Închide meniul

Emma Răducanu, decorată de regina Elisabeta a II-a. Performanță uriașă reușită de tânăra cu origini românești! „Este o onoare, sunt extrem de mândră!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 1 ianuarie 2022, 10:10

Emma Răducanu, decorată de regina Elisabeta a II-a. Performanță uriașă reușită de tânăra cu origini românești! „Este o onoare, sunt extrem de mândră!

Emma Răducanu, victorie de senzaţie la Australian Open 2022

Profimediaimages

  • Emma Răducanu, decorată de regina Angliei
  • Performanță remarcabilă reușită de jucătoarea de 19 ani, al cărui tată este român

Răducanu, care a câştigat US Open în 2021, a devenit Membru al Ordinului Imperiului Britanic (MBE). Este cea mai tânără femeie care reușește o astfel de performanță, anunță dailystar.co.uk.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Emma Răducanu a devenit Membru al Ordinului Imperiului Britanic

Emma Răducanu a fost decorată pentru servicii aduse tenisului. A câștigat turneul de Grand Slam de la Flushing Meadows după ce a rescris istoria. A pus mâna pe trofeu după ce a venit din calificări și nu a pierdut niciun set.

Sunt extrem de mândră şi recunoscătoare că mă aflu pe lista pentru MBE din partea Majestăţii Sale. Anul acesta a fost plin de surprize extraordinare pentru mine, astfel că finalul de 2021 cu această onoare este ceva foarte special”, a reacţionat Răducanu.

Reclamă

Cicliştii Jason şi Laura Kenny, multipli medaliaţi olimpici, au devenit cavaler, respectiv Dame. Au fost decoraţi şi Hannah Cockroft, Tom Daley, Adam Peaty şi Max Whitlock, cu Ordinul Imperiului Britanic.

Emma Răducanu, desemnată și personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie

Emma Răducanu a fost desemnată și personalitatea sportivă a anului 2021 în Marea Britaniei, în tradiţionala anchetă a BBC. Votarea a avut loc în timpul transmisiunii BBC One de la Media City din Salford.

Reclamă

Mulţumesc, este o onoare doar să fiu printre cei nominalizaţi. Sunt foarte bucuroasă de asta, am urmărit gala pentru personalitatea sportivă a anului crescând şi este o onoare să mă număr printre ultimii câştigători. Mă bucur şi pentru tenisul britanic şi că am reuşit să obţinem acest premiu… din nou!

Mulţumesc tuturor fanilor şi celor care au votat, anul acesta a fost nebunesc. Energia din acest an, când am jucat la Wimbledon în faţa publicului meu de acasă, a fost ceva ce nu am mai simţit până acum. Vreau să mulţumesc şi echipei mele. Felicitări şi celorlalţi nominalizaţi, echipelor nominalizate, este un efort de echipă”, a declarat Răducanu, citată de news.ro.

Răducanu, 19 ani, a început acest sezon pe locul 343 mondial şi l-a terminat pe poziția a 19-a, după două performanţe excepţionale: calificarea în optimi la Wimbledon şi câştigarea US Open.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Emma Răducanu, victorie categorică în primul tur de la Indian Wells
WTA • 8 mart., 9:41
Emma Răducanu, victorie categorică în primul tur de la Indian Wells! Venus Williams, eliminată
Arantxa Sanchez Vicario, fosta mare jucătoare de tenis, a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru fraudă
Tenis • 17 ian., 18:08
Arantxa Sanchez Vicario, fosta mare jucătoare de tenis, a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru fraudă
Emma Răducanu, în turul doi la Australian Open
Australian Open • 16 ian., 14:54
Emma Răducanu, în turul doi la Australian Open! Se va duela cu tenismena chineză care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea
Emma Răducanu, pe tabloul principal de la Australian Open 2024
Tenis • 3 ian., 10:26
Emma Răducanu, pe tabloul principal de la Australian Open 2024
Emma Răducanu a eliminat-o pe Gabriela Ruse de la Auckland
WTA • 2 ian., 13:08
Emma Răducanu a eliminat-o pe Gabriela Ruse de la Auckland! Prima victorie după opt luni pentru jucătoarea cu origini româneşti