Închide meniul

Darren Cahill, după suspendarea de 4 ani primită de Simona Halep: ”Sprijinul meu pentru Simona este de neclintit”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 13 septembrie 2023, 7:50

Darren Cahill, după suspendarea de 4 ani primită de Simona Halep: ”Sprijinul meu pentru Simona este de neclintit”

Darren Cahill, după suspendarea de 4 ani primită de Simona Halep: ”Sprijinul meu pentru Simona este de neclintit”

Darren Cahill și Simona Halep / Profimedia Images

Darren Cahill a reacționat după suspendarea de 4 ani primită de Simona Halep. Australianul a precizat, într-un mesaj postat în social media, că fostul lider WTA are sprijinul său “de neclintit”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a fost suspendată patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

Darren Cahill, după suspendarea de 4 ani primită de Simona Halep

Decizia a fost anunţată marţi de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA), iar românca a precizat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

“Cei care mă cunosc ştiu ce gândesc despre toată această situaţie. Sprijinul meu pentru Simona este de neclintit. Rămâi puternică, Simo. Oricum, acest caz ar fi urmat să ajungă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Elveţia”, a notat fostul antrenor al româncei.

Reclamă

Prima reacţie a Simonei Halep, după ce a fost suspendată patru ani în scandalul de dopaj

Simona Halep a avut o primă reacţie pe reţelele sociale. A anunţat că nu renunţă la luptă şi că refuză să accepte suspendarea de 4 ani. A făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

„Astăzi, un tribunal care se află sub programul anti-doping a anunţat o tentativă de decizie în cazul meu. Ultimul an a fost cel mai greu meci din viaţa mea, şi din păcate lupta continuă. Mi-am dedicat viaţa tenisului. Am acceptat regulile care guvernează sportul nostru şi nu am luat în mod conştient sau intenţionat nicio substanţă interzisă. Refuz să le accept decizia de patru ani de suspendare.

Într-o decizie de 126 de pagini, tribunalul a admis ambele acuzaţii aduse de ITIA – un test de urină pozitiv pentru o substanţă interzisă şi o încălcare a Programului de Paşaport Biologic. Reprezentanţii mei şi cu mine am prezentat ITIA şi tribunalului dovezi convingătoare în sprijinul apărării mele şi am formulat mai multe întrebări legitime cu privire la concluziile la care s-a ajuns în legătură ABP. Deşi sunt recunoscătoare să am în sfâşrit un deznodământ în faţa unui tribunal, după numeroase întârzieri nefondate şi cu sentimentul de a trăi în purgatoriu timp de peste un an, sunt şocată şi extrem de dezamăgită de decizia acestui tribunal.

Reclamă 4 / 0/3

Cred într-un sport curat și, în aproape două decenii ca jucătoare profesionistă de tenis, de-a lungul a sute de turnee și două titluri de Grand Slam, am făcut 200 de teste de sânge și urină pentru a verifica dacă nu există substanțe interzise – toate au fost curate, până la 29 august 2022. Înaintea sezonului pe hard din 2022, la recomandarea echipei mele de încredere și a fizioterapeutului, mi-am ajustat suplimentele nutritive.

Niciunul dintre ingredientele enumerate nu includea substanțe interzise, însă acum știm – și tribunalul a fost de acord – că unul dintre ele a fost contaminat cu roxadustat. Am fost testată aproape săptămânal după testul meu inițial pozitiv până la începutul anului 2023, toate rezultatele fiind negative. În ciuda acestor dovezi, ITIA a adus o acuzație de ABP doar după ce grupul său de experți a aflat identitatea mea, ceea ce a făcut ca doi din trei să-și schimbe brusc opinia în favoarea acuzațiilor ITIA. ITIA s-a bazat exclusiv pe opiniile acestor experți care s-au uitat doar la parametrii mei sanguini – pe care i-am menținut mai bine de 10 ani în același interval.

Acest grup a ignorat faptul că nicio substanță interzisă nu a fost găsită vreodată în probele mele de sânge sau de urină, cu singura excepție a unui test pozitiv din 29 august pentru roxadustat, care era prezent la un nivel extrem de scăzut și care, dacă luăm în considerare testul meu negativ cu trei zile înainte, ar fi putut fi cauzat doar de o expunere accidentală la roxadustat.

Sunt veșnic recunoscătoare pentru sprijinul pe care l-am primit din partea familiei mele, a prietenilor și a fanilor tenisului din întreaga lume. Continui să mă antrenez și să fac tot ce-mi stă în putință pentru a-mi reabilita numele de aceste acuzații false și a mă întoarce pe teren. Intenționez să fac apel la această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și să urmez toate căile de atac împotriva companiei de suplimente în cauză„, a transmis Simona Halep.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv Vezi toate știrile
Citește și