Închide meniul

„Nu mai dormeam noaptea!” Jannik Sinner a vorbit despre calvarul provocat de scandalul de dopaj: „Nu mai eram acelaşi”

Alex Masgras Publicat: 10 septembrie 2024, 17:35

Reclamă
„Nu mai dormeam noaptea! Jannik Sinner a vorbit despre calvarul provocat de scandalul de dopaj: „Nu mai eram acelaşi

Jannik Sinner a vorbit despre calvarul provocat de scandalul de dopaj: "Nu mai eram acelaşi"

Jannik Sinner, în timpul unui meci la US Open 2024 / Profimedia

Jannik Sinner a vorbit despre calvarul provocat de scandalul de dopaj. Numărul 1 ATP a câştigat recent US Open 2024 şi şi-a trecut în cont al doilea turneu de Grand Slam al carierei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Italianul a fost implicat şi într-un scandal de dopaj. În ultima lună, din momentul în care s-a aflat că a picat două teste în luna martie, viaţa lui Sinner s-a transformat într-un adevărat calvar, chiar dacă a putut juca în continuare şi a fost găsit nevinovat în cele din urmă.

„Nu mai dormeam noaptea!” Jannik Sinner a vorbit despre calvarul provocat de scandalul de dopaj: „Nu mai eram acelaşi”

„Nu mai dormeam noaptea”, a povestit tenismanul italian Jannik Sinner, noul campion de la US Open, despre perioada complicată prin care a trecut înainte de a fi exonerat după ce a fost testat pozitiv la două controale antidoping în luna martie, relatează site-ul eurosport.fr.

„A fost un moment foarte dificil. Însă dacă eşti pregătit, dificultăţile te pot ajuta să creşti”, a recunoscut Sinner marţi, într-un interviu pentru La Gazzetta dello Sport, notează agerpres.ro.

„Am avut momente dificile, nu doar înaintea turneului (US Open – n. r), ci şi în ultimele luni. M-am refugiat în anturajul meu apropiat. Când intram pe teren, nu mai eram acelaşi. Cei care mă cunosc şi-au dat seama că ceva nu era în regulă. Am avut nopţi agitate şi, de multe ori, nu mai dormeam. Iar când această afacere a ieşit la iveală, a fost mai uşor de înţeles de ce de multe ori m-am simţit rău”, a spus numărul unu mondial.

Reclamă
Reclamă

Jannik Sinner: „Nu suntem nişte maşini”

Apoi a venit US Open şi Sinner a început să fie din nou el însuşi, comentează eurosport.fr.

„Iar asta e mai important decât rezultatul”, a recunoscut Sinner. „Şi eu, uneori, sunt nervos. Iar în acele momente, mi-ar plăcea să fiu mai calm. Dar eu m-am refugiat întotdeauna în muncă. Problemele n-au dispărut din mintea mea, însă m-am gândit mai puţin la ele”, a spus italianul care, eliberat mental, a regăsit nivelul său obişnuit de joc, de la un meci la altul.

„Totul poate părea uşor, dar nu este”, a reacţionat Sinner când a fost menţionat bilanţul său de 55 de victorii şi doar cinci înfrângeri în acest sezon.

Reclamă

„Eu mă gândesc mai mult la meciurile pierdute, pornind de la asta poţi să porneşti din nou şi să progresezi. Tenisul e astfel: mâine joc din nou contra lui Fritz, el serveşte ca în al doilea şi al treilea set, eu am un randament mai slab şi pierd. Nu suntem nişte maşini. De aceea este important să te antrenezi bine şi să gestionezi fiecare lucru pe teren şi în afara lui. Nu-mi pot permite să mă schimb, pentru că nu vreau să-mi pierd identitatea. Am făcut multe sacrificii ca să ajung până aici”, a continuat italianul.

Reclamă

Va ieși România pe primul loc în grupa ei din Liga Națiunilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:22

„Cum să-i dau eu sugestii?” Mihai Stoichiţă, mesaj clar despre Mircea Lucescu după a doua victorie a lui „Il Luce” cu naţionala!

18:52

Emil Săndoi revine în Liga 1! Echipa cu care semnează fostul selecţioner al naţionalei U21

18:45

LIVE TEXTFinlanda U21 – România U21 2-0. „Tricolorii” lui Daniel Pancu, aproape să piardă primul loc în grupă

18:44

Conor McGregor revine în UFC! Anunţul făcut de Dana White: „Este înfometat”

18:22

Sepsi a anunţat noul antrenor! Decizia conducerii covăsnene: „Avem mare încredere în el”

18:16

Reacţia presei din Ucraina după ce România a învins Lituania cu două goluri marcate în ultimele minute! Remarca despre Lucescu

1 VIDEOBernadette Szocs – Wang Manyu 1-3 a fost în AntenaPLAY. Românca a fost eliminată de la WTT Champions Macao 2024 2 România – Lituania 3-1! Mircea Lucescu continuă seria perfectă pe banca naționalei! Mihăilă, Marin și Mitriță au făcut spectacol 3 Foto„Până la stele şi dincolo de ele!” Soţia lui Alexandru Mitriţă, declaraţie superbă de dragoste direct de la meciul României 4 VIDEOCe punct a făcut Bernadette Szocs în duelul cu Wang Manyu, la WTT Champions Macao 2024. „Ce unghi a găsit!” 5 Rapid a bătut palma cu CFR Cluj! Mutare spectaculoasă făcută de giuleşteni în ultima zi de mercato 6 Mircea Lucescu a ales lotul pentru România – Lituania, al doilea meci din Nations League. Cine e OUT
Citește și