Închide meniul

Câți bani au încasat Simona Halep și Sorana Cîrstea, după ce au fost eliminate de la Birmingham. Pe ce loc au urcat în clasamentul WTA și ce urmează pentru ele

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 19 iunie 2022, 16:52

Câți bani au încasat Simona Halep și Sorana Cîrstea, după ce au fost eliminate de la Birmingham. Pe ce loc au urcat în clasamentul WTA și ce urmează pentru ele

Simona Halep și Sorana Cîrstea, eliminate de la Birmingham

Simona Halep și Sorana Cîrstea, în timpul unui meci / Profimedia

Simona Halep şi Sorana Cîrstea au pierdut, duminică, în semifinalele turneului WTA 250 pe iarbă de la Birmingham, dotat cu premii totale de 251.750 de dolari. Cele două jucătoare din România au ratat astfel şansa să se lupte pentru trofeu în marea finală din Anglia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru parcursul lor de la Birmingham, cele două românce vor încasa câte un cec în valoare de 11.000 de dolari, precum și 110 de puncte în clasamentul WTA. Simona Halep a urcat o poziție în ierarhia mondială, până pe locul 19. De cealaltă parte, Sorana Cîrstea a reușit un salt de 4 locuri, până pe locul 32 WTA.

Câți bani au încasat Simona Halep și Sorana Cîrstea, după ce au ratat șansa să joace o finală 100% românească la Birmingham

Halep (30 ani, 20 WTA), a doua favorită de la Birmingham, a fost învinsă de brazilianca Beatriz Haddad Maia, cu 6-3, 2-6, 6-4, după două ore şi 14 minute de joc. Sportiva din Constanța a încheiat cu 5 aşi şi 3 duble greşeli, în timp ce Haddad Maia a avut 3 aşi şi 7 duble greşeli, Halep având un punct în plus la total, 88-87.

În decisiv, Halep a condus cu 3-1, dar a pierdut 3 game-uri la rând (3-4), a egalat, iar apoi brazilianca a câştigat ultimele două game-uri, setul şi meciul, potrivit agerpres.ro.

De cealaltă parte, Sorana Cîrstea (32 ani, 36 WTA), a 6-a favorită, a fost eliminată de chinezoaica Shuai Zhang, cap de serie numărul 8, cu 4-6, 6-1, 7-6 (5), după două ore şi 10 minute.

Reclamă

Jucătoarea din Târgoviște a reuşit 7 aşi, faţă de 4 ai asiaticei, ambele făcând câte 3 duble greşeli, însă la total Sorana a avut 101 puncte, iar Zhang 100.

Sorana Cîrstea a condus cu 2-0, în decisiv, a pierdut 3 game-uri consecutive, iar apoi s-a mers cap la cap până în tiebreak. Zhang a condus cu 4-1, Cîrstea a câştigând patru puncte la rând, însă apoi le-a pierdut pe ultimele trei.

De-a lungul carierei, Simona Halep a acumulat, din tenis, câștiguri în valoare de 38.950.175 de dolari. Și Sorana se poate lăuda cu 7.214.481 de dolari încasați din „sportul alb”.

Reclamă 4 / 0/3

Ce urmează pentru Simona Halep și Sorana Cîrstea, după turneul de la Birmingham

Pentru Simona Halep urmează turneul Bad Homburg, din Germania. Dubla campioană de Grand Slam va debuta la turneul de pe iarbă mâine, în compania Katerinei Siniakova (26 de ani, 63 WTA).

„Simo” este a 4-a favorită de la Bad Homburg, turneu la care nu a participat anul trecut din cauza problemelor medicale. Dacă va trece de primul tur, Simona va juca în runda secundă cu Tamarei Zidansek sau o jucătoare venită din calificări.

Tot mâine, Sorana Cîrstea va debuta la turneul de la Eastbourne. Așadar, „Sori” va rămâne pe tărâm britanic și va încerca să se revanșeze la turneul din perioada 19-25 iunie, recompensat cu premii în valoare totală de 757.900 de dolari. În primul meci, jucătoarea de 32 de ani se va duela cu Anhelina Kalinina (25 de ani, 37 WTA).

După cele două turnee din Germania, respectiv Anglia, Simona Halep și Sorana Cîrstea vor participa la Wimbledon. Grand slam-ul britanic se va desfășura în perioada 27 iunie – 10 iulie. Ambele jucătoare din România vor fi prezente pe tabloul principal la turneul de la All England.

Recomandări
  • Simona Halep și Sorana Cîrstea, eliminate în semifinale la Birmingham
  • Câți bani au încasat cele două românce și ce urmează pentru ele

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Primele meciuri din Europa se joacă ACUM 20:08 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipele de start 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită Vezi toate știrile
Citește și