Închide meniul

Novak Djokovic s-a calificat în optimi la Roma! Victorie în trei seturi cu Grigor Dimitrov

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 14 mai 2023, 20:01

Novak Djokovic s-a calificat în optimi la Roma! Victorie în trei seturi cu Grigor Dimitrov

Novak Djokovic s-a calificat în optimi la Roma

Novak Djokovic, la finalul unui meci/ Profimedia

Novak Djokovic s-a calificat în optimi la turneul de 1000 de puncte ATP de la Roma. Sârbul a trecut în trei seturi de bulgarul Grigor Dimitrov (locul 33 mondial), scor 6-3, 4-6, 6-1, pentru a obţine astfel biletele pentru următoarea rundă a competiţiei din capitala Italiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic dă repetiţia finală înainte de startul celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros, competiţie care va debuta pe 28 mai.

Novak Djokovic s-a calificat în optimi la Roma

În căutarea ritmului pe zgură cu două săptămâni înainte de Roland Garros, Djokovic, de şase ori campion la Roma, a fost solid în faţa unui adversar combativ pe care l-a învins pentru a unsprezecea oară în douăsprezece confruntări.

Djokovic va juca în optimi cu britanicul Cameron Norrie (13 ATP) sau ungurul Marton Fucsovics (92 ATP). Sârbul nu va mai fi numărul unu mondial după acest turneu, urmând să fie depăşit de spaniolul Carlos Alcaraz, anunţă agerpres.ro.

Novak Djokovic este la primul turneu, după ce s-a retras de la Madrid. Sârbul a fost accidentat la cot, şi astfel nu a putut participa la turneul din capitala Spaniei.

Reclamă

Carlos Alcaraz, calificare fără emoţii în turul trei la Roma

Carlos Alcaraz a obţinut o calificare fără emoţii în turul trei al turneului de 1000 de puncte ATP de la Roma. Graţie succesului categoric înregistrat, ibericul de 20 de ani a redevenit numărul unu mondial, surclasându-l pe sârbul Novak Djokovic.

Carlos Alcaraz l-a învins pe compatriotul său Albert Ramos (72 ATP), cu scorul de 6-4, 6-1, şi a obţinut astfel biletele pentru turul al treilea de la Roma.

Calificat direct în turul 2, Carlos Alcaraz a obţinut, după o oră şi 26 de minute, a douăzecea sa victorie în 21 de meciuri pe zgură în 2023. La 20 de ani, cel care a câştigat recent turneele de la Barcelona şi Madrid participă în premieră în competiţia de la Roma, unde pare să fie principalul rival al sârbului Novak Djokovic, de şase ori campion în capitala Italiei, inclusiv anul trecut.

Reclamă 4 / 0/3

Este prima oară în acest an când cele două vedete participă la acelaşi turneu. Ei s-ar putea întâlni în finală, 21 mai, cu o săptămână înainte de startul Roland Garros (28 mai-11 iunie).

Alcaraz va veni la Paris ca lider mondial, locul pe care-l va ocupa în următorul clasament ATP, publicat după Masters 1.000 de la Roma. Tânărul spaniol trebuia doar să joace un meci la Foro Italico pentru a-l depăşi pe Djokovic, care-l devansa în ultimul clasament, notează agerpres.ro.

Ca deţinător al titlului, „Nole” va putea în cel mai bun caz să-şi păstreze punctele de acum în cazul unui nou succes, în timp ce Alcaraz, absent anul trecut în Italia, a strâns deja suficiente puncte jucând în turul 2.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și