Închide meniul

Iga Swiatek s-a calificat în sferturile de finală la Roma. Naomi Osaka, OUT

Publicat: 13 mai 2024, 19:21

Reclamă
Iga Swiatek s-a calificat în sferturile de finală la Roma. Naomi Osaka, OUT

Iga Swiatek s-a calificat în sferturile de finală la Roma. Naomi Osaka, OUT

Profimedia

Iga Swiatek s-a calificat în sferturile de finală la Roma. Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, liderul WTA şi principala favorită, s-a calificat luni în sferturile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 4.791.105 euro, după ce a trecut în optimi, în două seturi, 7-5, 6-4, de germanca Angelique Kerber (331 WTA).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Swiatek s-a impus după o partidă de o oră şi 40 de minute în faţa unei foste nr. 1 mondial, profitând şi de cele şase duble greşeli făcute de germancă.

Iga Swiatek s-a calificat în sferturile de finală la Roma

În runda următoare, Swiatek o va înfrunta pe americanca Madison Keys (16 WTA, favorită nr. 18), cea care a eliminat-o pe românca Sorana Cîrstea (32 WTA) cu 6-2, 6-1.

Japoneza Naomi Osaka, fost lider mondial al tenisului feminin, în prezent pe locul 173, a fost eliminată luni, în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 4.791.105 euro, după ce s-a înclinat în două seturi, 6-2, 6-4, în faţa chinezoaicei Qinwen Zheng (7 WTA, favorită nr. 7), scrie agerpres.ro.

Zheng s-a impus în mai puţin de o oră şi jumătate, ambele jucătoare reuşind câte doi aşi, fără a comite duble greşeli.

Reclamă
Reclamă 4

Câştigătoare a patru turnee de Mare Şlem, Osaka a fost eliminată prematur la ediţia din 2021 a turneului de la Roma, nu a putut participa în 2022 din cauza unei accidentări, iar anul trecut ea nu a jucat la niciun turneu.

Chinezoaica va juca în runda următoare cu învingătoarea din partida care le opune pe Coco Gauff (SUA, 3 WTA, favorită nr. 3) şi Paula Badosa (Spania, 126 WTA).

Sorana Cîrstea a fost eliminată în optimi la Roma! Meciul a fost întrerupt timp de 40 de minute

Sorana Cîrstea, ocupanta locului 32 WTA, a fost eliminată în optimi la turneul de 1000 de puncte WTA de la Roma. Madison Keys, jucătoarea clasată pe locul 16 WTA, a învins-o pe româncă în două seturi, scor 6-2, 6-1.

Reclamă

Partida Soranei Cîrstea a fost întreruptă timp de aproape 40 de minute în setul secund, după ce doi indivizi au invadat terenul și au aruncat cu o substanță albă, pe suprafața de joc.

Partida Soranei cu Madison Keys a durat o oră și cinci minute. Pentru prezenţa în optimi, românca a câștigat un premiu de 52.480 de euro şi 120 de puncte WTA. La scorul de 3-1 pentru Keys în setul secund şi 0-15 pe serviciul româncei, doi tineri au pătruns pe unul din principalele terenuri de la Foro Italico, Pietrangeli, surprinzând forţele de ordine.

Cu veste portocalii, cei doi tineri au vărsat o substanţă lichidă şi confetti pe zgura, înainte de a fi evacuaţi de forţele de ordine. Meciul a fost întrerupt circa un sfert de oră din cauza acestui incident.

Cîrstea a câştigat primele sale două confruntări cu Keys (29 ani, 16 WTA), în 2019, la Madrid, în primul tur, cu 3-6, 6-4, 6-1, şi în 2023, în turul al doilea la Indian Wells, după ce americanca a abandonat la scorul de 6-1, acesta fiind primul succes al americancei în meciurile directe.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:49

Primul caz de dopaj de la Jocurile Olimpice 2024! Un judoka, depistat pozitiv

20:30

LIVE TEXTFestivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024 a început! România, reprezentată de 106 sportivi la Paris

20:27

Gigi Becali a răbufnit după ce a aflat care e lovitura pe care ar putea să o primească FCSB de la UEFA: „Unii nu înţeleg”

20:20

FCSB – Oţelul LIVE TEXT (ora 22:00). Campioana caută prima victorie din acest sezon de Liga 1. Echipele de start

20:20

Florinel Coman, pentru prima dată titular la noua echipă! Debut cu ghinion pentru „Mbappe”

20:05

Rafael Nadal, în pericol să rateze Jocurile Olimpice! Spaniolul a anulat două antrenamente înainte de startul competiţiei

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 Programul complet al sportivilor români la Jocurile Olimpice 2024 3 VIDEOMaribor – Universitatea Craiova 2-0. Dezastru pentru olteni în Conference League! Meciul a fost în AntenaPLAY și pe Antena Stars 4 FotoIubita lui Denis Alibec și-a uluit fanii. Fosta gimnastă Anca Surdu, o nouă imagine virală alături de starul naționalei! 5 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 6 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY
Citește și