Închide meniul

Novak Djokovic nu se gândeşte la retragere: „Mă simt tânăr, chiar dacă am 36 de ani!” Care este următorul obiectiv

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 29 octombrie 2023, 13:00

Novak Djokovic nu se gândeşte la retragere: „Mă simt tânăr, chiar dacă am 36 de ani! Care este următorul obiectiv

Novak Djokovic nu se gândeşte la retragere

Novak Djokovic, în timpul unui meci/ Profimedia

Novak Djokovic nu se gândeşte la retragere, în ciuda faptului că a ajuns la 36 de ani. Sârbul a declarat că încă se simte tânăr, şi are în continuare foame de trofee. Acesta a dezvăluit că Jocurile Olimpice de la Paris, de anul viitor, sunt un obiectiv pentru el.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic a câştigat trei din cele patru turnee de Grand Slam din acest an. Finala de la Wimbledon a fost pierdută de Nole în faţa lui Carlos Alcaraz, după un meci spectaculos.

Novak Djokovic nu se gândeşte la retragere

Novak Djokovic se pregăteşte să ia startul la turneul Masters de la Paris. Înaintea competiţiei, sârbul a oferit declaraţii despre sezonul pe care l-a avut, declarându-se mândru de faptul că a reuşit să-şi atingă obiectivele.

„Bineînțeles, am avut un an competițional grozav până acum, câștigând trei turnee de Grand Slam și ajungând în finală la Wimbledon. La începutul anului am spus că Grand Slam-urile sunt prioritatea mea și continuă să fie așa și pentru sezonul următor. Acestea sunt turneele în care vreau să dau tot ce am mai bun. Nu puteam să îmi doresc un sezon mai bun, la un meci distanță de câștigarea celor patru Grand Slam-uri. Este un lucru pe care l-aș semna oricând fără ezitare”, a declarat Novak Djokovic, citat de eurosport.ro.

De asemenea, Novak Djokovic a vorbit şi despre planurile sale de viitor. Liderul mondial a declarat că mereu îşi doreşte să câştige un nou trofeu de Grand Slam, şi este cu gândul la Jocurile Olimpice de anul viitor.

Reclamă

„Am mereu obiective, să câștig un alt Grand Slam, să fiu numărul unu, să termin anul pe primul loc în clasament… Acestea sunt marile mele obiective. Bineînțeles, anul viitor avem Jocurile Olimpice, vreau să îmi reprezint țara cu mândrie. Cupa Davis mă inspiră, de asemenea, foarte mult. Vreau să câștig fiecare turneu pe care îl joc, asta e sigur. Este important să ai obiective și ambiția de a le urmări.

Mă simt tânăr chiar dacă am 36 de ani. Există diferențe față de alți jucători din trecut. Unii preferă să renunțe atunci când sunt în vârf. Eu prefer să mă las când nu mai pot câștiga cele mai importante turnee, când pierd de mai multe ori în fața tinerilor. Atâta timp cât sunt principalul candidat la Grand Slam-uri, nu voi pleca. Doar dacă nu se întâmplă ceva din punct de vedere mental și nu mai am motivație, ceea ce nu este cazul deocamdată„, a mai spus Djokovic.

Novak Djokovic s-a revoltat împotriva ATP

Novak Djokovic s-a revoltat împotriva ATP. Tenismenul sârb, care deţine recordul de titluri de Grand Slam, 24, a susţinut că ATP nu sprijină cu adevărat jucătorii.

Reclamă 4 / 0/3

Novak Djokovic a fondat Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis (PTPA). Sârbul a insistat că această asociaţie este singura care apără interesele jucătorilor profesionişti de tenis.

„Alte organisme de conducere din sportul nostru nu au fost cu adevărat un sprijin pentru PTPA, aș spune chiar că au ignorat PTPA. Dar noi suntem acolo și devenim din ce în ce mai puternici pe zi ce trece, câștigând mai multă încredere și mai mult sprijin din partea jucătorilor. Tenismenii recunosc importanța PTPA ca organizație pentru ei și ca reprezentantă a drepturilor lor. Pentru că, până la urmă, suntem singura asociație din sportul nostru care apără cu adevărat 100% din interesul jucătorilor”, a declarat Novak Djokovic.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul Vezi toate știrile
Citește și