Închide meniul

George Cosac, reacţie fermă după ce Simona Halep a fost suspendată: „Exclud varianta dopajului! Era verificată şi de 20 de ori pe an!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 22 octombrie 2022, 8:51

Reclamă
George Cosac, reacţie fermă după ce Simona Halep a fost suspendată: „Exclud varianta dopajului! Era verificată şi de 20 de ori pe an!

George Cosac, alături de Simona Halep

George Cosac o susţine pe Simona Halep | Hepta

George Cosac, reacţie fermă după ce Simona Halep a fost suspendată. Preşedintele interimar al Federaţiei Române de Tenis a spus că exclude varianta unui dopaj voluntar în cazul jucătoarei Simona Halep, testată pozitiv la substanţa Roxadustat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

George Cosac o susţine pe Simona Halep, după ce a fost testată pozitiv cu Roxadustat, o substanţă ce se află pe lista celor interzise.

George Cosac, reacţie fermă după ce Simona Halep a fost suspendată

Departe de mine gândul că Simona ar putea face aşa ceva, mai ales că a avut o carieră strălucită şi bazată pe muncă. În perioada în care Simona a început ascensiunea şi bătea toate vedetele care dominau tenisul mondial, era verificată cam de 20 de ori pe an. Deci puţin probabil ca cineva să gândească că la rangul ei ar putea să se dopeze. Ea întotdeauna a fost o sportivă care a jucat şi a câştigat corect. Eu exclud varianta dopajului„, a declarat Cosac pentru agerpres.ro.

Oficialul FRT a precizat că până nu există o a doua probă federaţia nu poate lua o decizie în ceea ce priveşte suspendarea sportivei.

Din punctul meu de vedere situaţia nu este clară. Până nu apare a doua probă, până nu va fi verificat, să se vadă exact ce se întâmplat, nu putem lua noi o hotărâre sau o decizie definitivă„, a completat Cosac.

Reclamă

El a făcut o paralelă cu un alt caz de dopaj, cel al Laurei Coman, depistată pozitiv la o substanţă, care s-a dovedit ulterior că se afla în corpul sportivei într-o cantitate mult prea mică pentru a putea fi considerat dopaj.

Acum trei patru ani, când eram preşedintele clubului Dinamo, la fel a căzut ca un trăsnet informaţia că Laura Coman, marea noastră campioană de la tir, că ar fi fost prinsă dopată undeva în America de Sud. Şi până la urmă au constatat că era vorba de mâncare, de ceea ce mâncase ea, un T-bone care era contaminat. Cantitatea era infimă, nu era o cantitate foarte mare care să influenţeze performanţă. Eu cred că şi la Simona este ceva asemănător„, a mai spus George Cosac.

Ilie Năstase, scandalizat după ce Simona Halep a fost prinsă dopată

Ilie Năstase e scandalizat după ce Simona Halep a fost prinsă dopată. Fostul mare tenismen e de părere că Simo are de suferit pentru că reprezintă România. „Nasty” e sigur că nu s-ar fi scris despre cazul Simonei Halep dacă aceasta ar fi fost din SUA ori Rusia.

Reclamă 4 / 0/3

„Trebuie să o întrebați pe Simona, eu nu știu. N-am ce să spun, ce știti dumneavoastră, atât știu și eu. Nici ea nu controlează medicamentele, are încredere în doctor. I s-a dat ceva care era interzis, fără să știe.

Ar trebui să mai facă testul o dată. Îmi pare rău că s-a întâmplat treaba asta. S-a întâmplat asta și la sportive din Rusia și din SUA, din țări mai puternice, și nu s-a publicat. Dacă se publica, circuitul feminin se termina. Ei au protejat niște treburi. Și la băieți la fel. Dacă era din SUA, vă dau garanția că nu se auzea absolut nimic”, a spus Ilie Năstase, în exclusivitate pentru as.ro.

Cristian Tudor Popescu, reacţie categorică după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj

CTP merge pe mâna Simona Halep şi spune că nu putea să recurgă la un astfel de medicament pentru a-şi îmbunătăţi performanţele sportive.

Această substanţă mi-a produs şi mie un şoc aşa cum i-a produs şi Simonei. Un şoc al absurdului pentru că este un medicament, nu este un drog. Este un medicament care se prescrie ca soluţie ultimă, în ultimă instanţă, pentru bolnavii gravi de anemie. Este o substanţă cu efecte adverse îngrozitoare. Dacă vă uitaţi în fişe, vă îngroziţi. Poţi să faci hipertensiune pulmonară, poţi să faci tromboză, poţi să faci cheaguri de sânge care pot provoca accidente vasculare, diaree care pot duce la stări de leşini, greaţă. Cum să iei aşa ceva? Simona nu a avut niciodată problema rezistenţei. Ea a fost o maratonistă. Altele au fost problemele ei, cu coloana.

Senzaţia de absurd este acută. Cum să ia Simona aşa ceva? Nu se potriveşte din punct de vedere raţional, Ea face parte printre puţinii jucători sau jucătoare despre care pot spune că nu cred că a luat substanţe interzise în mod intenţionat pentru a-şi îmbunătăţi performanţele. Eu nu cred că Simona a luat „, a spus Cristian Tudor Popescu în exclusivitate la AS.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” Vezi toate știrile
Citește și