Închide meniul

„Un zgomot pe care nu ni-l dorim!” Roger Federer, reacţie fermă în scandalul de dopaj al lui Jannik Sinner

Viviana Moraru Publicat: 3 septembrie 2024, 22:20

Reclamă
„Un zgomot pe care nu ni-l dorim! Roger Federer, reacţie fermă în scandalul de dopaj al lui Jannik Sinner

Roger Federer, reacţie fermă în scandalul de dopaj al lui Jannik Sinner

Jannik Sinner şi Roger Federer/ Profimedia

Roger Federer a oferit o reacţie fermă despre scandalul de dopaj al lui Jannik Sinner. Campionul elveţian, retras din tenis anul trecut, are încredere deplină în nevinovăţia liderului ATP, însă consideră că astfel de situaţii nu sunt de dorit în sport.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jannik Sinner a avut două teste pozitive anti-doping, însă a scăpat de suspendare, deoarece a dovedit faptul că substanţa interzisă a ajuns în mod involuntar în corpul său. Liderului ATP i-a fost retras doar titlul de la Indian Wells, din acest an.

Roger Federer, reacţie fermă în scandalul de dopaj al lui Jannik Sinner

Sinner a fost criticat de unii tenismeni, deoarece cazul său nu a fost tratat la fel ca şi celelalte cazuri de dopaj, când sportivul a fost suspendat. Roger Federer a transmis că la întrebarea „de ce nu a stat pe tuşă Sinner” ar trebui să se ofere răspunsuri.

Elveţianul a mai precizat că toţi jucătorii trec prin momente dificile, deoarece sunt testaţi în fiecare zi. Acesta a transmis că tenismenii trebuie să aibă încredere în continuare în tot acest proces.

Cred că avem cu toții destul de multă încredere că Jannik nu a făcut nimic greșit, dar inconsecvența aceasta că nu a trebuit să stea pe tușă în timp ce ei nu erau 100% siguri ce se întâmplă, cred că asta e întrebarea la care trebuie să se răspundă. Nu este ceva ce vrem să vedem în sportul nostru, aceste tipuri de știri, indiferent dacă el a făcut ceva sau nu, sau orice jucător a făcut. Este doar un zgomot pe care nu ni-l dorim.

Reclamă
Reclamă

nțeleg că este o situație delicată. Este coșmarul fiecărui atlet și al fiecărei echipe să aibă aceste acuzații și aceste probleme, pentru că noi completăm aceste formulare toată ziua, în fiecare zi. Și se țin de tine la tot pasul. În fiecare dimineață când te trezești, te gândești: ‘Este cineva la ușă care vine să mă testeze?’. Așa că este foarte dificil. Înțeleg frustrarea de genul: ‘A fost tratat la fel ca ceilalți? Și cred că la asta se ajunge. Dar uite, este ceea ce este, și trebuie să avem încredere în proces, precum și în oricine este implicat„, a declarat Roger Federer, conform Today.com, citat de eurosport.ro.

Rafael Nadal a sărit în apărarea lui Jannik Sinner, după scandalul de dopaj

Rafael Nadal a sărit în apărarea lui Jannik Sinner, după scandalul de dopaj. Marele campion spaniol a vorbit despre controversa în care a fost implicat numărul 1 ATP înainte de US Open.

„De obicei cred în buna credinţă a oamenilor. Îl cunosc pe Sinner şi nu cred, în niciun caz, că a vrut să se dopeze. Iar apoi, un alt lucru: în cele din urmă, dreptatea este dreptate. Nu cred că trebuie să ne placă justiţia doar atunci când se rezolvă aşa cum gândim noi. Până la urmă, dreptatea este dreptate şi eu cred în dreptate”, a declarat Nadal într-un interviu acordat unui post de televiziune spaniol, potrivit agerpres.ro.

Reclamă

„Cei care trebuie să ia decizii într-adevăr le iau pe baza a ceea ce cred ei că este corect. Aşa că am încredere totală că, dacă nu a fost sancţionat, este pentru că cei care au trebuit să judece acest caz au văzut foarte clar că ceea ce era acolo nu era sancţionabil”, a adăugat câştigătorul a 22 de turnee de Mare Şlem.

„Nu cred că pentru că este Sinner nu îl vor pedepsi sau pentru că este altcineva nu îl vor pedepsi. Cred şi sunt cu adevărat convins de asta. Pe de altă parte, părerea celorlalţi este, de asemenea, total respectabilă”, a concluzionat spaniolul.

Reclamă

Ce rezultat va înregistra România la meciul cu Kosovo?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:20

Mihai Stoica, ironie supremă pentru Dan Şucu: „Are două înfrângeri!” Mesaj ferm după transferul lui Daniel Bîrligea la FCSB

22:45

„Gigi Becali a profitat de situația de la CFR!” Mihai Stoica, toate detaliile despre transferul lui Daniel Bîrligea la FCSB!

22:05

Dănuț Lupu a reacționat, după ce Florinel Coman a fost condamnat la închisoare cu suspendare: „Mai bine să strângi frunze!”

21:57

Vlad Chiricheş, scos de pe lista de Liga 1 a FCSB-ului! Anunţul lui Gigi Becali: „Nu vreau să mă bată Şucu din cauza lui!”

21:31

Emma Navarro s-a calificat în semifinale la US Open! A învins-o pe Paola Badosa, în 2 seturi

21:27

„Tricolorii”, în formulă completă înaintea meciului cu Kosovo! Ce jucători s-au pregătit separat la ultimul antrenament

1 FotoFosta gimnastă Anda Ivan a făcut anunţul mult aşteptat! Reacţia lui Andrei Ivan a apărut imediat: „Vă iubesc!” 2 Gigi Becali a anunţat că Dan Şucu a intrat pe fir şi îl vrea pe Daniel Bîrligea la Rapid: „Nu credeam că poate să facă aşa ceva” 3 De ce a câștigat Leclerc la Monza? Analiza lui Adrian Georgescu 4 Jannik Sinner s-a calificat în sferturile de la US Open! Performanţă unică a italianului în 2024 5 „Trebuie să-şi dea şi oaia acceptul” Ilie Dumitrescu, replică genială pentru Gigi Becali în cazul Daniel Bîrligea: „Nu merge aşa” 6 Iga Swiatek, în sferturile US Open 2024
Citește și