Închide meniul

Roger Federer face echipă cu Rafael Nadal la dublu, în ultimul meci al carierei. Ce au declarat marii campioni, înaintea partidei de gală de la Laver Cup

Viviana Moraru Publicat: 23 septembrie 2022, 8:45

Roger Federer face echipă cu Rafael Nadal la dublu, în ultimul meci al carierei. Ce au declarat marii campioni, înaintea partidei de gală de la Laver Cup

Rafael Nadal a mai plâns pentru Roger Federer, înainte de Laver Cup

Roger Federer şi Rafael Nadal, la Laver Cup/ Profimedia

  • Roger Federer va face echipă cu Rafael Nadal, în ultimul meci al carierei
  • Finlanda – România e astăzi pe Antena 1 şi AntenaPLAY, de la 21:45

Roger Federer va face echipă de dublu cu Rafael Nadal la Laver Cup, în ultimul meci al carierei. Elevţianul se va retrage din tenis, într-un meci de gală, alături de marele său rival.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Roger Federer a luat decizia de a se retrage din tenis, iar ultimul său turneu este Laver Cup, unde va evolua doar în proba de dublu. Elveţianul are în palmares 20 de titluri de Grand Slam în întreaga sa carieră, 8 dintre ele fiind cucerite pe iarba de la Wimbledon, acolo unde a scris istorie.

Roger Federer va face echipă de dublu cu Rafael Nadal, la Laver Cup

Roger Federer şi Rafafel Nadal îi vor întâlni pe americanii Jack Sock şi Frances Tiafoe, într-un meci care va intra în istoria tenisului. Elveţianul va pune capăt unei cariere magistrale, într-o competiţie la startul căreia se mai află nume mari precum Novak Djokovic şi Andy Murray.

Reclamă

Înaintea partidei de dublu, Roger Federer a avut un mesaj pentru colegii săi. Acesta le-a transmis faptul că nu vrea ca retragerea sa din tenis să fie privită precum o „înmormântare”, ci mai degrabă ca o „petrecere frumoasă”.

„M-am aflat într-un loc de teamă și îngrijorare în legătură cu confruntarea cu realitatea, cu fanii, cu vorbitul despre asta fără să mă emoționez, cu totul. Am vorbit cu colegii mei. Nu vreau să fie o înmormântare a carierei mele. Vreau să fie o petrecere frumoasă, să fie vorba despre un moment puternic și fericit, în loc să fie cealaltă extremă”, a declarat Roger Federer, citat de Eurosport.

Reclamă

Ce a declarat Rafael Nadal, înaintea retragerii lui Roger Federer

În ciuda rugăminţii elveţianului, Rafael Nadal a avut un discurs emoţionant, şi afirmă faptul că retragerea lui Roger Federer este un moment istoric în tenis. „Matadorul” a declarat că are o relaţie specială cu elveţianul, în ciuda rivalităţii consacrate din circuitul ATP.

„Va fi un moment istoric pentru mine, ceva de neuitat, sunt super încântat să fac această pereche cu Roger. Am avut întotdeauna o relație foarte frumoasă încă de la început. Nu știu, dar de la început, cred că sentimentele au fost pozitive. Ele chiar au crescut într-un mod mai bun de-a lungul anilor. Într-un fel, când ai o rivalitate așa cum am avut noi, am jucat demonstrative pentru fundațiile noastre, am împărtășit momente importante din istoria acestui sport. Pe teren și în afara terenului am fost împreună, în consiliu, pentru mult timp.

Așa că am reușit să construim această relație într-un mod foarte pozitiv. A fost un exemplu foarte bun pentru toată lumea, și pentru mine personal, fără îndoială. Este un moment foarte trist, dar așa stau lucrurile. Așa este viața, iar singurul lucru pe care i-l doresc este tot ce este mai bun. Tot ce e mai bun din ce e mai bun în fiecare lucru pe care îl va face. Merită totul: sănătate, familie, succes. Totul”, a declarat Rafael Nadal, citat de aceeaşi sursă menţionată mai sus.

