Închide meniul

Darren Cahill, intervenție imediată după noile acuzații aduse Simonei Halep. ”Sper să o reprezint cât mai curând”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 21 mai 2023, 10:56

Darren Cahill, intervenție imediată după noile acuzații aduse Simonei Halep. ”Sper să o reprezint cât mai curând”

Darren Cahill, intervenție imediată după noile acuzații aduse Simonei Halep

Darren Cahill și Simona Halep, în timpul unui antrenament / Profimedia Images

Darren Cahill a avut o intervenție imediată, legată de noile acuzații aduse Simonei Halep. Australianul o susține pe fosta lui elevă, alături de care a câștigat Roland Garros 2018.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona este acuzată că ar fi încălcat pentru a doua oară regulamentul antidoping. Lui Halep i s-au găsit nereguli în pașaportul biologic. Cahill abia așteaptă să o reprezinte în cazul ei.

Darren Cahill, intervenție imediată după noile acuzații aduse Simonei Halep

”Îmi mențin fiecare cuvânt din declarația pe care am făcut-o în luna octombrie. Încrederea și suportul pentru Simona sunt de neclintit.

De-abia aștept să am șansa să o reprezint în procesul ei cât de repede posibil”, a fost mesajul lui Darren Cahill, pe Twitter, la care a atașat ultimele declarații făcute de Simona Halep.

Reclamă

Ce spunea Darren Cahill în luna octombrie 2022

Darren Cahill a fost printre primii oameni din tenisul mondial care au sărit în apărarea Simonei Halep, după ce a fost prinsă dopată cu roxadustat.

„Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona Halep, vreau să vorbesc răspicat despre persoana pe care o cunosc și despre sportivul cu care am lucrat timp de 6 ani. În primul rând, și cel mai important, NU există nicio șansă ca Simona să ia o substanță interzisă în mod intenționat. Niciuna. Zero.

Este un sportiv care se stresa legat de orice îi era prescris de către un medic (ceea ce se întâmpla rar) sau despre orice supliment pe care-l lua sau pe care lua în calcul să-l consume. Simona spunea mereu «Te rog, verifică asta de două sau de trei ori pentru a fi siguri că este legal, sigur și că permis.

Reclamă 4 / 0/3

Dacă nu ești sigur, nu îl iau». Ambii credem în programul de testare al Agenției Internaționale de Integritate și mereu discutam despre numărul de dăți în care a fost testată, atât în turnee, cât și în afara lor.

A făcut-o fără să se plângă, fiind sigură că și alți atleți erau testați la fel de des. Era important pentru ea să concureze împotriva unor sportivi era important pentru ea. Este important pentru toată lumea. Integritatea Simonei este impecabilă.

Respectă oamenii, iubește jocul și mereu a fost umilă și o campioană abordabilă. Am privit cu mândrie la persoana care a devenit, care s-a maturizat și văzând compasiunea pe care a arătat-o.

Nu vorbesc despre lucrurile pe care le vede lumea tenisului, vorbesc despre bunătatea și atenția ei pe care puțini au fost norocoși să le simtă. Sunt geniul de acțiuni făcute din dragoste, nu din publicitate”, a scris Darren Cahill pe Instagram.

Simona Halep a primit încă o lovitură în scandalul de dopaj

Halep a primit o lovitură de proporții în scandalul de dopaj, după ce s-au găsit nereguli în paşaportul biologic şi a fost acuzată a doua oară că a încălcat regulamentul antidoping. Anunţul a fost făcut de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului. Ea riscă acum o suspendare mai mare.

“Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de încălcare suplimentară şi separată a Programului antidoping de tenis (TADP), legată de nereguli din paşaportul biologic al sportivului (ABP). Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a testării pozitive pentru substanţa interzisă Roxadustat la US Open în august anul trecut”, se arată într-un comunicat postat de ITIA pe site-ul oficial.

Acuzaţia suplimentară, constând în neregulile din paşaportul biologic, s-a bazat pe o evaluare a profilului ABP al Simonei Halep de către un grup independent de experţi ABP. Această acuzaţie este separată şi în plus faţă de cea legată de Roxadustat, din august 2022, care a atras suspendarea provizorie iniţială a Simonei Halep.

Reclamă

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului a găsit valori mai mari decât cele normale la parametrii de sânge la jucătoarea din România. Mai exact, paşaportul biologic reprezintă o metodă prin care agenţiile anti-doping fac o monitorizare a sângelui pentru a găsi anumite nereguli.

Românca este acum suspendată provizoriu, nu a mai jucat niciun meci de când a fost testată pozitiv, aşa că a cerut să fie judecată mai repede. Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la sfârşitul lunii octombrie.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:33 LIVE VIDEOBenfica – Braga se joacă ACUM în AntenaPLAY. Meciul zilei în Liga Portugal 20:18 „Nu sărbătorim nimic!” Mihai Stoica, veste proastă pentru suporteri înainte de FCSB – Farul! Mesajul care a uimit pe toată lumea 20:00 LIVE TEXTFCSB – Farul 0-0! Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu! Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea 19:44 VIDEOPalermo – Reggiana 1-2 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Ionuț Nedelcearu, pas greșit în lupta pentru promovare 19:40 Dan Nistor a răbufnit după FCU Craiova – U Cluj 3-2. L-a atacat pe Juan Bauza: „Parcă l-a împușcat cineva!” 19:36 Cine i-a luat locul lui Florinel Coman, în primul 11 al FCSB-ului! Roş-albaştrii se pregătesc de sărbătoare 19:26 FCU Craiova – U Cluj 3-2! Oltenii „respiră” și o lasă pe Dinamo pe ultimul loc! Cum arată clasamentul 19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore 19:09 Ange Postecoglou, răspuns direct pentru fanii care îl cer pe Radu Drăgușin titular la Tottenham! 18:52 „6 inși câștigă mai bine!” Ce salariu avea Gabi Tamaș la Concordia Chiajna, înainte de retragere. A spus suma fără nicio reținere Vezi toate știrile
Citește și