Închide meniul

Carlos Alcaraz, la cinci puncte distanţă de liderul Novak Djokovic! Luptă aprigă pentru locul 1 ATP

Viviana Moraru Publicat: 8 mai 2023, 13:25

Reclamă
Carlos Alcaraz, la cinci puncte distanţă de liderul Novak Djokovic! Luptă aprigă pentru locul 1 ATP

Tragere la sorţi "de foc" la Roland Garros, pe tabloul masculin

Novak Djokovic şi Carlos Alcaraz, la finalul unui meci/ Profimedia

Carlos Alcaraz se află la doar cinci puncte distanţă de liderul clasamentului mondial, sârbul Novak Djokovic, după finala câştigată duminică la Madrid. Nole are 6775 de puncte ATP, în timp ce ibericul are 6770 puncte ATP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic nu a participat la turneul de la Madrid, din cauza unei accidentări. De asemenea, sârbul nu va participa nici la Mastersul de la Roma, care este pe cale să debuteze.

Carlos Alcaraz, la cinci puncte distanţă de liderul Novak Djokovic

Alcaraz va reveni pe primul loc al ierarhiei după turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, unde Djokovic este deţinătorul titlului.

Podiumul clasamentului mondial publicat luni este completat de rusul Daniil Medvedev, aflat la peste 1.400 de puncte de Alcaraz.

Germanul Jan-Lennard Struff (33 ani), finalist la Madrid din postura de ”lucky loser”, a reuşit un salt de 37 de locuri şi se află acum pe 28, cea mai bună clasare din carieră.

Reclamă

Nicholas David Ionel nu a reuşit deocamdată să facă pasul spre top 100, coborând trei poziţii, până pe 205, anunţă agerpres.ro.

La dublu, Victor Vlad Cornea se menţine pe locul 89, ca în urmă cu două săptămâni.

Carlos Alcaraz a câştigat turneul de la Madrid

Carlos Alcaraz a câştigat turneul de la Madrid. Tenismanul spaniol s-a impus în finala turneului ATP 1000, după ce l-a învins pe germanul Jan-Lennard Struff.

Reclamă 4 / 0/3

Carlos Alcaraz (19 ani, locul 2 ATP) a câştigat turneul ATP 1000 Mutua Madrid Open după un meci de două ore, 25 de minute şi 35 de secunde, disputat în compania germanului Jan-Lennard Struff (33 de ani, locul 65 ATP).

Alcaraz s-a impus în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-3, ajungând astfel la al patrulea titlu ATP cucerit în acest an, după victoriile obţinute la Barcelona, Indian Wells şi Buenos Aires.

Novak Djokovic, cuvinte de laudă despre Carlos Alcaraz

Novak Djokovic a avut numai cuvinte de laudă despre Carlos Alcaraz. Cei doi luptă pentru primul loc în clasamentul mondial.

„Cu siguranță, prin felul în care a jucat recent, a arătat că este unul dintre cei mai buni jucători din lume pe orice suprafață. A demonstrat că poate câștiga un Grand Slam. A câștigat pe terenuri hard, când cei mai mulţi oameni credeau că se va impune înainte de toate pe zgură. Asta arată cât de complet este.

Cred că are o mentalitate grozavă, un spirit de luptă fantastic, şi îi împinge mereu pe adversari, nu le oferă timp. De asemenea, se adaptează foarte bine fiecărui adversar din punct de vedere tactic. Este un jucător foarte, foarte complet. Este uimitor pentru sportul nostru să avem un campion ca el. Și e atât de tânăr”, a spus Djokovic, conform eurosport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:07 LIVE SCOREUTA – FCU Craiova 1-0. Luckassen a dat lovitura! Oltenii lui Mititelu sunt pe ultimul loc și nu își permit niciun pas greșit 17:51 „Pitbull” Tony da Silva, euforic după victoria cu Hermannstadt: „Muream pe teren, mușcam din adversar”! Ce a spus de Măldărăşanu 17:49 „Nu mă interesează nicio speculație” Marius Măldărășanu a făcut scandal la interviu după Hermannstadt – Poli Iași 0-1! 17:08 „E de la țară!” Gigi Corsicanu, atac total la adresa lui Paul Iacob! Nu l-a uitat, după ce a vrut să bată un fan 17:08 Poli Iaşi, victorie uriaşă cu Hermannstadt în lupta pentru rămânerea în Liga 1! Dinamo, foarte aproape de retrogradare 16:25 „S-a rupt orice legătură!” Alex Băluță s-a certat cu Alexandru Mitriță! Dezvăluirea surprinzătoare a jucătorului de la FCSB 16:13 Siyabonga Ngezana a dezvăluit care a fost cel mai greu moment din cariera lui: „Mă urmăreşte, încă doare” 15:42 EXCLUSIVDarius Olaru vrea să joace cu FCSB pe Ghencea, în cupele europene: „A fost o atmosferă extraordinară” 15:42 Kylian Mbappe a acceptat provocarea lui Usain Bolt de a se întrece într-o cursă de 100 de metri: „Probabil că nu am nicio şansă!” 15:42 Alex Băluţă, oferte din străinătate! A dezvăluit totul după ce a luat titlul cu FCSB! Vezi toate știrile
Citește și