Închide meniul

Cristi Balaj, anunţ despre omul „cheie” care o poate ajuta pe Simona Halep să-şi reducă suspendarea de 4 ani pentru dopaj

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 12 octombrie 2023, 19:59

Cristi Balaj, anunţ despre omul „cheie care o poate ajuta pe Simona Halep să-şi reducă suspendarea de 4 ani pentru dopaj

Cristi Balaj, anunţ despre omul "cheie" care o poate ajuta pe Simona Halep să-şi reducă suspendarea de 4 ani pentru dopaj

Cristi Balaj, sfat pentru Simona Halep / Colaj Profimediaimages

Cristi Balaj, fost preşedinte al Agenției Naționale Anti-Doping, a venit cu un anunţ despre omul „cheie” care poate avea un rol uriaş în procesul de la TAS al Simonei Halep. Acesta o poate ajuta pe fosta campioană de la Wimbledon şi Roland Garros să îşi reducă suspendarea de 4 ani primită în scandajul de dopaj.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preşedintele lui CFR Cluj a dezvăluit că Halep risca să primească o pedeapsă de 6 ani, după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat şi au fost depistate nereguli în paşaportul ei biologic.

Cristi Balaj, anunţ despre omul „cheie” care o poate ajuta pe Simona Halep la TAS

Cel care a condus Agenţia Naţională Anti-Doping între 18 ianuarie 2019 și 2 noiembrie 2021 ştie ce trebuie să facă Halep la TAS. Pentru a primi o reducere a pedepsei, „Simo” trebuie să îl aducă în faţa judecătorilor pe membrul din staff care a sfătuit-o să ia suplimentele infectate.

Cel mai important a fost să dea o decizie corectă atâta timp cât ştiau că sancţiunea este mai mare decât un an. Ne ducem într-o direcţie greşită când spunem că şi-au bătut joc de Halep, de noi.

Noi ne-am cramponat că am luat-o ca pe o umilinţă. Cu ce ne-ar fi ajutat dacă s-ar fi dat decizia mai rapid? Putea să primească şase ani pentru că sunt două abateri. Pentru fiecare abatere, sancţiunea este de patru ani de zile. Le-au comasat. Trebuie făcute simultan. S-au suprapus şi au rămas patru ani, probabil. Propunerea a fost de şase ani, iar comisia, blamată că nu a dat mai repede, i-a dat patru ani.

Reclamă

Tu ca şi sportiv, dacă ştii că nu ai luat niciodată nimic, e greu să accepţi o astfel de decizie. Dacă există o persoană din staff care trebuia să fie mai atentă… Este exclus să fie ceva împotriva românilor, este mania persecuţiei.

Important, să sperăm că poate să îşi demonstreze nevinovăţia. Există posibilitatea să vină reprezentantul care i-a recomandat şi i-a garantat că produsul poate fi ingerat, că nu este un pericol din punct de vedere anti-doping. Dacă există o asemenea persoană, atunci putem vorbi de lipsa intenţiei. În acest caz, sancţiunea există, dar este redusă„, a declarat Cristi Balaj la fanatik.ro.

Simona Halep a împlinit 32 de ani pe 27 septembrie. Fostul lider WTA. A câştigat 24 de turnee de-a lungul carierei şi a câştigat peste 40 de milioane de dolari.

Reclamă 4 / 0/3

Ion Ţiriac îi critică pe „călăii” Simonei Halep

Ion Ţiriac îi critică dur pe cei de la tribunalul Sport Resolutions, care au dictat suspendarea de patru ani a Simonei Halep din circuitul mondial, după ce a fost prinsă dopată cu Roxadustat. Simo a avut probleme şi cu paşaportul biologic.

Ţiriac condamnă modul în care a fost tratată Simona Halep, care a fost nevoită să aştepte aproape un an pentru a afla pedeapsa.

De ce a trebuit să aştepte atât? De ce nu a doua zi? Mulţumesc, la revedere! Paşaport biologic şi după opt luni de zile vii înapoi să spui `auăleu, am uitat că a avut operaţie! Ia să scoatem afară!` De ce? Cum? Cine?”, a spus Ţiriac, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și