Închide meniul

Carlos Alcaraz l-a învins pe Daniil Medvedev şi va juca cu Novak Djokovic în semifinalele Turneului Campionilor

Valentin Pîrcălabu Publicat: 17 noiembrie 2023, 18:01

Reclamă
Carlos Alcaraz l-a învins pe Daniil Medvedev şi va juca cu Novak Djokovic în semifinalele Turneului Campionilor

Carlos Alcaraz l-a învins pe Daniil Medvedev şi s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor

Carlos Alcaraz, în timpul meciului de la Turneul Campionilor 2023 cu Andrey Rublev / Profimedia

Carlos Alcaraz l-a învins pe Daniil Medvedev şi va juca cu Novak Djokovic în semifinalele Turneului Campionilor. Spaniolul s-a impus în două seturi în faţa rusului care era deja calificat în semifinale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Spaniolul Carlos Alcaraz a obţinut calificarea în semifinalele Turneului Campionilor, învingându-l vineri, la Torino, cu scorul de 6-4, 6-4, pe rusul Daniil Medvedev, deja calificat în semifinale.

Carlos Alcaraz l-a învins pe Daniil Medvedev şi va juca cu Novak Djokovic în semifinalele Turneului Campionilor

Numărul 2 mondial, care participă pentru prima dată la acest turneu, a terminat pe primul loc în grupa roşie, cu două victorii şi o înfrângere, la fel ca adversarul său de vineri, locul 2 în această grupă. În semifinalele de sâmbătă, el îl va înfrunta pe locul doi în grupa verde, sârbul Novak Djokovic, scrie news.ro.

Cealaltă semifinală îl va opune lui Medvedev pe italianul Jannik Sinner, primul din grupa verde.

Sunt foarte fericit că am ajuns în semifinale la prima mea participare, a fost un meci foarte dificil împotriva unui adversar care este întotdeauna complicat„, a explicat Alcaraz, care l-a învins pe Djokovic în finala de la Wimbledon din acest an.

Reclamă

Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la Turneul Campionilor graţie victoriei lui Jannik Sinner cu Holger Rune

Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la Turneul Campionilor! Jannik Sinner, deja calificat în careul de aşi, l-a învins pe Holger Rune în ultimul meci al grupei, cu 6-2, 4-7, 6-4, după 2 ore şi 31 de minute de joc.

Chiar dacă îl învinsese pe Hubert Hurkacz în primul meci al zilei de joi, Novak Djokovic nu era sigur de calificarea în semifinale. Sârbul pierduse un set în faţa lui Hurkacz şi avea nevoie de o victorie a lui Sinner, jucător calificat încă de dinaintea partidei cu Rune.

Jannik Sinner şi-a respectat blazonul şi s-a impus în ultimul meci al grupei cu Holger Rune, scor 6-2, 4-7, 6-4, după 2 ore şi 31 de minute de joc. Italianul era deja calificat în semifinalele Turneului Campionilor din timpul meciului Novak Djokovic – Hubert Hurkacz, atunci când polonezul a câştigat un set în faţa lui „Nole”.

Reclamă 4 / 0/3

Sârbul nu mai era la mâna sa, chiar dacă s-a impus în primul meci al zilei, astfel încât a aşteptat deznodământul partidei dintre Sinner şi Rune. O victorie a danezului i-ar fi trimis pe cei doi tineri în semifinale, în timp ce Djokovic s-ar fi reorientat către Cupa Davis. Însă lui Sinner nu a părut să îi pese de alte scenarii, el intrând extrem de motivat pe teren. Italianul a început perfect meciul, cu două break-uri, ducând scorul rapid la 4-0. În cele din urmă, el s-a impus în primul act cu 6-2.

Al doilea set a fost mult mai echilibrat, iar Rune a revenit în partidă. Dezechilibrul s-a produs în ultimul game al setului, atunci când Sinner nu a putut trimite actul secund în tie-break, iar Rune şi-a adjudecat setul cu 7-5, sperând în continuare la calificarea în semifinale.

Tot un singur break a decis şi soarta setului decisiv. Până la unicul break al setului, danezul a fost nevoit să salveze două mingi de break în cel mai echilibrat game al setului şi a fost în centrul atenţiei în momentul în care a cerut un challenge care i-a fost refuzat pe motiv că l-a cerut prea târziu. În cele din urmă, Rune şi-a câştigat atunci game-ul pe propriul serviciu, dar a cedat la 4-4, după care Sinner a închis partida cu 6-4 în decisiv.

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu 8:39 Carlo Ancelotti, semnal de alarmă după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „A fost momentul nostru de slăbiciune!” 8:39 Thomas Tuchel, mesaj acid către „galactici”, după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „Au marcat două goluri din două ocazii” 8:26 „Să avem o seară magică acasă!” Reacţia lui Vinicius, după ce a fost „eroul” lui Real Madrid în duelul cu Bayern 8:02 30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. 1 mai, una dintre cele mai triste zile din istoria sportului mondial 0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
Vezi toate știrile
Citește și