Închide meniul

„Sunt devastat!” Verdict crunt după accidentarea lui Rafael Nadal din finala Indian Wells 2022. Cât timp va lipsi campionul spaniol

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 22 martie 2022, 16:49

„Sunt devastat! Verdict crunt după accidentarea lui Rafael Nadal din finala Indian Wells 2022. Cât timp va lipsi campionul spaniol

Rafael Nadal are probleme medicale ]nainte de Roland Garros

Hepta

Tenismanul Rafael Nadal a suferit o fisură în zona coastelor, în timpul finalei Indian Wells 2022 cu Taylor Fritz, şi va fi indisponibil între patru şi şase săptămâni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După ce a pierdut finala de la Indian Wells în faţa americanului Taylor Fritz, campionul spaniol a fost supus unor investigaţii medicale la o clinică din Barcelona, care au relevat o fisură la a treia coastă stângă.

Verdict dur după accidentarea lui Rafael Nadal din finala Indian Wells 2022

„Domnul Rafael Nadal Parera prezintă în urma testelor RMN şi CT o fisură de stres la al treilea arc costal stâng, care s-a produs în meciul din semifinalele disputate, sâmbătă, la Indian Wells. Perioada estimată pentru revenirea sa în activitatea sportivă este de la patru la şase săptămâni”, a explicat dr. Angel Ruiz Cotorro, conform news.ro.

„Nu e o veste bună şi nu mă aşteptam la asta. Sunt devastat, pentru că după începutul bun de sezonul pe care l-am avut, am ajuns într-o parte foarte importantă a anului cu senzaţii foarte bune şi cu rezultate bune. Dar mereu am avut acel spirit de luptă şi perfecţionare şi ceea ce voi face este să am răbdare şi să muncesc din greu pentru recuperarea mea. Încă o dată aş vrea să mulţumesc tuturor pentru sprijinul acordat”, a declarat Rafael Nadal.

Numărul 3 mondial va rata cel mai probabil din această cauză turneele de la Monte Carlo, 10-17 aprilie, Barcelona, 28-24 aprilie şi Madrid, 1-8 mai.

Reclamă

Rafael Nadal, accidentat în finala Indian Wells 2022

Nadal a declarat, duminică, după finala pierdută la Indian Wells, în faţa lui Taylor Fritz, că nu a putut să respire în timpul meciului din cauza unor dureri în zona toracică.

„Am avut dureri, sincer. Am avut probleme cu respiraţia. Nu ştiu dacă e ceva la coastă, nu ştiu încă. Când respir, când mă mişc, este ca un ac tot timpul, aici, înăuntru. Am ameţit puţin pentru că este dureros. Este un fel de durere care mă limitează foarte mult. Nu este vorba doar de durere, ci de faptul că nu mă simt foarte bine pentru că îmi afectează respiraţia. Este mai mult decât de a fi trist pentru înfrângere, asta am acceptat-o imediat şi chiar înainte ca meciul să se încheie. Este mai mult despre faptul că sufăr puţin, sincer”, a declarat Nadal.

Au existat semne de probleme pentru spaniol încă de la finalul meciului de trei seturi disputat, sâmbătă, împotriva compatriotului său Carlos Alcaraz, în semifinale.

Reclamă 4 / 0/3

Nadal, învins în finala de la Indian Wells 2022 de Taylor Fritz

Fritz, 24 de ani, s-a impus după două ore şi şapte minute de joc şi a devenit primul american care se impune la competiţia din deşertul californian după Andre Agassi, în 2001, şi cel mai tânăr după Novak Djokovic, din 2011.

Nadal a cerut o pauză medicală după primul set, acuzând dureri în zona toracică. El a mai cerut intervenţia fizioterapeului la scorul de 4-5, în setul al doilea. Şi Fritz a jucat cu probleme medicale, la glezna dreaptă.

Pentru tânărul american, orginar din apropiere de San Diego, California, acesta este abia al doilea trofeu din carieră, cel mai important însă, după cel de la Eastbourne, în 2019. El a mai jucat cinci finale. Şi-a asigurat un premiu de 1.242.025 de dolari şi 1.000 de puncte ATP. „Rafa” a plecat acasă cu 665.330 de dolari şi 600 de puncte ATP.

Nadal, 35 de ani, încheie astfel o serie de 20 de victorii la rând pe care le-a obţinut de la începutul anului.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumesc mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
Vezi toate știrile
Citește și