Închide meniul

Jannik Sinner – Grigor Dimitrov e finala masculină de la Miami

Dan Roșu Publicat: 30 martie 2024, 8:55 / Actualizat: 30 martie 2024, 10:02

Reclamă
Jannik Sinner – Grigor Dimitrov e finala masculină de la Miami

Jannik Sinner - Grigor Dimitrov e finala masculină de la Miami

Grigor Dimitrov, la Miami - Profimedia Images

Jannik Sinner – Grigor Dimitrov e finala masculină a turneului ATP Masters 1.000 de la Miami (Statele Unite), dotat cu premii totale în valoare de 8.995.555 de dolari.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sinner (22 de ani), numărul 3 mondial, l-a învins fără drept de apel în semifinale, cu 6-1, 6-2, pe rusul Daniil Medvedev, deţinătorul trofeului, în doar 69 de minute de joc.

Italianul continuă astfel să facă senzaţie în acest sezon, după ce a câştigat Openul Australiei în luna ianuarie, unde a trecut în finală chiar de Medvedev, după ce îl eliminase în penultimul act pe sârbul Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP.

Jannik Sinner – Grigor Dimitrov e finala masculină de la Miami

Jannik Sinner a suferit de altfel o singură înfrângere în 22 de meciuri disputate în 2024, în faţa spaniolului Carlos Alcaraz, eliminat în sferturi de finală la Miami.

În cazul unui succes în finala de duminică, jucătorul italian va urca pe locul doi în clasamentul mondial, cea mai bună poziţie din cariera sa, devansându-l pe Alcaraz.

Reclamă

Grigor Dimitrov a acces la rândul său în finala turneului din Florida după ce a dispus în trei seturi, 6-4, 6-7 (4/7), 6-4, de germanul Alexander Zverev, campionul olimpic en titre.

La 32 de ani, bulgarul speră să cucerească duminică al doilea să titlu de categoria Masters 1.000, după cel obţinut în 2017 la Cincinnati (Ohio).

Dimitrov, agresiv şi precis la fileu, pierduse precedentele şapte meciuri în faţa lui Zverev. Singurul său succes în faţa germanului data din 2014, de la prima lor confruntare, când Zverev avea doar 14 ani.

Reclamă 4 / 0/3

Jannik Sinner l-a învins de două ori pe Grigor Dimitrov în cursul anului 2023, după ce s-a înclinat în faţa bulgarului în primul lor duel, în 2020.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:00 „Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră 22:50 Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos! 22:23 Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii 22:11 Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo 22:07 LIVE TEXTBayern Munchen – Real Madrid 1-1. Vinicius a deschis scorul, Leroy Sane a reuşit să egaleze 21:55 LIVE VIDEOCoventry – Ipswich, acum în AntenaPLAY. Oaspeţii pot urca pe loc pentru promovare directă în Premier League 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! 21:13 EXCLUSIVVictor Piţurcă nu concepe ca Gigi Becali să preia stadionul Steaua: „Să-şi vadă de echipa lui”! Replică dură pentru milionar 20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România Vezi toate știrile
Citește și