Închide meniul

Novak Djokovic a cucerit al şaptelea titlu la Turneul Campionilor 2023! Sârbul, magistral în finala cu Jannik Sinner

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 19 noiembrie 2023, 20:59

Novak Djokovic a cucerit al şaptelea titlu la Turneul Campionilor 2023! Sârbul, magistral în finala cu Jannik Sinner

Novak Djokovic a cucerit al şaptelea titlu la Turneul Campionilor 2023

Novak Djokovic, după ce a cucerit al şaptelea titlu la Turneul Campionilor 2023 / Profimedia

Novak Djokovic a cucerit al şaptelea titlu la Turneul Campionilor 2023! Sârbul a stabilit un nou record în această competiţie, după victoria din ultimul act în faţa lui Jannik Sinner. „Nole” şi-a luat revanşa pentru înfrângerea din faza grupelor şi s-a impus cu un dublu 6-3, după o oră şi 44 de minute de joc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu acest succes, Djokovic a ajuns la 7 titluri la Turneul Campionilor. El l-a depăşit astfel pe Roger Federer, stabilind un nou record, fiind jucătorul cu cele mai multe titluri cucerite în această competiţie. Sinner a fost cel care i-a asigurat lui Djokovic prezenţa în semifinalele turneului. Sârbul nu mai era la mâna lui şi avea nevoie de o victorie a lui Sinner în meciul cu Rune, victorie a italianului care a şi venit.

Novak Djokovic a cucerit al şaptelea titlu la Turneul Campionilor 2023!

Novak Djokovic continuă să scrie istorie la 36 de ani. Sârbul a încheiat un 2023 de excepţie, cu trei titluri de Grand Slam şi cu un nou titlu la Turneul Campionilor. După succesul din ultimul act de la Torino, „Nole” a stabilit un nou record. El l-a depăşit pe Roger Federer şi a devenit jucătorul cu cele mai multe trofee în această competiţie. În 2023, Djokovic a pus mâna pe alte şase trofee, trei dintre acestea fiind de Grand Slam.

Update: Jannik Sinner – Novak Djokovic 3-6, 3-6! Novak Djokovic s-a impus pentru a şaptea oară la Turneul Campionilor, după o prestaţie magistrală în finala cu Jannik Sinner.

Reclamă

Jannik Sinner – Novak Djokovic LIVE SCORE

Update: Jannik Sinner – Novak Djokovic 3-6, 3-5! Sârbul este la un singur game de câştigarea Turneului Campionilor.

Update: Jannik Sinner – Novak Djokovic 3-6, 3-4! Jannik Sinner a reuşit să câştige game-ul maraton de 16 minute şi stă aproape de Djokovic în setul secund.

Update: Jannik Sinner – Novak Djokovic 3-6, 2-4! Sârbul şi-a făcut cu greu serviciul, după ce a salvat două mingi de break.

Reclamă 4 / 0/3

Update: Jannik Sinner – Novak Djokovic 3-6, 1-2! Italianul a salvat trei mingi de break în cel mai lung game al meciului de până acum. Tot în acest game, el a încheiat şi seria de 14 puncte câştigate la rând de sârb, care rămâne cu avantajul break-ului obţinut în primul game al setului.

Update: Jannik Sinner – Novak Djokovic 3-6, 0-1! Djokovic a început perfect şi setul al doilea, cu un break la zero.

Update: Jannik Sinner – Novak Djokovic 3-6! Djokovic a câştigat primul set al finalei cu Jannik Sinner! Sârbul a servit impecabil în primul act.

Update: Jannik Sinner – Novak Djokovic 2-5! „Nole” este la un singur game de câştigarea primul set.

Update: Jannik Sinner – Novak Djokovic 1-3! Sârbul a făcut primul break al finalei.

Update: A început finala dintre Jannik Sinner şi Novak Djokovic.

Săptămâna de tenis de la Torino se încheie cu marea finală dintre Jannik Sinner şi Novak Djokovic. Cei doi se reîntâlnesc la doar câteva zile de la duelul incredibil din faza grupelor, câştigat de italian în set decisiv, cu 7-5, 6-7(5), 7-6(2), după 3 ore şi 11 minute de joc.

