Închide meniul

Novak Djokovic, în optimi la Cincinnati! Sârbul a profitat de abandonul lui Davidovich Fokina, la primul meci după o lună

Alex Masgras Publicat: 17 august 2023, 10:47

Reclamă
Novak Djokovic, în optimi la Cincinnati! Sârbul a profitat de abandonul lui Davidovich Fokina, la primul meci după o lună

Novak Djokovic, în optimi la Cincinnati

Novak Djokovic, în timpul meciului cu Alejandro Davidovich Fokina de la Cincinnati / Profimedia

Novak Djokovic, în optimi la Cincinnati! Sârbul a trecut de Alejandro Davidovich Fokina, după ce spaniolul a fost nevoit să se retragă la finalul primului set. Djokovic a câştigat cu 6-4 prima manşă, după 36 de minute, dar problemele la spate ale lui Fokina au făcut ca meciul să se încheie prematur.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Partida de la Cincinnati a fost prima partidă de simplu a sârbului, după mai bine de o lună. El jucase ultima oară în finala de la Wimbledon, acolo unde a fost învins de Carlos Alcaraz, la capătul unui meci superb.

Novak Djokovic, în optimi la Cincinnati! Sârbul a profitat de abandonul lui Davidovich Fokina, la primul meci după o lună

Novak Djokovic a revenit cu dreptul în circuit, chiar dacă meciul cu Davidovich Fokina a fost mai scurt decât s-ar fi aşteptat. Sârbul s-a calificat în optimile de finală, după ce a profitat de abandonul jucătorului spaniol.

Nole s-a impus cu 6-4 în primul set, după care Davidovich Fokina nu a mai putut continua, din cauza unor probleme la spate. Astfel, campionul sârb se pregăteşte pentru duelul din optimi, acolo unde îl va întâlni pe francezul Gael Monfils.

Aceasta a fost prima partidă de simplu disputată de Novak Djokovic, la o lună de la finala de la Wimbledon, câştigată de numărul 1 mondial, Carlos Alcaraz. Sârbul revenise pe teren încă de marţi, atunci când a evoluat la dublu alături de compatriotul Nikola Cacic, împotriva perechii Jamie Murray/Michael Venus. Experimentaţii jucători de dublu s-au impus rapid, cu 6-4, 6-2, după 66 de minute de joc.

Reclamă

Novak Djokovic se pregăteşte pentru meciul din optimile de la Cincinnati cu Gael Monfils

Dublu campion la Cincinnati (2018 şi 2020), Djokovic va juca pentru un loc în sferturi contra lui Gael Monfils, jucător pe care l-a învins de 18 ori din tot atâtea partidei. Ultima oară, cei doi s-au întâlnit anul trecut, la Madrid.

La finalul meciului din optimi, campionul sârb a dezvăluit ce a vorbit cu Davidovich Fokina la fileu şi ce aşteptări are la Cincinnati:

„Sunt sentimente amestecate în seara aceasta. Chiar îmi place Alejandro. Ne înţelegem foarte bine în afara terenului. Ne antrenăm de împreună, în Spania. A avut o săptămână grozavă săptămâna trecută, a jucat semifinale. A jucat multe meciuri. Mi-a spus la fileu că are probleme la spate, probleme care au apărut încă de ieri. Cred că numărul de meciuri jucate în ultimele 10 zile şi-au spus cuvântul. Sper să îşi revină şi să joace cât mai bine la New York.

Reclamă 4 / 0/3

Din punctul meu de vedere, e evident mai bine să joci un set decât să nu joci deloc. Voi avea o nouă şansă mâine. Mereu simt că pot juca mai bine. Sper ca, avansând în turneu, să îmi îmbunătăţesc jocul”, a declarat Novak Djokovic, potrivit tennismajors.com.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:19 Mihai Rotaru a dezvăluit, chiar înainte de Universitatea Craiova – FCSB, ce obiectiv i-a trasat lui Costel Gâlcă 10:50 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Ioana Sîngeorzan joacă de la 11:40, live în AntenaPLAY 10:48 Foto„Wow!” Fiica lui Marius Şumudică, şedinţă foto spectaculoasă. Sarah le-a aprins imaginaţia fanilor cu o apariţie electrizantă 10:40 „Dacă mi-ar da 35.000 de euro, tot aş zice nu!” Fostul campion cu FCSB îl refuză categoric pe Gigi Becali 10:19 Marius Lăcătuş, semnal de alarmă pentru CSA Steaua! Mesaj categoric despre situaţia echipei: „Fanii vor fi alături de FCSB!” 10:02 Marius Şumudică, anunţ despre gafa de proporţii făcută de Ianis Hagi înainte de EURO 2024: „Nu ştiu de cine a fost sfătuit” 9:55 Finală de vis la turneul de la Madrid! Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka se vor lupta pentru trofeu 9:43 „Vor dispărea în mediocritate şi Max Verstappen va pleca!” Fratele lui Michael Schumacher anunţă dezastrul la Red Bull 9:36 Afacerea de lux cu care Ionuţ Chirilă a dat lovitura! Cristi Borcea i-a devenit client: „Vând foarte scump!” 9:09 „Ar fi putut juca la Bayern, cu Real Madrid!” Fanii îl cer pe Radu Drăguşin titular, după ce a fost din nou „uitat” pe bancă Vezi toate știrile
Citește și