Închide meniul

Novak Djokovic duce Serbia în sferturi la Cupa Davis. Câștigătorul US Open s-a impus în fața lui Davidovich Fokina

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 15 septembrie 2023, 22:42

Novak Djokovic duce Serbia în sferturi la Cupa Davis. Câștigătorul US Open s-a impus în fața lui Davidovich Fokina

Novak Djokovic duce Serbia în sferturi la Cupa Davis

Novak Djokovic, după un meci la Cupa Davis / Profimediaimages

Novak Djokovic duce Serbia în sferturi la Cupa Davis. La doar 5 zile după triumful de la US Open, „Nole” a mai obținut un succes.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic a revenit învingător în competiţie după triumful de la US Open, numărul unu mondial ajutând Serbia să îşi asigure locul în sferturile de finală ale Cupei Davis, vineri, cu o victorie în faza grupelor în faţa gazdei Spania, informează Reuters, notează news.ro.

Novak Djokovic duce Serbia în sferturi la Cupa Davis. „Nole” s-a impus fără probleme la Valencia

Jucând la doar cinci zile după ce a cucerit al 24-lea său trofeu de Grand Slam la New York, Djokovic a trecut peste condiţiile de căldură şi umezeală de la începutul meciului şi a revenit de la 4-1 în setul al doilea pentru a-l învinge pe Alejandro Davidovich Fokina cu 6-3, 6-4 la Valencia.

Rezultatul a asigurat un avantaj incontestabil de 2-0 pentru Serbia, după ce Laslo Djere l-a învins pe Albert Ramos-Vinolas cu 6-4, 6-4 în primul meci din Grupa C şi a asigurat un loc în sferturi, la Malaga, în noiembrie.

„Sunt în al nouălea cer, după cum puteţi vedea cu tot ceea ce s-a întâmplat în ultima vreme pe terenul de tenis.

Reclamă

Să joc pentru Serbia, pentru ţara mea, este ceva complet diferit. Este o responsabilitate şi o presiune uriaşă, dar şi un privilegiu şi o onoare incredibilă, aşa că sunt foarte bucuros că am reuşit să contribui cu un punct crucial pentru a ne califica pentru Malaga”, a spus Djokovic, după al 13-lea succes la rând.

Novak Djokovic, campion la US Open 2023

Novak Djokovic a devenit campion la US Open pentru a 4-a oară în carieră, după o finală fabuloasă cu Daniil Medvedev. Novak Djokovic a egalat și recordul istoric din tenis deținut de Margaret Court: 24 de turnee de Grand Slam câștigate.

Reclamă 4 / 0/3

Novak Djokovic l-a învins în 3 seturi de rusul Daniil Medvedev, scor 6-3, 7-6, 6-3. Astfel, sârbul a ajuns la al patrulea an în carieră în care câștigă 3 turnee de Grand Slam. În 2023, Djokovic a mai câștigat Australian Open și Roland Garros și a pierdut finala de la Wimbledon.

Djokovic și-a luat revanșa în fața lui Daniil Medvedev, după finala de la US Open din 2021, când rusul a câștigat după, un meci perfect, scor 6-4, 6-4, 6-4.

„Nu știu de unde să încep. Înseamnă mult acest titlul pentru mine, îmi trăiesc visul din copilărie. Am trecut prin circumstanțe delicate, dar părinții mei m-au susținut. A fost o alegere curajoasă, nimeni nu mai jucase tenis în familia mea. Să fiu parte din istoria acestui sport este remarcabil.

E greu să descriu în cuvinte ce simt acum. Am vrut să devin cel mai bun jucător din lume la 7 ani. Singurul lucru pe care mi l-am dorit a fost să câștig titlul la Wimbledon„, a spus Novak Djokovic după ce a câștigat turneul de la US Open.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:40 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano Vezi toate știrile
Citește și