Închide meniul

Novak Djokovic s-a retras de la turneul Masters de la Shanghai! Când va reveni liderul mondial pe teren

Viviana Moraru Publicat: 18 septembrie 2023, 15:54

Reclamă
Novak Djokovic s-a retras de la turneul Masters de la Shanghai! Când va reveni liderul mondial pe teren

Novak Djokovic s-a retras de la turneul Masters de la Shanghai

Novak Djokovic, în timpul unui meci/ Profimedia

Novak Djokovic, liderul mondial, s-a retras de la turneul Masters de 1000 de puncte de la Shanghai. Competiţia din China se va desfăşura în perioada 4-15 octombrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic şi-a luat o scurtă pauză după triumful de la US Open, şi după meciurile din Cupa Davis. Acesta este aşteptat să revină pe teren odată cu turneul Masters de la Paris, turneu premergător Turneului Campionilor.

Novak Djokovic s-a retras de la turneul Masters de la Shanghai

De patru ori învingător la Shanghai (2012, 2013, 2015, 2018), Djokovic a anunţat că în acest an nu va juca într-unul din oraşele sale favorite, dar speră că-i va întâlni curând pe fanii chinezi, care mereu l-au primit cu ”o afecţiune incomparabilă”, a notat agerpres.ro.

După ce a triumfat acum două săptămâni la US Open, al 24-lea său titlu de Grand Slam, jucătorul din Belgrad s-a deplasat în Spania, la Valencia, pentru faza grupelor Cupei Davis. El a câştigat o partidă de simplu contra spaniolului Alejandro Davidovich şi a pierdut partida de dublu din meciul cu Cehia

Campionul sârb va lua o vacanţă şi nu va participa la cele trei turnee din China, care preced Mastersul de la Shanghai, pentru a fi în cele mai bune condiţii la ultimele competiţii ale anului: Masters 1.000 de la Paris, Turneul Campionilor şi Final 8 al Cupei Davis.

Reclamă

La Shanghai va fi în schimb prezent rusul Daniil Medvedev, ultimul câştigător din 2019, alături de spaniolul Carlos Alcaraz, danezul Holger Rune şi italianul Jannik Sinner printre favoriţi.

Novak Djokovic s-a calificat cu Serbia în sferturi la Cupa Davis

Novak Djokovic s-a calificat cu Serbia în sferturi la Cupa Davis. La doar 5 zile după triumful de la US Open, „Nole” a mai obținut un succes.

Novak Djokovic a revenit învingător în competiţie după triumful de la US Open, numărul unu mondial ajutând Serbia să îşi asigure locul în sferturile de finală ale Cupei Davis, vineri, cu o victorie în faza grupelor în faţa gazdei Spania, informează Reuters, notează news.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Jucând la doar cinci zile după ce a cucerit al 24-lea său trofeu de Grand Slam la New York, Djokovic a trecut peste condiţiile de căldură şi umezeală de la începutul meciului şi a revenit de la 4-1 în setul al doilea pentru a-l învinge pe Alejandro Davidovich Fokina cu 6-3, 6-4 la Valencia.

„Sunt în al nouălea cer, după cum puteţi vedea cu tot ceea ce s-a întâmplat în ultima vreme pe terenul de tenis.

Să joc pentru Serbia, pentru ţara mea, este ceva complet diferit. Este o responsabilitate şi o presiune uriaşă, dar şi un privilegiu şi o onoare incredibilă, aşa că sunt foarte bucuros că am reuşit să contribui cu un punct crucial pentru a ne califica pentru Malaga”, a spus Djokovic, după al 13-lea succes la rând.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:06 „Aștept să îmi termin contractul” Daniel Oprița vrea să plece de la CSA Steaua! Cu ce echipe negociază 9:56 FotoGabi Tamaș și-a dezvăluit „rețeta pentru mahmureală”. Tactica prin care reușea să se pună rapid pe picioare 9:44 „Ce interes după acest meci?” Mihai Popescu, mesaj despre transferul la FCSB după 1-4 cu Sepsi! S-a prăbușit și a răspuns sincer 9:25 Anghel Iordănescu împlinește 74 de ani. Mesaj plin de emoție primit de la Edi Iordănescu: „Tată și cel mai bun prieten!” 9:17 „Nu mai vorbiți că sunt dinamovist” Mircea Rednic a răbufnit după a primit o întrebare legată de Dinamo! 8:53 Reacția presei din Ungaria după scandalul xenofob de la Farul – Sepsi 1-4! Ce s-a scris despre scandări 8:42 Florin Manea, anunț ferm despre viitorul lui Radu Drăgușin: „Dacă va fi în continuare rezervă, nu va rămâne la Tottenham!” 8:21 „M-am simțit teribil!” Max Verstappen a avut probleme în calificările cursei de sprint a Marelui Premiu de la Miami! 8:14 Primul transfer de titlu pe care îl face Dan Petrescu la CFR Cluj! Atacantul a refuzat-o pe FCSB și este într-o formă de senzație 0:15 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00) Vezi toate știrile
Citește și