Închide meniul
UPDATE

Novak Djokovic a pierdut apelul și nu va juca la Australian Open 2022

Reclamă

Antena Sport Publicat: 16 ianuarie 2022, 8:40

Novak Djokovic a pierdut apelul și nu va juca la Australian Open 2022

Decizia finală în cazul lui Novak Djokovic se ia duminică

Profimediaimages

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Update 08.52: Novak Djokovic a pierdut apelul și nu va evolua la Australian Open 2022!

Update 08.30: Tribunalul federal din Melbourne urmează să anunţe decizia în cazul lui Djokovic în câteva minute

Update 04.30: Procesul lui Novak Djokovic s-a reluat. Sârbul va afla duminică dacă va putea să își apere titlul la Australian Open.

Update 03.30: Instanţa a amânat audierile până la ora locală 13.30 (04.30, ora României). Lloyd a declarat că mai are de făcut o oră de observaţii.

Reclamă

Update 03.00: Reprezentantul ministrului a mai spus că Hawke crede că prezența lui Djokovic i-ar „încuraja pe alţii să-i imite poziţia, iar asta i-ar pune pe australieni în pericol„. Llyod a evocat și comportamenul de care a dat dovadă Djokovic după ce a aflat că este infectat cu Covid-19.

Solicitantul are un istoric recent de ignorare a măsurilor de siguranţă COVID. Chiar şi atunci când a fost infectat… a dat un interviu şi participat la o şedinţă foto, inclusiv şi-a scos masca„, a spus Llyod.

Update 03.00: Stephen Lloyd, reprezentantul ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, a preluat imediat părerea preşedintelui completului, James Allsop, spunând că ministrul are dreptul să se bazeze pe bunul simţ.

Reclamă 4 / 0/3

„Chiar înainte ca vaccinurile să fie disponibile, prima lui poziţie a fost să fie împotriva lor. Sigur, el a lăsat deschisă posibilitatea să se răzgândească. Dar, cu toate acestea, părerile sale exprimate public au fost că nu era în favoarea administrării vaccinurilor„, a spus Llyod.

Procesul lui Novak Djokovic. Avocații sârbului și-au încheiat pledoaria

Update 02.30: Pledoaria avocaților lui Novak Djokovic s-a încheiat. Judecătorul James Allsop a intervenit pentru a face o observaţie care pare în sprijinul ministrului Imigraţiei. Acesta spune că ministrul are dreptul să se bazeze pe bunul simţ. „Aceasta este o lovitură mare pentru cazul lui Djokovic” –  scrie The Guardian.

Update 02.15: Fanii lui lui Novak Djokovic a venit cu drapelul Serbiei în fața biroului avocaților.

Update 02.00: Wood a contestat argumentul că ministrul ar fi trebuit să ia în considerare consecinţele deportării lui Djokovic pe sentimentul antivaccinare.

„A fost iraţional ca ministrul să ia în considerare doar perspectiva încurajării sentimentului antivaccin care ar putea apărea din cauză că Djokovici joacă tenisȚ, a spus el.

Wood a continuat, descriind eşecul de a considera consecinţele deportării drept „pervers”.

Reclamă

„Este oarecum pervers să te uiţi doar la riscurile legate de prezenţă, când există dovezi în faţa ta cu privire la riscurile legate de alternativa binară„, a arătat el.

Update 01:30: Nick Wood mai spune că decizia ministrului Hawke de a-i anula viza sârbului se bazează pe articole din presă. Mai exact, avocatui lui Djokovic spune că ministrul a citat doar partea în care se spune că Djokovic nu s-a vaccinat, nu și cea în care numărul 1 ATP s-ar arăta deschis în ceea ce privește vaccinarea. Mai mult, acesta susține că o eventuală participare a lui Djokovic la Australian Open nu ar inflama spiritele în rândul antivacciniștilor.

„Singura dovadă este furia și agitația grupurilor anti-vaccinare ca răspuns la acțiunea statului de a-i anula viza lui Novak Djokovic. Nimeni nu l-a întrebat pe clientul meu ce părere are despre vaccin. Nu s-a încercat în nicio clipă această clarificare”, a spus acesta citat de CNN.

Update 00:50: Avocații lui Novak Djokovic susțin că decizia ministrului Imigrării, Alex Hawke, de a-i anula pentru a doua oară viza de intrare în țară, este irelevantă. Mai mult, avocatul Nick Wood susține că ministrul Hawke nu a căutat și nici citit documentul medical pe care i l-a trimis Novak Djokovic.

Update 00:40: James Allsop, președintele completului de judecată care îi va decide soarta lui Djokovic, susține că o decizie se poate lua după 2-3 ore de audieri.

Update 00.30: A început procesul lui Novak Djokovic. Cei trei judecători care îi vor decide soarta lui Nole sunt: James Allsop, Anthony Besanko și David O’Callaghan.

Update: Australienii au votat într-un proces covârșitor ca Novak Djokovic să fie expulzat. 71% dintre aceștia au votat ca sârbul să nu fie lăsat să rămână în țară și, implicit, să participe la Australian Open 2022. Djokovic a părăsit hotelul de imigranți pentru a merge la tribunal.

Știrea inițială!

Judecătorul şi părţile implicate, reprezentanţii tenismenului sârb şi ai ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, au discutat chestiuni procedurale despre modul în care contestarea anulării vizei va avea loc în acest weekend.

Australian Open 2022 | Decizia finală în cazul lui Novak Djokovic se ia duminică, la ora 00:30

Toate părţile au fost de acord ca audierea să aibă loc duminică, de la ora locală 09.30 (00.30, ora României).

Audierea a fost una administrativă, singura dispută între părţi fiind dacă dosarul va fi judecat duminică de un singur judecător al instanţei sau de un complet format din trei judecători.
În cazul în care cazul este prezentat în faţa a trei judecători, ministrul Hawke nu va avea nicio cale de a contesta sentinţa.

Judecătorul David O’Callaghan a spus că va lua o decizie în această privinţă în cursul zilei de sâmbătă.

Australian Open 2022 | Novak Djokovic, din nou în custodia forțelor de frontieră

Novak Djokovic se află, de sâmbătă dimineaţă, din nou în custodia forţelor australiene de frontieră, într-un loc care nu a fost făcut public, după ce ministrul Imigraţiei i-a ridicat a doua oară într-o săptămână viza de intrare în ţară liderului ATP.

Poliţia de frontieră l-a interogat din nou pe Djokovic, apoi jucătorul de tenis a fost reţinut. Liderul ATP îşi va putea petrece ziua de sâmbătă la biroul avocaţilor săi, pentru a stabili cum vor aborda cazul duminică, însă el va trebui să revină în detenţie pentru noaptea dinaintea audierii.

Filmul scandalului uriaș provocat de Novak Djokovic

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat, vineri, a doua oară viza de intrare în ţară deţinută de liderul ATP, Novak Djokovic, demnitarul precizând că a luat decizia ţinând cont de interesul public.

Djokovic a sosit în Australia la 5 ianuarie şi forţele de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reţinut în aeroport.

La finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovic viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia. Tenismenul a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi.

Novak Djokovic a făcut apel la decizia autorităţilor şi a primit câştig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal local din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranţi şi a început să se antreneze la Melbourne Park.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
Vezi toate știrile
Citește și