Reclamă

Sinner este fără înfrângere la ediţia din acest an de la Torino. În semifinale, el l-a învins pe Daniil Medvedev, scor 6-3, 6-7(4), 6-1, după 2 ore şi 25 de minute de joc. De partea cealaltă, Djokovic a trecut de Carlos Alcaraz în penultimul act, cu 6-3, 6-2, după doar o oră şi jumătate.

Rămâne de văzut dacă Sinner va regreta victoria cu Rune din ultimul meci al fazei grupelor. Italianul era deja calificat, iar de victoria sa depindea Novak Djokovic, care nu mai era la mâna lui pentru a se califica în marea finală. Sinner l-a învins pe Rune, ceea ce i-a asigurat lui Nole prezenţa în careul de aşi.

Înaintea finalei, toate aceste lucruri se vor uita. Sinner va fi susţinut de 12.000 de italieni, aşa cum a fost cazul şi la meciul din grupe. Djokovic a avut atunci propriul meci cu publicul, care l-a huiduit în nenumărate rânduri.

Un alt lucru inedit al finalei este reprezentat de diferenţa de vârstă dintre cei doi jucători. Între Djokovic şi Sinner sunt 14 ani şi 86 de zile diferenţă, fiind a doua cea mai mare diferenţă dintr-o finală de la Turneul Campionilor. Recordul este deţinut de finala din 1978 dintre Arhur Ashe şi John McEnroe, diferenţa dintre cei doi fiind de 15 ani şi 221 de zile.

Jannik Sinner s-a îmbogăţit după calificarea în finala Turneului Campionilor

Jannik Sinner s-a îmbogăţit după calificarea în finala Turneului Campionilor! Italianul s-a impus în penultimul act în faţa lui Daniil Medvedev şi a mai primit 1,1 milioane de dolari pentru victoria din semifinale.

Sinner, care este singurul jucător fără înfrângere la ediţia din acest an de la Torino, îşi aşteaptă adversarul din finală. Novak Djokovic – Carlos Alcaraz este a doua semifinală de la Turneul Campionilor. Dacă se va impune şi în ultimul act, italianul va pune mâna pe cel mai mare premiu din istoria tenisului.

Turneul Campionilor 2023 a pus la bătaie 15 milioane de dolari, iar Jannik Sinner, primul finalist din acest an, a încasat deja 2,6 milioane de dolari. Italianul l-a învins pe Daniil Medvedev în prima semifinală, scor 6-3, 6-7, 6-1.

Pentru că Sinner este singurul jucător fără înfrângere de la ediţia din acest an a Turneului Campionilor, italianul poate pune mâna pe cel mai mare premiu din istoria tenisului. Cu o victorie în finală, Sinner ar ajunge la 4,8 milioane de dolari. Recordul precedent era stabilit de Novak Djokovic, chiar la ediţia din 2022 a Turneului Campionilor. Atunci, sârbul a pus mâna pe 4,7 milioane de dolari, potrivit atptour.com.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:31 FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României 22:23 Ce adversare poate întâlni FCSB în preliminariile UEFA Champions League! Cum arată traseul campioanei din Liga 1 22:23 Umilinţa supremă pentru Dinamo chiar în ziua în care FCSB a luat titlul! Dezastru în alb și roșu pentru „câini” 22:23 Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene 22:14 LIVE VIDEOHull City – Ipswich se joacă ACUM în AntenaPLAY! Blackburn – Coventry 0-0. Spectacol în Championship 22:11 VIDEOBenfica – Braga 3-1 a fost în AntenaPLAY. Meciul zilei în Liga Portugal 21:56 VIDEODiscurs desprins din filme, în engleză, al lui Adrian Mititelu Jr, în vestiar, la o săptămână după supradoza de pastile 21:45 FCSB – Farul 2-1! Roş-albaştrii, noii campioni ai Ligii 1! Nebunie pe Arena Naţională! Primul titlu pentru FCSB, după nouă ani 21:37 Bayer Levekusen a egalat în minutul 90+6 și a ajuns la 46 de meciuri fără înfrângere! Echipa lui Xabi continuă seria fabuloasă 21:32 Gestul făcut de Vlad Chiricheş, înainte de FCSB – Farul! Unde a fost surprins fundaşul roş-albaştrilor Vezi toate știrile
Citește și