Închide meniul

Drama lui Mark Philippoussis! A jucat finală de Grand Slam împotriva marelui Federer și a ajuns să cerșească mâncare ca să supraviețuiască. „Nu există durere mai mare!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 30 septembrie 2021, 18:30

Drama lui Mark Philippoussis! A jucat finală de Grand Slam împotriva marelui Federer și a ajuns să cerșească mâncare ca să supraviețuiască. „Nu există durere mai mare!

Drama lui Mark Philippoussis

Profimedia

Mark Philippoussis a câștigat o avere din tenis. Avea atât de mulți bani încât își permitea să schimbe mașinile în fiecare zi. S-a confruntat însă cu multe accidentări, iar asta i-a scăzut veniturile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mark Philippoussis, multimilionarul care a ajuns falit

Risipa l-a adus la sapă de lemn. Cel mai de jos prag l-a atins în anul 2009, când, după a 6-a operație la genunchi, a ajuns să le ceară prietenilor bani de mâncare.

„Obișnuiam să schimb mașinile ca pe șosete, fiindcă mă plictiseam. Mă uitam la film, la Bad Boys, și ziceam: Doamne, a apărut noul Porsche turbo, după care îmi sunam agentul și-i ziceam să îmi găsească mașină. Atât de ridicol eram. Nu exagerez când spun că schimbam unele mașini zilnic.

Când ești sportiv, ultimul lucru pe care ți-l dorești e că mereu ți se spune: adună pentru zile negre. Simți că ești vulnerabil când te accidentezi și trebuie să te sprijini de ceva. Nu poți avea mentalitatea asta pentru că trebuie să mergi înainte, trebuie să te recuperezi, să fii bine. Am fost pe tușă câteva luni. Nu-mi puteam permite multe, a trebuit să îi rog pe prietenii mei să-mi cumpere mâncare”, a povestit Mark Philippoussis, potrivit as.com.

Mark Philippoussis, la un pas să-și piardă casa

Fost ocupant al locului 8 în ierarhia ATP, Mark Philippoussis deținea în garaj multe mașini de lux și nu mai puțin de 15 motociclete. Peste doar câțiva ani a fost la un pas să-și piardă casa, din cauza datoriilor acumulate.

Reclamă

Părinții l-au împrumutat cu bani ca să nu rămână fără un acoperiș deasupra capului. Ajutorul primit de la familie a fost însă unul mic, peste puterile lor financiare, astfel încât Philippoussis a trebuit să-și dispute casa la tribunal.

„Mâncam paste cu varză 7 zile din 7, până a devenit mâncarea mea preferată. Mama spunea că e mâncare de săraci, pentru că era foarte simplă. Mi-a fost foarte rușine pentru că ei mi-au oferit visul lor și aveam responsabilitatea de a avea grijă de ei. Eram în depresie, totul era negru. Nu există durere mai mare decât să-i văd pe cei dragi mie suferind din cauza acțiunilor mele”, a mai spus Philippoussis.

Mark Philippoussis a jucat două finale de Grand Slam de-a lungul carierei sale în tenis, în 1999, la US Open, și în 2003, la Wimbledon, ambele pierdute. La turneul londonez, Philippoussis a cedat în fața mareului Roger Federer.

Reclamă 4 / 0/3

Aproape 7 milioane de euro a adunat doar din veniturile din tenis, făra să punem la socoteală și banii din contractele de publicitate. În prezent, Philippoussis a reușit să depășească pragul critic al vieții și a ajuns pe linia de plutire, ducând un trai departe de grijile și greutătile cu care s-a confruntat.

 

Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
0:10
Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out
23:58 FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off 23:55 Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!” 23:35 FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul 23:22 Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord” 23:05 „S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB 22:53 UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek 22:47 FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui! 22:41 Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor 22:29 „Nu poate să mă sperie nimic!” Mihai Stoica și-a făcut calculele pentru câștigarea titlului! De ce rezultate are nevoie FCSB Vezi toate știrile
Citește și