Închide meniul
Video

Ion Țiriac, poveste fabuloasă din tinerețe: „Veneam la antrenament pe motocicletă, direct de la discotecă!”

Antena Sport Publicat: 15 iulie 2022, 21:59

Reclamă

Ion Țiriac, poveste fabuloasă din tinerețe

Ion Țiriac, în timpul unei vizite la Curtea de Argeș / AS.ro

Ion Țiriac a făcut publică o poveste fabuloasă din tinerețe, de la începutul carierei sale de jucător de tenis. Miliardarul român a dezvăluit că, la un moment dat, a venit la antrenament direct de la discotecă, conducând o motocicletă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Țiriac a avut o carieră impresionantă în tenis, reușind să devină campion la dublu la Roland Garros, în 1970.

Ion Țiriac, poveste fabuloasă din tinerețe: „Veneam la antrenament direct de la discotecă!”

Recent, omul de afaceri a mers la Curtea de Argeș pentru a le cunoaște pe Alexia Tatu și Andreea Soare, cele două junioare din România care au ajuns în finala Wimbledon din acest an.

La finalul antrenamentului, Țiriac le-a povestit responsabililor de la baza de la Curtea de Argeș despre momentele inedite din tinerețea sa. Iarna, miliardarul se antrena pe un teren improvizat într-o sală de la baza lui Dinamo, destinată altor sporturi.

Ion Țiriac a dezvăluit că, într-o dimineață de iarnă grea, a venit la sală direct de la discotecă, pe motocicletă:

Reclamă

„Ne-a prins pe la 4:30 dimineaţa pe motocicletă, cu zăpadă atât (n.r. – mare), cu sacii în spate. Veneam de la discotecă.

De la 5 la 6, îl plăteam pe ăla (n.r. – pe paznicul sălii) cu ţigări să ne lase şi pe noi să dăm o oră pe parchetul ăla. Fileu nu aveam. Pusesem o sfoară.”, a povestit Ion Țiriac, pentru Antena Sport.

EXCLUSIV. Reportaj special cu Alexia Tatu, campioana de la Wimbledon U14

Alexia Tatu, campioana de la Wimbledon U14, a fost chemată în ultima clipă la turneul pe care l-a câştigat după o finala jucată tot cu o româncă. Parinţii au făcut credite la bănci pentru ca fata lor să meargă mai departe cu tenisul.

Reclamă 4 / 0/3

Alexia e românca din Buzău care a câştigat turneul junioarelor de 14 ani de la Wimbledon! A primit un wild-card şi a învins în finală o altă româncă, pe Andreea Soare, partenera ei de dublu care îi este şi cea mai bună prietenă. Campioana nici măcar nu avea încălţări pentru iarbă, când a fost invitată la Londra

Încă nu îmi vine să cred, mi se pare un vis, mi se pare ireal. Cred că de fiecare dată, în finală, ea m-a bătut pe mine, aşa că acum mi-am dorit mai tare să câştig.

Vă zic sincer, eu aş fi vrut să împart trofeul cu ea, dar nu se poate din păcate„, a declarat Alexia Tatu pentru Antena Sport.

Cu siguranţă a fost o cenuşăreasă, apoi o prinţesă, prinţesa Wimbledonului, în templul reginei. Să câştigi Wimbledon, la prima ediţie de acest fel„, a precizat antrenorul Gabriel Caloian.

(Reporter: Ar fi frumos sa jucaţi finala la senioare. Ce zici?) Da, îmi doresc foarte mult. Şi ar fi la fel de frumos să joc tot cu Alexia„, a recunoscut Andreea Soare.

Alexia Tatu nu a ajuns acasă cu trofeul câştigat la Wimbledon. Avea biletul de avion cumpărat, iar organizatorii au avut nevoie de timp ca să-i treacă numele pe trofeu.

Oricum o să mi-l trimită prin curier, o să îl avem în câteva zile, probabil. (Reporter: De ce v-aţi luat avion imediat după?) Nu ne gândeam că o să ajungem în finală fiind şi primul turneu pe iarbă„, a spus Alexia.

Reclamă

Sacrificiile uriașe făcute de părinții Alexiei Tatu pentru ca micuța sportivă să devină campioană

Tatăl Alexiei lucrează la Ministerul de Interne şi, pentru că a fost plecat în misiune, a ratat finala fetei.

Mă gândesc cât am investit, sufleteşte, în primul rând. (Reporter: Aţi avut momente când vă venea să spuneţi stop? Da, dar asta ştiu doar eu şi soţia. Au fost nopţi în care ne gândeam, nu dormeam şi chiar ne gândeam cum să mai facem ca să fie bine pentru Alexia„, a dezvăluit tatăl Alexiei, Leonard Tatu.

Pot să îmi dau şi eu seama că le-a fost greu, dar nu se lasă ei aşa usor. Visul meu este să câştig şi Wimbledon la senioare„, l-a completat campioana de la Wimbledon U14.

Alexia e fana polonezei Swiatek şi visează să ajungă şi ea prima în lume. Puştoaica calcă pe urmele Simonei Halep. „Îmi place şi de Simona foarte mult pentru că este româncă şi toată lumea o apreciază”, a precizat tânăra.

Cred că o să fim departe şi o să agăţăm harta României undeva în lume, sus„, asigură Leonard Tatu.

La Wimbledon, Alexia şi-a urmărit toţi idolii.

Am vazut-o şi pe Simona, l-am văzut pe Djokovic, pe Kyrgios, l-am văzut şi pe Nadal. Eram fascinată, chiar era să pierd şi autobuzul„, a povestit câştigătoarea finalei de la Wimbledon U14.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:07 „Gesturi pentru prostălăi!” Robert Niță, derapaj șocant la adresa lui Bogdan Lobonț! A dat de pământ cu antrenorul de la Rapid 20:00 Victor Piţurcă a vorbit despre semifinala echipei lui Gigi Becali cu Middlesbrough: „Am contribuit şi eu, nu s-a spus” 19:43 Mircea Lucescu poate reveni la Dinamo Kiev! Anunțul care îi dă peste cap planurile lui Dan Șucu 19:07 Tudorel Stoica, dezvăluiri despre Valentin Ceauşescu! Ce le-a spus despre blaturi jucătorilor care au cucerit Cupa Campionilor! 18:58 „Monstrul s-a întors” Thiago Silva s-a despărțit de Chelsea și a semnat cu Fluminense! Revenire de senzație în fotbalul brazilian 18:22 Adrian Bumbescu, „săgeţi” către Gigi Becali şi FCSB la petrecerea Stelei din 1986: „Se laudă cu al 27-lea titlu, nu e” 17:59 Jaqueline Cristian a ratat tabloul principal al turneului de la Roma! A fost învinsă în ultima rundă de calificări 17:28 „Voi discuta și cu alt club!” Dani Coman nu s-a înțeles încă cu CFR Cluj! Anunțul care îi dă fiori lui Neluțu Varga 17:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 7 mai 2024 17:18 FotoValentin Ceaușescu, apariție de senzație la petrecerea generației „Steaua 1986”. Cum a ajuns să arate la 76 de ani Vezi toate știrile
Citește și