care am venit aici fără niciun fel de pregătire. Asta este realitate. Am spus încă de înainte de a veni aici că va fi o săptămână grea. Am avut şansele mele împotriva unuia dintre jucătorii cu cel mai bun fizic din lume. Chiar am avut oportunităţi de a câştiga.

Am jucat două ore şi jumătate şi este un rezultat pozitiv. Aştept cu optimist ceea ce va urma şi sunt foarte entuziasmat. Vom vedea ce se va întâmpla, trebuie să crezi”, a declarat Rafael Nadal la finalul meciului.

La vârsta lui Alcaraz, Nadal câștiga primul său Grand Slam. „Rafa” avea doar 19 ani când devenea campion la Roland Garros 2005, după o finală cu Mariano Puerta.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 VIDEOBernadette Szocs – Adriana Diaz 3-0. Bernie, victorie uriaşă şi calificare în sferturile WTT Champions Incheon 2024 7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami
ATP • 9:05
Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar
Novak Djokovic s-a despărţit de Goran Ivanisevic! Anunţul emoţionant al sârbului: "Te iubesc"
ATP • 27 mart., 11:25
Novak Djokovic s-a despărţit de Goran Ivanisevic! Anunţul emoţionant al sârbului: „Te iubesc”
Mihai Stoichiţă, speriat de vedetele sud-americanilor, înainte de România - Columbia
AntenaPLAY • 24 mart., 22:33
Mihai Stoichiţă, speriat de vedetele sud-americanilor, înainte de România – Columbia (marţi, 21:30, Antena 1 şi AntenaPLAY)
Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells
ATP • 23 mart., 21:52
Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells! Posibil duel „de foc” cu Rafael Nadal
Carlos Alcaraz a câştigat turneul de la Indian Wells
Tenis • 18 mart., 9:23
Carlos Alcaraz a câştigat turneul de la Indian Wells. L-a învins din nou în finală pe Daniil Medvedev