Reclamă 4 / 0/3

Planurile lui Roger Federer după retragerea din tenis

Planurile lui Roger Federer după retragerea din tenis! Federer a lăsat să se înţeleagă, la câteva zile după anunţul cu privire la retragerea sa, că va rămâne aproape de lumea tenisului atunci când nu va mai concura în circuit, informează AFP.

“Nu ştiu exact ce îmi va rezerva viitorul, dar nu vreau să mă îndepărtez complet de un sport care mi-a dat totul”, a spus Federer pentru RTS.

El a mărturisit că s-a simţit uşurat după ce şi-a anunţat retragerea. El a precizat că a fost extrem de emoţionat, dar şi fericit că a făcut pasul.

“Genunchiul nu-mi dădea pace, progresul nu era suficient de bun, iar apoi am avut un rezultat nu foarte satisfăcător de investigaţie imagistică, astfel că mi-am spus că s-a terminat”, a explicat el.

Care este cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:47 Gigi Becali, anunţ uluitor! Cum vrea să celebreze câştigarea campionatului: „Dacă reuşim asta, vin şi la meci” 23:46 Gigi Becali a dezvăluit ce i-a transmis lui Dan Şucu, după ce Rapid a ieşit din lupta la titlu: „Păi noi suntem idioţi?” 23:29 Incidente în tribune şi pe teren la derby-ul CFR Cluj – FCSB! Jandarmeria a intervenit! Ce s-a întâmplat 23:21 Gigi Becali, anunţ după victoria FCSB-ului contra lui CFR Cluj: „Am luat atacant”! A spus cât va investi pentru Liga Campionilor! 22:41 VideoAtacantul dorit de Gigi Becali, un nou gol în Liga Portugal! Rafa Mujica a înscris în Arouca – Boavista, LIVE în AntenaPLAY 22:40 Mircea Lucescu revine în fotbal ca antrenor! Clubul uriaş cu care s-a înţeles „Il Luce” 22:30 LIVE VIDEOBenfica – Moreirense e ACUM în AntenaPLAY. FC Porto – Famalicao 2-2 şi Gil Vicente – Sporting 0-4. Rezultatele etapei 22:18 Xabi Alonso, prima reacţie după ce Bayer Leverkusen a cucerit titlul în Bundesliga: „Este ceva sănătos pentru fotbalul german” 22:18 Florinel Coman se distanţează în clasamentul golgheterilor după golul superb cu CFR Cluj! Borna atinsă de „Mbappe” 22:08 Ahmed Bani, eroul lui Dinamo, a dezvăluit după meci cine sunt colegii care i-au spus că va marca împotriva lui Poli Iaşi! Vezi toate știrile
Pe același subiect
Un nou record impresionant stabilit de Novak Djokovic
ATP • 7 apr., 12:14
Un nou record impresionant stabilit de Novak Djokovic! Nole l-a depăşit pe Roger Federer
Rafael Nadal s-a retras de la Monte Carlo: "Corpul nu îmi mai permite". Mesajul emoţionant al campionului spaniol
ATP • 4 apr., 20:17
Rafael Nadal s-a retras de la Monte Carlo: „Corpul nu îmi mai permite”. Mesajul emoţionant al campionului spaniol
Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells
ATP • 23 mart., 21:52
Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells! Posibil duel „de foc” cu Rafael Nadal
Novak Djokovic a stabilit o nouă bornă incredibilă, după victoria de la Indian Wells! Sârbul vine după recordul lui Rafael Nadal
ATP • 10 mart., 13:12
Novak Djokovic a stabilit o nouă bornă incredibilă, după victoria de la Indian Wells! Sârbul vine după recordul lui Rafael Nadal
Rafael Nadal, OUT de la Indian Wells
Tenis • 7 mart., 8:46
Rafael Nadal, OUT de la Indian Wells: „Nu mă pot minţi pe mine şi nici pe miile de fani”