Închide meniul

Irina Begu, în turul 2 de la Charleston

Dan Roșu Publicat: 4 aprilie 2023, 8:49

Reclamă

Irina Begu, locul 37 mondial, şi cap de serie 15, s-a calificat, luni, în turul 2 la turneul de la Charleston, cu premii de 780.637 de dolari.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Begu a trecut în runda inaugurală de sportiva Dalma Galfi, din Ungaria, locul 87 mondial, scor 6-1, 7-5.

Irina Begu, în turul 2 de la Charleston

În turul doi, Begu va evolua cu învingătoarea partidei dintre Aliaksandra Sasnovich (Belarus) şi Sofia Kenin (SUA).

Pentru accederea în turul doi, Begu va primi 5.120 de dolari şi 30 de puncte WTA.

Sorana Cîrstea a urcat 33 de poziții în clasamentul WTA

Pe de altă parte, cea mai în formă jucătoare a noastră este Sorana Cîrstea. Sori a avut o urcare spectaculoasă în clasamentul WTA, după ce a jucat în semifinale la Miami. Românca a urcat 33 de locuri și se află pe 41, cu 1218 puncte, conform ierarhiei de luni.

Reclamă

Jucătoarea cel mai bine clasată din România continuă să fie Simona Halep, suspendată pentru dopaj, care a coborât de pe 25 pe 26, cu 1565 puncte. După o coborâre de trei locuri, Irina Begu este pe 37, cu 1258 puncte, iar Ana Bogdan a urcat de pe 60 pe 58, cu 951 puncte.

Gabriela Ruse a coborât 14 locuri şi este pe 159, cu 421 puncte. În Top 200 se mai află şi Jaqueline Cristian, care a urcat 28 de locuri şi se află pe 176, cu 375 puncte, şi Irina Bara, care a urcat două locuri şi este pe 195, cu 339 puncte.

La dublu, Gabriela Ruse a urcat un loc şi este pe 39, cu 1736 puncte, iar Monica Niculescu a urcat de pe 43 pe 41, cu 1660 puncte.

Reclamă 4 / 0/3

Lider în clasamentul WTA continuă să fie poloneza Iga Swiatek, urmată de belarusa Arina Sabalenka şi de americanca Jessica Pegula.

Câştigătoare la Miami Open, Petra Kvitova, a urcat 2 locuri şi este pe 10, cu 3162 puncte.

Declarațiile Soranei la revenirea în România

„Am spus-o de la începutul anului, am muncit extrem de mult ca să fiu aici şi mă bucur că în sfârşit rezultatele sunt pe măsura muncii. Normal, a fost o lună foarte frumoasă şi plină de un tenis de calitate. Am un gust amar legat de semifinală, pentru că simţeam că pot mai mult. Însă asta este, învăţ din greşeli, şi sper ca de acum înainte să pot să menţin acest nivel de tenis.

Eu îmi ştiu potenţialul, îmi ştiu nivelul de joc, ştiu ce pot să fac şi din cauza aceasta am şi tras extrem de mult, am încercat să îmi iau un antrenor nou, o echipă de calitate, pentru că simţeam că potenţialul meu este mult mai sus de clasamente sau de rezultatele pe care le-am avut în trecut. Am reuşit să arăt acest lucru la două turnee consecutive, la două turnee foarte mari. Sper să continui pe linia asta

Am început cu Thomas în octombrie, iniţial aveam o accidentare la umăr care din septembrie m-a scos din circuit. Cred eu că are o viziune extrem de bună asupra jocului şi are extraordinar de multă experienţă la nivel înalt, însemnând semifinale, finale de turnee mari. Mereu am avut un potenţial uriaş, însă poate uneori lucrurile erau destul de dezordonate şi el a venit şi a aranjat acest puzzle ca să ajung la potenţialul pe care mi-l doresc”, a spus Sorana Cîrstea, la revenirea în ţară.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 LIVE VIDEOUngaria – România se dispută ACUM, în AntenaPLAY. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1 12:27 LIVE VIDEOCremonese – Pisa, ACUM, şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” Vezi toate știrile
Citește și