Închide meniul

Ce au declarat Patrick Mouratoglou şi Darren Cahill în procesul de dopaj al Simonei Halep

Valentin Pîrcălabu Publicat: 14 septembrie 2023, 19:30

Reclamă
Ce au declarat Patrick Mouratoglou şi Darren Cahill în procesul de dopaj al Simonei Halep

Simona Halep și Patrick Mouratoglou, în timpul unui antrenament

Profimedia

În motivarea celor de la ITIA apare şi ce au Ce au declarat Patrick Mouratoglou şi Darren Cahill în procesul de dopaj al Simonei Halep. Sportiva din Constanţa a primit o suspendare de 4 ani după în scandalul de dopaj cu roxadustat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În motivarea celor de ITA apar şi declaraţii celor mai de succes antrneori pe care i-a avut Simona Halep: Patrick Mouratoglou şi Darren Cahill.

Ce au declarat Patrick Mouratoglou şi Darren Cahill în procesul de dopaj al Simonei Halep

Cele două declaraţii de martor ale domnului Mouratoglou au confirmat implicarea sa în recomandarea de a înlocui suplimentele luate de doamna Halep, aşa cum s-a descris deja mai sus.

El nu a avut niciodată niciun motiv să creadă că dna Halep ar fi utilizat substanţe interzise sau metode de dopaj, inclusiv dopaj sanguin. El nu a ezitat să spună că era o jucătoare onestă care nu ar fi luat niciodată vreo substanţă care i-ar fi pus în pericol cariera şi reputaţia.

A fost foarte conştient de responsabilităţile antidoping ale sportivilor şi antrenorilor şi a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a se asigura că sportivii săi respectă Codul WADA. El a confirmat cu doamna Gohier că a verificat acele trei suplimente de la …..

Reclamă

A discutat cu doamna Halep şi i-a spus că pot fi folosite în siguranţă. De asemenea, el ştia că a sponsorizat o serie de sportivi, dintre care unii erau antrenori de tenis şi sportivi retraşi.

Domnul Cahill a fost antrenorul principal de tenis al dnei Halep din martie 2015 până în septembrie 2021. În afară de doamna Halep, el a antrenat câteva jucătoare de vârf.

El nu a avut nicio implicare în evenimentele din 2022, la care se referă acest caz. Declaraţia sa este, în esenţă, o referinţă de caracter pentru dna Halep. Aceasta nu este o critică. Domnul Cahill povesteşte cum a devenit antrenorul doamnei Halep şi oferă o descriere elogioasă a doamnei Halep ca fiind o jucătoare de tenis profesionistă curată, dedicată, integră şi cu un caracter impecabil”, se arată în motivarea celor de la ITIA.

Reclamă 4 / 0/3

Motivarea integrală a deciziei Tribunalului, după suspendarea de patru ani primită de Simona Halep

S-a aflat motivarea integrală a deciziei Tribunalului, după suspendarea de patru ani primită de Simona Halep. ITIA a publicat documentul de 126 de pagini, unde se prezintă acuzaţiile care i s-au adus româncei. De asemenea, se explică şi cum fostul lider WTA a consumat produsul contaminat.

În decizia ITIA, se menţionează faptul că Candice Gohier, fizioterapeuta lui Halep, i-a recomandat acesteia să ia suplimentul contaminat. Candice Gohier face parte din Academia lui Patrick Mouratoglou!

Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei 3 produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu. Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022″, se arată în motivarea deciziei ITIA.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
2
mai
21:40
Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa
Vezi toate știrile
Citește și