Închide meniul

Echipa „Restul Lumii” a câştigat Laver Cup. Frances Tiafoe l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în ultimul meci

Viviana Moraru Publicat: 25 septembrie 2022, 22:48

Echipa „Restul Lumii a câştigat Laver Cup. Frances Tiafoe l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în ultimul meci

Echipa "Restul Lumii" a câştigaT Laver Cup

Echipa "Restul Lumii", după ce a câştigat Laver Cup/ Profimedia

  • Echipa „Restul Lumii” a câştigat Laver Cup
  • Frances Tiafoe l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în ultimul meci

Americanul Frances Tiafoe (19 ATP) l-a învins duminică seară pe grecul Stefanos Tsitsipas (8 ATP), în Laver Cup, aducând pentru trofeul competiţiei echipei „Restul Lumii” în disputa cu echipa „Europei”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este pentru prima dată când echipa „Restul Lumii” câştigă Laver Cup, după patru ediţii cucerite de europeni. Turneul a avut loc pe arena „O2”, din Londra.

Echipa „Restul Lumii” a câştigat Laver Cup

După aproape două ore de joc, Tiafoe s-a impus în trei seturi, 1-6, 7-6 (11), 10-8, victoria sa ducând la anularea ultimului meci, dintre norvegianul Casper Ruud şi americanul Taylor Fritz, meci care nu mai avea nicio miză în stabilirea câştigătorului.

Reclamă

Asta, în condiţiile în care partida anterioară de simplu, dintre sârbul Novak Djokovic şi canadianul Felix Auger-Aliassime fusese adjudecată de cel din urmă, cu 6-3, 7-6 (7/3) şi tot duminică, la dublu, perechea formată din jucătorii Jack Sock (SUA)/Felix Auger-Aliassime (Canada) s-a impus în faţa celei formate din britanicul Andy Murray şi italianul Matteo Berrettini, în trei seturi, 2-6, 6-3, 10-8.

Reclamă

Condusă de John McEnroe, echipa Restul Lumii a fost compusă din Felix Auger-Aliassime (Canada), Taylor Fritz (SUA), Diego Schwartzman (Argentina), Alex de Minaur (Australia), John Isner (SUA), Jack Sock (SUA), Frances Tiafoe (SUA).

Echipa Europei, condusă de Bjorn Borg, care câştigase cele patru ediţii de până acum ale Laver Cup, a fost formată din elveţianul Roger Federer (înlocuit ulterior cu italianul Matteo Berrettini), spaniolul Rafael Nadal (înlocuit cu britanicul Cameron Norrie), sârbul Novak Djokovic, britanicul Andy Murray, grecul Stefanos Tsitsipas şi norvegianul Casper Ruud.

Următoarea ediţie a Laver Cup va avea loc anul viitor, la Vancouver (Canada)

Reclamă 4 / 0/3

Laver Cup, ultima competiţie din cariera lui Roger Federer

Aşa cum se ştie, legenda tenisului elveţian şi mondial, Roger Federer, şi-a încheiat activitatea competiţională vineri seara, la acest turneu, cu o înfrângere, la dublu, alături de marele său rival, spaniolul Rafael Nadal, în faţa perechii americane Jack Sock/Frances Tiafoe, 6-4, 6-7 (2/7), 9-11.

De asemenea, jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal (3 ATP) s-a retras din competiţie după ce a jucat vineri seara, în proba de dublu, alături de elveţianul Roger Federer, în meciul de retragere al acestuia, organizatorii anunţând că acesta va pleca acasă, unde soţia sa aşteaptă să nască primul lor copil, informează Agerpres.

Roger Federer și Rafael Nadal au izbucnit în lacrimi după ultimul meci al campionului elvețian

Roger Federer și Rafael Nadal au izbucnit în lacrimi după ultimul meci din cariera fantastică a campionului elvețian. Cei doi au făcut echipă la Laver Cup în ultima partidă a jucătorului de 41 de ani, care va rămâne pentru totdeauna în istoria tenisului.

Federer și Nadal au pierdut meciul de dublu contra lui Jack Sock și Frances Tiafoe cu scorul de 6-4, (2) 6-7, 9-11, după un joc dramatic care a durat două ore și 16 minute. Însă rezultatul a fost undeva departe, în plan secundar.

La finalul duelului de la Londra, cei doi mari campioni ai tenisului și-au dat frâu liber emoțiilor. Roger Federer și Rafael Nadal au plâns cot la cot la festivitatea de premiere. La rândul lor, Novak Djokovic și Andy Murray s-au bucurat alături de Federer de ultimele momente din cariera sa.

A urmat apoi un discurs fabulos din partea lui Federer, care a vorbit printre lacrimi despre cariera sa grandioasă, adversarii transformați în prieteni și familia care i-a fost mereu alături.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” Vezi toate știrile
Pe același subiect
România, eliminată de Grecia din play-off-ul Cupei Davis
Tenis • 4 feb., 15:02
România, eliminată de Grecia din play-off-ul Cupei Davis! Stefanos Tsitsipas, victorie şi la dublu
Novak Djokovic, Cristiano Ronaldo al tenisului
Tenis • 25 ian., 18:30
Novak Djokovic, Cristiano Ronaldo al tenisului! Comparaţiile geniale făcute de Patrick Mouratoglou între tenis şi fotbal
Roger Federer şi Rafael Nadal
Tenis • 17 ian., 21:09
Roger Federer a vizitat Academia Rafael Nadal! Imagini de colecţie cu cei doi mari campioni
Novak Djokovic, în timpul conferinţei de presă de la Australian Open 2024
Australian Open • 13 ian., 17:56
„Cine este cea mai mare ameninţare la acest turneu?” Novak Djokovic, răspuns genial înainte de Australian Open
Stefanos Tsitsipas s-a retras de la Turneul Campionilor
ATP • 14 nov., 20:26
Stefanos Tsitsipas s-a retras de la Turneul Campionilor! A jucat doar trei game-uri cu Holger Rune