Închide meniul

Carlos Alcaraz a câştigat Wimbledon 2024! L-a învins în trei seturi pe Novak Djokovic

Alex Ioniță Publicat: 14 iulie 2024, 18:30

Reclamă
Carlos Alcaraz a câştigat Wimbledon 2024! L-a învins în trei seturi pe Novak Djokovic

Finala Wimbledon 2024 | Carlos Alcaraz - Novak Djokovic 6-2, 6-2, 7-6

Carlos Alcaraz/ Profimedia

Carlos Alcaraz l-a învins pe Novak Djokovic şi a câştigat Wimbledon 2024. Ibericul s-a impus în trei seturi şi a câştigat al doilea trofeu pe iarba londoneză.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Carlos Alcaraz s-a impus categoric în finala cu Djokovic, scor 6-2, 6-2, 6-4. Sârbul a pierdut a doua finală consecutivă la Grand Slam-ul londonez, tot în faţa ibericului de 21 de ani.

Finala Wimbledon 2024 | Carlos Alcaraz – Novak Djokovic 6-2, 6-2, 7-6

Update 18:38: Carlos Alcaraz – Novak Djokovic 6-2, 6-2, 7-6! Ibericul a câştigat al patrulea trofeu de Grand Slam din carieră.

Update 18:28: Carlos Alcaraz – Novak Djokovic 6-2, 6-2, 6-6! Setul trei se va decide în tie-break.

Update 18:25: Carlos Alcaraz – Novak Djokovic 6-2, 6-2, 5-6! Sârbul s-a apropiat la doar un game de câştigarea setului trei.

Reclamă
Reclamă 4

Update 18:20: Carlos Alcaraz – Novak Djokovic 6-2, 6-2, 5-5! Sârbul a salvat trei mingi de meci şi a făcut re-break.

Update 18:14: Carlos Alcaraz – Novak Djokovic 6-2, 6-2, 5-4! Ibericul a făcut break şi e la un singur game distanţă de cucerirea unui nou trofeu de Grand Slam.

Update 18:10: Carlos Alcaraz – Novak Djokovic 6-2, 6-2, 4-4! Echilibru în setul al treilea, sârbul având un ritm de joc mai solid faţă de primele două seturi.

Reclamă

Update 17:25: Carlos Alcaraz – Novak Djokovic 6-2, 6-2! Ibericul, aproape de un nou trofeu de Grand Slam.

Update 16:51: Carlos Alcaraz a câştigat primul set cu 6-2!

Update 16:30: Kate Middleton, Prinţesa de Wales, a apărut la finala de la Wimbledon.

Update 16:15: Carlos Alcaraz – Novak Djokovic 1-0! Spaniolul a început cu break finala.

Update 16:10: A început marea finală!

Pentru a se califica în marea finală de la Wimbledon, Carlos Alcaraz l-a învins pe Daniil Medvedev, în semifinale. De cealaltă parte, Novak Djokovic a trecut de italianul Lorenzo Musetti.

Pentru „Nole”, duelul de duminică reprezintă a 10-a finală de la Wimbledon și a 6-a la rând. Acesta a egalat astfel performanța lui Bjorn Borg, din perioada 1976-1981.

Singurul tenismen care are mai multe finale consecutive la Wimbledon este Roger Federer, 7, în perioada 2003-2009. Totuși, Djokovic îl poate egala pe Federer la un alt capitol, în cazul unui succes în fața lui Alcaraz.

„Nole” ar ajunge la același număr de titlul ca și Roger, 8, pe iarba londoneză.

Până în momentul de față, Novak Djokovic l-a învins de 3 ori pe Carlos Alcaraz, în timp ce sportivul spaniol și-a adjudecat 2 întâlniri directe.

Novak Djokovic a auzit ce a zis Carlos Alcaraz într-un cor de fluierături şi i-a dat replica: „Poate peste 15 ani”

După cele două semifinale, finaliştii au avut discursuri savuroase, chiar dacă Alcaraz i-a „enervat” pe englezi, în timp ce vorbea, în paralel, şi despre finala EURO 2024, dintre Spania şi Anglia.

Încrezător că poate câştiga din nou, încurajat şi de succesul din urmă cu un an, Alcaraz a spus că duminică va fi o zi grozavă pentru sportul spaniol, moment în care publicul de pe terenul central a huiduit:

„Nu o să fie ceva nou pentru mine. Ştiu ce voi simţi deoarece am mai fost în acest punct. Trebuie să fac lucrurile pe care le-am făcut anul trecut şi care m-au ajutat.

Ziua de duminică va fi o zi grozavă pentru Spania. (n.r. publicul a început să huiduie). Am zi că va fi o zi grozavă, nu că o să câştigăm. O să fie distractiv”, a declarat Carlos Alcaraz, cu zâmbetul pe buze, potrivit eurosport.ro.

Novak Djokovic, cel care va juca pentru a 10-a oară în finala de la Wimbledon, a fost şi el pus pe glume. Sârbul, care are şansa de a câştiga al 25-lea titlu de Grand Slam al carierei, este convins că şi Alcaraz îşi va umple vitrina cu trofee majore, dar asta după retragerea sa:

„Sper la un alt deznodământ faţă de anul trecut. El are o echipă grozavă, valorile familiei lui, carismă şi un zâmbet. Este unul dintre cei mai buni pe care i-am văzut în acest sport. Fără îndoială că va rămâne în top pentru mult timp.

Va câştiga multe alte turnee de Grand Slam, dar sper să nu îl câştige pe acesta, dar o va face în viitor. Poate peste 15 ani, când mă voi retrage (n.r. râde) Glumesc, bineînţeles”, a spus şi Novak Djokovic, citat de gazzetta.it.

Cine va câştiga Balonul de Aur?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
10:00

Preşedintele Federaţiei columbiene de fotbal a fost arestat la Miami după finala Copa America 2024

9:20

Echipele României, calificate în trei finale la Campionatele Europene de juniori la tenis de masă

9:12

VIDEOGestul făcut de Joselu în timp ce jucătorii Spaniei cereau ca Balonul de Aur să-i revină lui Rodri, la marea sărbătoare a Spaniei

8:50

Dorinel Munteanu, reacţie vehementă după scandalul uriaş din meciul cu Botoşani: „Am înjurat! Am avut o ieşire nervoasă!”

23:42 15 iul.

Constantin Budescu a tras un semnal de alarmă, după ce a fost huiduit de fanii fostei sale echipe!

23:26 15 iul.

William Baeten a fost prezentat oficial la FCSB! Când va putea debuta la echipa lui Gigi Becali

1 FotoCum a arătat tortul de nuntă al lui Ianis Hagi și al Elenei! Momente superbe la petrecerea de la Domeniul Știrbey 2 FotoImagini de vis cu valsul mirilor, de la nunta anului! Ianis şi Elena Hagi au strălucit pe ringul de dans 3 FotoImagini superbe, după ce Spania a câştigat trofeul EURO 2024! Recordul uriaş stabilit de Lamine Yamal 4 Jucătorul care a devenit favorit să cucerească Balonul de Aur după ce Spania a câştigat EURO 2024! 5 VIDEOGigi Becali a făcut spectacol la nunta lui Ianis Hagi! A dansat pe ritmuri machedonești, ca în vremurile bune! Imagini virale 6 FotoApariţie rară a Luminiţei Becali! Ce a putut spune despre căsnicia cu Gigi Becali şi cum a reacţionat patronul FCSB
Citește și