Închide meniul

Novak Djokovic s-a revoltat împotriva ATP: „Nu oferă niciun sprijin cu adevărat”

Bogdan Stănescu Publicat: 26 octombrie 2023, 19:52

Reclamă
Novak Djokovic s-a revoltat împotriva ATP: „Nu oferă niciun sprijin cu adevărat

Novak Djokovic s-a revoltat împotriva ATP: "Nu oferă niciun sprijin cu adevărat"

Novak Djokovic, în timpul unei conferinţe de presă / Profimedia

Novak Djokovic s-a revoltat împotriva ATP. Tenismenul sârb, care deţine recordul de titluri de Grand Slam, 24, a susţinut că ATP nu sprijină cu adevărat jucătorii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu e prima oară când Djokovic critică organismul de conducere al tenisului masculin mondial.

Novak Djokovic s-a revoltat împotriva ATP: „Nu oferă niciun sprijin cu adevărat”

Novak Djokovic a fondat Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis (PTPA). Sârbul a insistat că această asociaţie este singura care apără interesele jucătorilor profesionişti de tenis.

Alte organisme de conducere din sportul nostru nu au fost cu adevărat un sprijin pentru PTPA, aș spune chiar că au ignorat PTPA. Dar noi suntem acolo și devenim din ce în ce mai puternici pe zi ce trece, câștigând mai multă încredere și mai mult sprijin din partea jucătorilor. Tenismenii recunosc importanța PTPA ca organizație pentru ei și ca reprezentantă a drepturilor lor. Pentru că, până la urmă, suntem singura asociație din sportul nostru care apără cu adevărat 100% din interesul jucătorilor, a declarat Novak Djokovic.

Novak Djokovic a criticat ATP şi în urmă cu două săptămâni. Mai mulţi jucători de top s-au plâns de schimbarea frecventă a mingilor în circuitul masculin, lucru care duce la mai multe accidentări. Djokovic i-a pus la zid pe conducătorii din ATP, care nu au ieşit până acum cu o reacţie oficială, în urma nemulţumirilor venite din partea jucătorilor.

Reclamă

Novak Djokovic: „Nu înțeleg de ce e tăcerea asta”

„Există cu siguranță o relație între leziunile frecvente ale încheieturii mâinii, cotului și ale articulației umărului şi mingile din circuit. Faptul că acestea se schimbă frecvent duce la accidentări. Sunt absolut în favoarea alegerii unui singur tip de minge pe care să îl folosim în toate turneele ATP.

Ştiu că e vorba şi de sponsori, dar trebuie să găsim o modalitate de uniformizare, astfel încât măcar în ​​fiecare categorie a circuitului ATP să avem o singură minge cu care să jucăm. Uneori, această schimbare a mingii are loc de trei ori în trei săptămâni, în funcție de locul în care jucăm și afectează sănătatea jucătorilor și articulațiile. În acest sens, îi susțin pe jucătorii care se plâng și cer ATP să găsească o modalitate de a o rezolva. Trebuie să găsească o soluție”, a declarat Novak Djokovic, potrivit sportal.blic.rs.

De asemenea, sârbul a criticat ATP pentru că nu acceptă dialogul cu jucătorii şi nu înţelege de ce conducătorii din tenisul masculin nu iau măsuri:

Reclamă 4 / 0/3

„Nu am văzut ATP să emită vreo declarație cu privire la plângerile jucătorilor. E un lucru de neînțeles pentru mine. Când ai jucători de tenis de nivel înalt care încearcă să comunice cu tine în public și spun ‘hei, hai să vorbim despre asta’, trebuie să faci măcar o declarație, să mergi la ei și să le spui ‘bine, înțelegem problema, hai să ne așezăm şi să o discutăm, să găsim soluţii’.

Nu înțeleg de ce e tăcerea asta din partea ATP. Sper că cei de acolo îşi vor da seama că trebuie să existe o comunicare directă. De asemenea, ar trebui anunțat public că au primit aceste informații și că lucrează pentru a găsi o soluție acceptabilă. Tăcerea nu va schimba nimic”, a mai spus Novak Djokovic, pentru sursa menţionată mai sus.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
2
mai
21:40
Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa
Vezi toate știrile
Citește și