Închide meniul

Carlos Alcaraz, calificare fără emoţii în turul trei la Roma! Ibericul a redevenit liderul mondial ATP

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 13 mai 2023, 20:48

Carlos Alcaraz, calificare fără emoţii în turul trei la Roma! Ibericul a redevenit liderul mondial ATP

Carlos Alcaraz, calificare fără emoţii în turul trei la Roma

Carlos Alcaraz, în timpul unui meci/ Profimedia

Carlos Alcaraz a obţinut o calificare fără emoţii în turul trei al turneului de 1000 de puncte ATP de la Roma. Graţie succesului categoric înregistrat, ibericul de 20 de ani a redevenit numărul unu mondial, surclasându-l pe sârbul Novak Djokovic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Carlos Alcaraz l-a învins pe compatriotul său Albert Ramos (72 ATP), cu scorul de 6-4, 6-1, şi a obţinut astfel biletele pentru turul al treilea de la Roma.

Carlos Alcaraz, calificare fără emoţii în turul trei la Roma

Calificat direct în turul 2, Carlos Alcaraz a obţinut, după o oră şi 26 de minute, a douăzecea sa victorie în 21 de meciuri pe zgură în 2023. La 20 de ani, cel care a câştigat recent turneele de la Barcelona şi Madrid participă în premieră în competiţia de la Roma, unde pare să fie principalul rival al sârbului Novak Djokovic, de şase ori campion în capitala Italiei, inclusiv anul trecut.

Este prima oară în acest an când cele două vedete participă la acelaşi turneu. Ei s-ar putea întâlni în finală, 21 mai, cu o săptămână înainte de startul Roland Garros (28 mai-11 iunie).

Alcaraz va veni la Paris ca lider mondial, locul pe care-l va ocupa în următorul clasament ATP, publicat după Masters 1.000 de la Roma. Tânărul spaniol trebuia doar să joace un meci la Foro Italico pentru a-l depăşi pe Djokovic, care-l devansa în ultimul clasament, notează agerpres.ro.

Reclamă

Ca deţinător al titlului, „Nole” va putea în cel mai bun caz să-şi păstreze punctele de acum în cazul unui nou succes, în timp ce Alcaraz, absent anul trecut în Italia, a strâns deja suficiente puncte jucând în turul 2.

Spaniolul va juca în turul 3 cu ungurul Fabian Marozsan (135 ATP) sau cehul Jiri Lehecka (39 ATP).

Novak Djokovic a vorbit despre rivalitatea cu Carlos Alcaraz

Novak Djokovic a vorbit despre poziţia de lider mondial. Acesta va fi detronat de Carlos Alcaraz de pe locul 1 ATP, după turneul de la Roma. Sârbul a avut doar cuvinte de laudă la adresa tânărului jucător iberic, despre care susţine că merită să fie lider mondial.

Reclamă 4 / 0/3

„Voi schimba locul de număr 1 mondial cu Alcaraz după turneul de la Roma, indiferent ce se întâmplă acolo. Este oarecum suprinzător, pentru că nu am mai jucat împreună de peste un an, dar acest lucru se datorează unor circumstanţe, atât la el, cât şi la mine. Şi, în plus, merită. El joacă un tenis impresionant. Dar este un jucător de învins pe această suprafaţă, fără îndoială. Însă, evident, totul depinde de prezenţa sau nu a lui Nadal la Roland Garros. Dar Alcaraz este unul din principalii favoriţi, fără îndoială. Şi dacă ne vom întâlni aici, va fi doar în finală. Sperăm să ajungem amândoi în finală”, a adăugat actualul lider mondial.

Novak Djokovic a oferit declaraţii şi despre posibilitatea ca Rafael Nadal să rateze participarea la Grand Slam-ul de la Roland Garros. Nole susţine că absenţa campionului iberic de la turneul francez ar reprezenta o mare pierdere pentru tenis.

„În privinţa lui Nadal, o absenţă a lui la Roland Garros nu va schimba cu nimic pregătirea mea. Şi fac totul pentru a juca la cel mai bun nivel al meu. Dar, în mod evident, absenţa sa de la Roland Garros ar fi o pierdere pentru tenis şi pentru istoria acestui turneu, pentru ce a reuşit în cariera lui şi pentru impactul pe care îl are asupra sportului. Dar eu sunt convins că va face totul pentru a fi acolo”, a conchis Djokovic.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:22 Mohamed Salah şi Jurgen Klopp, conflict aprins în timpul meciului! Liverpool, OUT din cursa pentru titlu 17:15 LIVE VIDEOPalermo – Reggiana se joacă ACUM în AntenaPLAY. Ionuț Nedelcearu e titular și luptă pentru promovare 16:39 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare. Echipele de start 16:37 „E cel mai bun din campionat” Elias Charalambous îi ia apărarea lui Ștefan Târnovanu! Ce a spus despre gafa din meciul cu Sepsi 16:16 VIDEOValentin Mihăilă, gol superb pentru Parma! Echipa românului, tot mai aproape de revenirea în Serie A 15:59 LIVE VIDEOBlackburn – Coventry se joacă ACUM, în AntenaPLAY! Hull City – Ipswich (22:00)! Spectacol în Championship 15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal Vezi toate știrile
Citește și