Închide meniul

Ion Ţiriac a răbufnit după ce Simona Halep a fost suspendată 4 ani: „În closet şi-a schimbat sângele sau ce a făcut?!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 17 septembrie 2023, 14:55

Reclamă
Ion Ţiriac a răbufnit după ce Simona Halep a fost suspendată 4 ani: „În closet şi-a schimbat sângele sau ce a făcut?!

Ion Ţiriac a răbufnit după ce Simona Halep a fost suspendată 4 ani

Ion Ţiriac, în timpul unui interviu / Hepta

Ion Ţiriac a răbufnit după ce Simona Halep a fost suspendată 4 ani în scandalul de dopaj. Omul de afaceri consideră că decizia anunţată este una utopică şi că „bagă mâna în foc” că Simona nu a luat în mod voit roxadustat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ion Ţiriac a ridicat mai mutle semne de întrebare cu privire la modul în care s-a derulat procesul şi a vorbit şi despre „neregulile” din paşaportul biologic.

Ion Ţiriac a răbufnit după ce Simona Halep a fost suspendată 4 ani

„Decizia este utopică. Da, au fost greșeli care s-au făcut și de la început toată lumea din jurul ei trebuia întrebată, începând cu tăticul, mămica, cățelul, pisica, antrenor, fizioterapeut sau mental coach.

Nu era nimic înjositor să-i întrebi ce se întâmplă, ce a făcut. Că Simona Halep nu a luat voluntar îmi bag mâna în foc și acum. N-am comentat și n-o să comentez foarte mult, pentru că o treabă atât de sensibilă încât eu, în tot anul ăsta, am văzut-o o dată sau de două ori.

I-am pus mâna pe umăr și i-am zis că nu eu, ci toți suntem alături de ea, să aibă puțin curaj. Însă, cineva să-și bată joc de viață ei, de cariera uneia care a fost numărul unu… Este un pic cu semne de întrebare. Numărul unu!

Reclamă

Dacă, într-adevăr, era vineri negativă iar luni pozitivă, s-a întâmplat acest lucru în acele trei zile, cu acel scor aproape de neconceput… Eu pot să stau aici aproape câteva ore și să încep de la 1998.

(…) Eu sunt unul din cei 5-6 care au fost delegați să facem WADA în anii 90. Și cred că e un organism bun dacă se ține de treaba bună, logică și normală. Eu am fost cel care a spus ‘chiar dacă un sportiv e ținut de trei cu gura deschisă și al patrulea îi bagă pe gât, e pozitiv!’.

Însă, ce argumente sunt? Revenind, despre ce vorbim aici? Despre n zile de tărăgănat. Cum să tărăgănezi viața unui om un an de zile? Ori ești netrebnic, nu știi despre ce e vorba și lași pe alții, ori dacă nu e ceva suspect, ghici ciupercă ce-i!

Reclamă 4 / 0/3

Am mai găsit ceva, o altă invenție – pașaportul biologic. Ea, în avionul care o ducea de la Alba la Neagra, în closet și-a schimbat sângele, sau ce a făcut? Dar e în regulă și aia. Dar de ce, în ziua în care au descoperit, nu i-au spus ‘Stop! Ești suspect?’.

Aici nu e vorba de jucat tenis, ci de viața unui individ care, la 13 ani, a hotărât, probabil împreună cu familia, iar apoi singură la 15, să aibă grijă singură de corpul ei, ca să poată juca tenis, și a avut dreptate, bravo! I-am dat curaj întotdeauna. Acum a ajuns în situația de azi”, a spus Ion Ţiriac.

Motivarea integrală a deciziei Tribunalului, după suspendarea de patru ani primită de Simona Halep!

ITIA a publicat documentul de 126 de pagini, unde se prezintă acuzaţiile care i s-au adus româncei. De asemenea, se explică şi cum fostul lider WTA a consumat produsul contaminat.

În decizia ITIA, se menţionează faptul că Candice Gohier, fizioterapeuta lui Halep, i-a recomandat acesteia să ia suplimentul contaminat. Candice Gohier face parte din Academia lui Patrick Mouratoglou!

„Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei 3 produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

Reclamă

Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu. Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022″, se arată în motivarea deciziei ITIA.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1:04 VIDEOBucurie nebună la McLaren, după ce Lando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami! Pilotul, copleșit de emoții 0:40 VIDEOLando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami, live pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! Max Verstappen, pe locul doi 0:17 Dan Petrescu, prima reacție după ce a debutat cu victorie în noul mandat la CFR Cluj: „Nu a fost ușor deloc!” 0:04 „Aștept să mă cheme la EURO!” Daniel Bîrligea, mesaj direct pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în CFR – Rapid 3-2! 5
mai
23:49
Claudiu Petrila și-a turnat cenușă în cap după CFR – Rapid 2-3! Mesaj direct pentru fani: „Le oferim doar supărare!”
5
mai
23:22
CFR – Rapid 3-2. Victorie pentru Dan Petrescu la revenirea în Gruia! Giuleștenii continuă seria dezastruoasă
5
mai
23:07
„E disperat, îl cunosc!” Marius Șumudică, mesaj direct despre revenirea lui Mircea Lucescu la Rapid!
5
mai
23:05
VIDEOSporting a câștigat titlul în Liga Portugal! Trupa lui Ruben Amorim, campioană cu două etape înainte de finalul sezonului
5
mai
22:31
„Nu se mai aude nimic de el!” Victor Pițurcă l-a făcut praf pe Adrian Mazilu! Fostul selecționer nu s-a ferit de cuvinte
5
mai
22:24
Bayer Leverkusen e de neoprit! A egalat un record vechi de 59 de ani, după ce a „distrus-o” pe Frankfurt
Vezi toate știrile
Citește și