Închide meniul

Rafael Nadal a revenit cu victorie în circuitul ATP! Prestaţie de zile mari a spaniolului în primul tur de la Barcelona

Alex Masgras Publicat: 16 aprilie 2024, 20:00

Reclamă
Rafael Nadal a revenit cu victorie în circuitul ATP! Prestaţie de zile mari a spaniolului în primul tur de la Barcelona

Rafael Nadal a revenit cu victorie în circuitul ATP! Prestaţie de zile mari a spaniolului în primul tur de la Barcelona

Rafael Nadal, după victoria din primul tur de la Barcelona / Profimedia

Rafael Nadal a revenit cu victorie în circuitul ATP! În prezent pe locul 644 în ierarhia masculină, Nadal l-a întâlnit pe italianul Flavio Cobolli. Câştigătorul a 22 de turnee de Grand Slam s-a impus cu 6-2, 6-3 şi a obţinut calificarea în turul secund de la Barcelona.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nadal, care a avut mari probleme cu accidentările în ultima perioadă, nu mai jucase într-un meci oficial de la începutul acestui an, la Brisbane. El a mai jucat un demonstrativ cu Carlos Alcaraz în luna martie, în Las Vegas, înainte să se retragă de la Indian Wells. Ulterior, el a sărit şi peste turneele de la Miami şi Monte-Carlo.

Rafael Nadal a revenit cu victorie în circuitul ATP! Prestaţie de zile mari a spaniolului în primul tur de la Barcelona

Tenismanul spaniol Rafael Nadal s-a calificat marţi în runda a doua a turneului ATP 500 pe zgură de la Barcelona, după ce l-a învins pe italianul Flavio Cobolli în două seturi, 6-2, 6-3, la primul său meci oficial după mai bine de trei luni, notează agerpres.ro.

Rafael Nadal s-a impus lejer, după o oră şi 25 de minute de joc, în faţa lui Flavio Cobolli, locul 62 ATP. Următorul adversar al spaniolului va fi australianul Alex de Minaur (11 ATP).

Nadal, în vârstă de 37 de ani, cu 22 de titluri de Mare Şlem câştigate, care a coborât pe locul 644 mondial, a declarat pe rând forfait pentru turneele de la Doha, Indian Wells şi Monte Carlo, invocând de fiecare dată acelaşi motiv: „Corpul meu nu îmi mai permite”.

Reclamă

Spaniolul, care va împlini 38 de ani pe 3 iunie, în timpul Grand Slam-ului de la Roland Garros, a jucat doar trei meciuri oficiale de la accidentarea sa în turul al doilea de la Australian Open 2023. Asta s-a întâmplat în luna ianuarie, la Brisbane, unde a fost eliminat în sferturile de finală.

Rafael Nadal se luptă de ani de zile cu accidentările care îl împing inevitabil spre retragere. Barcelona este unul dintre turneele sale favorite, pe care spaniolul l-a câştigat de 12 ori, prima oară în 2005, înaintea primului său trofeu de la Roland Garros.

Turneului ATP 500 de la Barcelona este dotat în acest an cu premii totale de 2.782.960 de euro.

Reclamă 4 / 0/3

Sorana Cîrstea a fost eliminată încă din primul tur de la Stuttgart! Eşec usturător în faţa finalistei de la Australian Open

Sorana Cîrstea a fost eliminată încă din primul tur de la Stuttgart! Românca a petrecut doar 76 de minute pe teren în duelul cu finalista de la Australian Open din acest an, Qinwen Zheng.

Numărul 7 WTA s-a impus cu 6-2, 6-3 în primul tur de la Stuttgart şi se pregăteşte pentru duelul cu câştigătoarea dintre Marta Kostyuk şi Laura Siegemund.

Qiwen Zheng a început foarte bine partida cu Sorana Cîrstea. Chinezoaica a reuşit două break-uri şi, în ciuda unui break recuperat de româncă, numărul 7 WTA nu a avut emoţii în a închide primul set cu 6-2.

Setul secund s-a desfăşurat aproape după aceleaşi coordonate. Zheng s-a distanţat rapid la 4-0, Cîrstea a recuperat un break, după care a închis meciul cu 6-3 în setul secund. Aceasta a fost prima întâlnire dintre cele două jucătoare.

Sorana Cîrstea va primi un punct în clasamentul WTA pentru prezenţa pe tabloul principal de la Stuttgart şi un cec în valoare de 8.550 de dolari.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:58 Cristi Chivu, dorit insistent la Ajax! Anunţul uriaş venit din Italia. Planul „lăncierilor” 15:46 VIDEOSlovenia – România 6-1 a fost în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 15:40 NEWS ALERTDan Petrescu a semnat cu CFR. Clip de prezentare spectaculos: „Gata cu vorba!” 15:29 „Să fii cu soția lângă tine și să fii amăgit” Marius Şumudică îl compătimeşte pe Dan Şucu, după Rapid – Universitatea Craiova 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă Vezi toate știrile
Citește și