Închide meniul

Gică Hagi, cuvinte uriaşe la adresa Simonei Halep în plin scandal de dopaj: „E o sportivă foarte mare!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 22 octombrie 2022, 10:38

Gică Hagi, cuvinte uriaşe la adresa Simonei Halep în plin scandal de dopaj: „E o sportivă foarte mare!

Gică Hagi, cuvinte uriaşe la adresa Simonei Halep

Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Gică Hagi, cuvinte uriaşe la adresa Simonei Halep în plin scandal de dopaj. „Regele” a evitat să intre în detalii în privinţa scandalului suspendării din cauza dopajului, însă nu a ezitat să îşi dezvăluie admiraţia pentru Simona.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gică Hagi a aflat despre scandalul dopajului abia după meci. Antrenorul Farului a spus că Simona este cea care trebuie să vorbească mai multe detalii despre acest caz care a zguduit tenisul mondial.

Gică Hagi, cuvinte uriaşe la adresa Simonei Halep în plin scandal de dopaj

N-am știut, și telefonul este închis, am pregătit meciul. N-am știut, nu este teritoriul meu, nu mă pricep la astea, nu știu cum e. Pur și simplu nu am de unde să știu.

Cel mai bine este ca Simo să vorbească, ea trebuie să zică. Nu noi, ceilalți, să ne dăm cu părerea pe lucruri pe care nu le știm. Ce a fost, ce s-a întâmplat. Așa că nu-mi permit să fac lucrul acesta, pentru că este o sportivă foarte mare de a noastră.

Vorbim în gol iar în România să nu uitați că se vorbește prea mult”, a spus Gică Hagi, după Rapid – Farul 1-1.

Reclamă

Sorana Cîrstea, mesaj de încurajare pentru Simona Halep

Sorana Cîrstea a avut un mesaj de încurajare pentru Simona Halep, după ce campioana de la Roland Garros și Wimbledon a fost prinsă dopată.

Sorana a spus că, în ciuda rivalității cu Halep, e sigur că Simona n-ar fi folosit nicio substanță interzisă în mod intenționat.

„Deși poate nu suntem cele mai bune prietene, o știu suficient de bine pe Simona încât să cred cu tărie că ea nu s-ar fi atins niciodată intenționat de vreo substanță dopantă.

Reclamă 4 / 0/3

Tenisul reprezintă fair-play și înseamnă și să lasi rivalitățile deoparte. Simona este o mare jucătoare și a ajuns aici prin propriile merite. Chiar sper că va lupta în acest caz și va ajunge la lumina în cele din urmă, atât pentru ea, cât și pentru minunatul nostru sport.

WADA este un organism extrem de profesionist care o va ajuta în acest demers”, a scris Sorana Cîrstea, pe Instagram.

Cum poate scăpa Simona Halep de suspendare! Anunţul venit din partea TAS

Cristian Jura, membru al Diviziei Antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv, a expus căile de atac prin care Simona Halep îşi poate dovedi nevinovăţia. Jura a vorbit şi despre cel mai crunt verdict pentru Halep.

Având în vedere că Simona Halep a fost depistată pozitiv după un test antidoping la o substanță interzisă de către Agenția Mondiala Antidoping, substanța Roxadustat, căile pentru a-și dovedi nevinovația sunt următoarele: în primul rând trebuie verificat dacă avea o Scutire de Uz Terapeutic (SUT) adică dacă a declarat în mod oficial că folosește o anumită medicație. În cazul în care nu avea o SUT, ar trebui să dovedească fie că a ingerat substanța respectivă în mod involuntar, fie că i-a fost prescrisă de către un medic care știa că este sportivă de înaltă performanță.

Precizez că în materie antidoping se aplică principiul strictei responsabilități a sportivului, adică sportivul este responsabil pentru orice substanță identificată în organismul său. Având în vedere că Simona Halep este sportiv de nivel internațional, poate contesta rezultatele testului antidoping la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne. De asemenea, în astfel de cazuri, suspendarea este între doi și patru ani, în funcție de substanța identificată”, a declarat Cristian Jura, membru al Diviziei Antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, pentru prosport.ro.

Simona Halep, suspendată provizoriu din tenis, după ce a picat un test anti-doping

Substanța cu care a fost depistată Simona Halep este Roxadustat, un medicament anti-anemie. Simona Halep a postat pe reţelele de socializare un mesaj în care a strecurat şi mici atacuri.

„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.

Reclamă

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris Simona Halep, pe Instagram.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
30
apr.
0:09
Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență”
23:52 Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!” 23:50 VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship 23:41 „Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2 23:36 Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu! 23:00 Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional 22:57 Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident 22:46 Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul 22:37 Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu 22:35 Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului” Vezi toate știrile
Citește și