Închide meniul

Carlos Alcaraz, după ce l-a învins din nou pe Novak Djokovic, în finala de la Wimbledon: „Este un vis pentru mine”

Dan Roșu Publicat: 14 iulie 2024, 20:05

Reclamă
Carlos Alcaraz, după ce l-a învins din nou pe Novak Djokovic, în finala de la Wimbledon: „Este un vis pentru mine

Carlos Alcaraz, după ce l-a învins din nou pe Novak Djokovic

Carlos Alcaraz, după ce l-a învins din nou pe Novak Djokovic - Profimedia Images

Carlos Alcaraz a avut prima reacţie după ce l-a învins din nou pe Novak Djokovic, în finala de la Wimbledon. A fost 6-2, 6-2, 7-6 pentru iberic, care a pus mâna pe al patrulea trofeu de Grand Slam al carierei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alcaraz şi Djokovici au fost adversari şi în finala ediţiei din 2023 a turneului. Atunci, Alcaraz s-a impus în faţa lui Djokovici cu scorul de 1-6, 7-6 (6), 6-1, 3-6, 6-4, în patru ore şi 42 de minute.

Carlos Alcaraz, după ce l-a învins din nou pe Novak Djokovic, în finala de la Wimbledon: „Este un vis pentru mine”

„Sincer, este un vis pentru mine să câștig acest trofeu. Am dat un interviu când aveam 11 ani. Am spus că visul meu este să câștig Wimbledon-ul. Îmi repet visul.

Vreau să merg mai departe. Evident, este un sentiment minunat să joc pe acest teren frumos. Să ridic acest trofeu uimitor. Pentru mine acesta este cel mai frumos turneu, cel mai frumos teren… și cel mai frumos trofeu”, a spus Carlitos, după triumful de la Wimbledon, citat de eurosport.ro. 

Carlos Alcaraz, campion la Wimbledon 2024

La finala de duminică au asistat numeroase staruri, între care s-au numărat Zendaya, Tom Cruise, Julia Roberts şi Benedict Cumberbatch. Kate, prinţesa de Wales, a fost de asemenea prezentă, ea fiind ovaţionată de public la intrarea în stadion.

Reclamă
Reclamă 4

Carlos Alcaraz a obţinut un premiu de 2,7 milioane de lire sterline. Djokovici a obţinut 1,4 milioane de lire sterline.

Cu victoria sa de duminică, Alcaraz a devenit al doilea jucător din Era Open care câştigă primele sale patru finale de Grand Slam (Roger Federer le-a câştigat pe primele şapte). De asemenea, el este al şaselea jucător din Era Open care reuşeşte dubla Roland Garros-Wimbledon în acelaşi an, după Rod Laver, Bjorn Borg, Rafael Nadal, Federer şi Djokovici.

Fără niciun titlu de peste şase luni, Novak Djokovic era la un pas de un record de 25 de trofee de Grand Slam. Campionul care de-a lungul carierei s-a obişnuit să treacă uşor de adversari, adunând aproape 100 de titluri, a avut o perioadă de slăbiciune, ceva cu care nu este obişnuit. Jucătorul în vârstă de 37 de ani a eşuat în fortăreaţa sa de la Australian Open, la începutul anului, în tentativa sa de a câştiga un al 11-lea titlu, iar o accidentare la genunchi i-a pus capăt prematur apărării trofeului de la Roland Garros luna trecută. Spaniolul Carlos Alcaraz, în vârstă de 21 de ani, l-a împiedicat şi acum să obţine al optulea titlu la Wimbledon, ceea ce i-ar fi permis să egaleze recordul lui Roger Federer.

Reclamă

 

Cine va câştiga Balonul de Aur?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
10:55

Prezentarea lui Kylian Mbappe la Real Madrid LIVE, ora 13:00. Starul francez a făcut vizita medicală

10:29

„Face prea multe prostii!” Gigi Becali a mai scos un jucător din primul 11, după startul ratat din Liga 1: „O să încercăm cu el!”

10:00

Preşedintele Federaţiei columbiene de fotbal a fost arestat la Miami după finala Copa America 2024

9:20

Echipele României, calificate în trei finale la Campionatele Europene de juniori la tenis de masă

9:12

VIDEOGestul făcut de Joselu în timp ce jucătorii Spaniei cereau ca Balonul de Aur să-i revină lui Rodri, la marea sărbătoare a Spaniei

8:50

Dorinel Munteanu, reacţie vehementă după scandalul uriaş din meciul cu Botoşani: „Am înjurat! Am avut o ieşire nervoasă!”

1 FotoCum a arătat tortul de nuntă al lui Ianis Hagi și al Elenei! Momente superbe la petrecerea de la Domeniul Știrbey 2 FotoImagini de vis cu valsul mirilor, de la nunta anului! Ianis şi Elena Hagi au strălucit pe ringul de dans 3 FotoImagini superbe, după ce Spania a câştigat trofeul EURO 2024! Recordul uriaş stabilit de Lamine Yamal 4 Jucătorul care a devenit favorit să cucerească Balonul de Aur după ce Spania a câştigat EURO 2024! 5 VIDEOGigi Becali a făcut spectacol la nunta lui Ianis Hagi! A dansat pe ritmuri machedonești, ca în vremurile bune! Imagini virale 6 FotoApariţie rară a Luminiţei Becali! Ce a putut spune despre căsnicia cu Gigi Becali şi cum a reacţionat patronul FCSB
Citește și