Închide meniul

Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la Turneul Campionilor graţie victoriei lui Jannik Sinner cu Holger Rune

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 17 noiembrie 2023, 8:58 / Actualizat: 17 noiembrie 2023, 11:21

Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la Turneul Campionilor graţie victoriei lui Jannik Sinner cu Holger Rune

Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la Turneul Campionilor

Novak Djokovic şi Jannik Sinner, la finalul meciului din faza grupelor de la Turneul Campionilor 2023 / Profimedia

Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la Turneul Campionilor! Jannik Sinner, deja calificat în careul de aşi, l-a învins pe Holger Rune în ultimul meci al grupei, cu 6-2, 4-7, 6-4, după 2 ore şi 31 de minute de joc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă îl învinsese pe Hubert Hurkacz în primul meci al zilei de joi, Novak Djokovic nu era sigur de calificarea în semifinale. Sârbul pierduse un set în faţa lui Hurkacz şi avea nevoie de o victorie a lui Sinner, jucător calificat încă de dinaintea partidei cu Rune.

Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la Turneul Campionilor!

Jannik Sinner şi-a respectat blazonul şi s-a impus în ultimul meci al grupei cu Holger Rune, scor 6-2, 4-7, 6-4, după 2 ore şi 31 de minute de joc. Italianul era deja calificat în semifinalele Turneului Campionilor din timpul meciului Novak Djokovic – Hubert Hurkacz, atunci când polonezul a câştigat un set în faţa lui „Nole”.

Sârbul nu mai era la mâna sa, chiar dacă s-a impus în primul meci al zilei, astfel încât a aşteptat deznodământul partidei dintre Sinner şi Rune. O victorie a danezului i-ar fi trimis pe cei doi tineri în semifinale, în timp ce Djokovic s-ar fi reorientat către Cupa Davis. Însă lui Sinner nu a părut să îi pese de alte scenarii, el intrând extrem de motivat pe teren. Italianul a început perfect meciul, cu două break-uri, ducând scorul rapid la 4-0. În cele din urmă, el s-a impus în primul act cu 6-2.

Al doilea set a fost mult mai echilibrat, iar Rune a revenit în partidă. Dezechilibrul s-a produs în ultimul game al setului, atunci când Sinner nu a putut trimite actul secund în tie-break, iar Rune şi-a adjudecat setul cu 7-5, sperând în continuare la calificarea în semifinale.

Reclamă

Tot un singur break a decis şi soarta setului decisiv. Până la unicul break al setului, danezul a fost nevoit să salveze două mingi de break în cel mai echilibrat game al setului şi a fost în centrul atenţiei în momentul în care a cerut un challenge care i-a fost refuzat pe motiv că l-a cerut prea târziu. În cele din urmă, Rune şi-a câştigat atunci game-ul pe propriul serviciu, dar a cedat la 4-4, după care Sinner a închis partida cu 6-4 în decisiv.

Djokovic s-a calificat pentru a 12-a oară în careul de aşi de la ATP Finals

Cu acest succes, Jannik Sinner şi-a trecut în cont prima victorie în faţa lui Holger Rune. Cei doi s-au mai întâlnit de alte două ori, la Sofia şi Monte Carlo, de fiecare dată danezul ieşind învingător în set decisiv.

În ceea ce îl priveşte pe Novak Djokovic, sârbul revine în semifinalele Turneului Campionilor pentru a 12-a oară în cariera sa, fiind la egalitate în acest top cu Ivan Lendl, pe locul 2. Recordul este deţinut de Roger Federer, cel care are 16 astfel de finale la Turneul Campionilor.

Reclamă 4 / 0/3

„Pentru mine era foarte important pentru a confirma victoria cu Novak. Nu câştigasem niciodată împotriva lui (n.r. Rune), aşa că am încercat tot ce aveam mai bun şi am început foarte bine. În al doilea set, el a servit şi s-a mişcat mai bine. A fost un meci mult mai echilibrat. Setul decisiv putea curge şi în favoarea lui… Ziua de azi (n.r. ieri) a fost un carusel de emoţii, dar sunt foarte fericit că m-am calificat în semifinale”, a declarat Jannik Sinner, citat de tennismajors.com.

După Jannik Sinner şi Novak Djokovic, primii doi semifinalişti de la Turneul Campionilor, azi vom afla şi ultimul jucător care va ajunge în careul de aşi. Primul meci va fi cel dintre Carlos Alcaraz şi Daniil Medvedev, în timp ce faza grupelor se va încheia cu confruntarea dintre Andrey Rublev şi Alexander Zverev. Singurul jucător calificat deja din această grupă este Medvedev, lupta pentru al doilea bilet către semifinale fiind dată de Alcaraz şi Zverev.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul Vezi toate știrile
Citește și